Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Korčula ali Vis

Korčula ali Vis

Za dopust smo se odločili, da bi z družino odšli na otok Korčula ali Vis, pa se še ne moremo odločiti.
Ima kdo kakšne pozitivne ali pa tudi negativne izkušnje, ki bi nam pomagale pri odločitvi.
Hvala za odgovore.
Lp, Mojca

Oba sta dobri destinaciji. Korčula, Korčula ponuja več dogajanja, ker je navsezadnje večja. Ni pa ga čez čarobnost Komiže na Visu in številne robinzonske uvale. Če so v igri manjši otroci je pa najbrz bolje na Korculi, pescena plaza v Lumbardi itd. Oba otoka ponujata kar nekaj možnosti za izlete. Tako morske kot kopne. Ljudje so povečini težke face. Vis se relativno hitro zatrpa, ker nima navoljo ravno ogromno nastanitvenih možnosti.

Čče te zanima kaj bolj konkretnega vprašaj.

lp

oz

O Visu ti nebi govoril ker sem bil nazadnje pred 34 leti in je od takrat verjetno vse drugače in tudi d drugačnimi očmi sem ga takrat videl . Na Korčuli pa sem bil pred petimi leti in mislim da se v tem času kaj dosti ni spremenilo .Bila sva z mojo taboljšo polovico in prva napaka ki sva jo naredila je bila ta da sva šla brez prevoznega sredstva . Do prižbe je bil prevoz samo s taksijem , ker avtobus enostavno ni vozil tja . Isto za nazaj . Za kam it iz Prižbe se tudi skoraj ni dalo saj bi se moral edinemu avtobusu prilagajati tako da nama nebi ostalo nič časa za kje kaj pogledat . Midva sva sicer imela v planu najeti čoln in ribariti , pa ker slučajno tisto sezono ni bilo bogvekoliko rib v okolici sva se v glavnem cmarila na soncu .
Od tebe je odvisno kaj pričakuješ . Če ti je dovolj biti na enem kraju potem je dodro povsod , če pa hočeš še kaj več pa je dobro res malo prej izvedet kaj te tam čaka . Sicer pa je v glavnem tako da , če pričakuješ da bo nekdo drugi skrbel za tvoje dobro počutje tega ne boš doživela , če pa znaš sama poskrbeti zase ti ne bo nikoli in nikjer dolgčas . Pa še to . Če ti kdaj res postane dolgčas naj ne bo to vzrok , da začneš iskati slabosti ki te na dopustu motijo in obkrožajo . Kajti če se ti to zgodi je kmalu konec z dopustom , ki ti nudi užitek in počitek .
Iimej se fajn kamorkoli greš.

Se strinjam z ugotovitvami Ožbeja, Komiža je čarobna, ampak ni toliko dogajanja kot na Korčuli, ki je tudi večja in po mojem mnenju lahko naredite več izletov, so tudi peščene plaže za otroke, lastni prevoz seveda olajša stvari. Z Visa je treba it na kakšen izlet do špilj, z Korčule pa ponujajo izlete na Mljet, tako da dolgačas vam ne bo, kamorkoli boste že šli. Lp

Vsako leto jadramo po J Jadranu, tako da zelo dobro poznam oba otoka.

Korčula je dosti bolj mirna, če želiš tam uživati moraš imeti ali avto ali čoln. Na otoku je ogromno mirnih zalivov, tudi zvečer se dogaja samo v mestu Korčula.

Na Visu pa je več akcije, sploh mesto Vis se je v zadnjih nekaj letih zelo razvilo (za moj okus je preveč turistov in lokalov). V Komiži pa nisem bila že dve leti, pred tremi leti pa je bilo to res simpatično mestece.

Torej, meni osebno je Korčula bolj všeč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close