Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice korčula- vela luka

korčula- vela luka

Prosim za informacije o hotelu Posejdon v Veli luki , o samem mestu ,bližnjih izletih na male otoke okoli , znamenitostih na otoku, o lepih plažah na otoku Korčuli.Hvala za informacije in lep dopust.

Počitnikovali smo blizu kraja Korčula, ki je zelo lepo mesto. Vela Luka kot kraj mi ni bila nič posebnega, vozi pa iz pristanišča ladjica na otok Proizd, ki se ga vsekakor splača ogledati. Obvezno vzemite s sabo dežnik za senco, morje pa je čudovito.
Lep dan…

Če boste v Veli luki, morate vsekakor na otok Proizd. Tja vozi ladjica; na otoku ne živijo ljudje, je pa tam tudi ena restavracija. Plaža tam je z eno besedo krasna. Ravno tako so nam pokazali eno plažo blizu kampa (bližina Vele luke) – če vprašate v kampu, vam bodo povedali kam. Potrebno je pešačiti kakih 5 minut. Tam smo doživeli metrske valove v kristalno čistem morju…
Ne vem točno kateri hotel je to, ker smo mi bili v apartmaju; sicer pa noben hotel na celem otoku ne izgleda nič posebnega. Ker smo šli na otok v Velo luko, brez, da bi imeli rezervirano karkoli, smo si dva hotela pogledali, pa smo se na koncu odločili, da poiščemo apartma.
Mesto je mirno; mi smo bili lani ravno takrat, ko so bile neke prireditve … tudi brez tega bi bilo super. Ljudje so zelo prijazni.

tejci, pa se dobijo sredi sezone na Korculi appartmaji za 2 osebi (pa da so urejeni)? sla bi na to varianto, samo ne vem, ce bo poptem kaj prostega (zacetek avgusta).

Hvala

LP!

Lili

Mi smo bili lani v začetku avgusta v aparmaju na Krku (kot vsako leto), bilo pa je ta čas zelo slabo vreme. Zato smo se odpravili kar na slepo do Splita, potem pa na Korčulo (po kakem tednu na Krku smo nameravali še par dni ‘potovati’ ob Jadranu; zato smo imeli s seboj šotor).
No, ko smo prišli na Korčulo (šli smo direkt v Velo luko, ker sva bila z možem sama pred leti tam) smo šli na agencijo (www.adriatica.net). Najprej so se smejali; so rekli, da je pri njih ravno največja sezona, ampak, da bodo naredili kar se da. Mi smo tačas šli pogledat hotele, pa se nam je glede na to, da smo imeli šotor in da so hoteli bili bolj skromni, zdelo škoda denarja .. (smo predvidevali, da bomo tako kak dan ali največ dva).
Ko smo pa prišli nazaj v agencijo, nas je čakal lastnik enega apartmaja in nas je sam odpeljal pogledat – apartma je bil obnovljen, z dvema spalnicama, kuhinjo, kopalnico, veliko teraso in 20 metorv od morja. Bili smo navdušeni in lahko smo se vselili naslednji dan – tako smo en dan preživeli v šotoru v kampu.
Naš apartma je bil super, plaža lastna, zunaj tudi tuš, lastnik prijazen … vse skratka OK.
Morate pa paziti, da vzamete takega ob morju – ki imajo dostop do morja, ker tisti, ki so nad cesto, ponavadi nimajo direktnega dostopa do morja.

Moj brat je bil pa tudi lani na Korčuli, vendar v Prižbi, in je tudi bil navdušen (lep apartma, bližina morja); je pa to manjši kraj z veliko apartmaji.

Nam se je torej tveganje (imamo enega otroka) splačalo … če nič ne najdete, je opcija še vedno šotor za kak dan …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close