Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KORALNI KALCIJ IZ JAPONSKE OKINAWE

KORALNI KALCIJ IZ JAPONSKE OKINAWE

Sem uporabnik koralnega kalcija.
Najprej sem mislil, da je to še eden izmed mnogih izdelkov koristnih za zdravje. Da je to res odličen izdelek, sem se prepričal pred dvema letoma, ko sem ga prvič kupil v Švici.
Od takrat ga jemljem dokaj redno. Po njem se počutim zares odlično. Ne muči me več nespečnost pa tudi splošno zdravje je odlično.
Koralni kalcij namreč pomaga popraviti porušeno ravnovesje v telesu in nima stranskih učinkov. Pomaga pri mnogih, mnogih boleznih. Uporaba je izredno preprosta. Kalcij se strese v vodo, premeša in izpije. Tako človek zaužije pravo koralno vodo, ki jo imajo le še redki ljudje na svetu. Najbolj znano področje, ki ima takšno vodo je Okinawa, Japonska.

Ker so bili stroški glede kupovanja v Švici izredno visoki, sem bil nekaj časa brez njega. Sedaj pa ga lahko končno kupim po izjemno ugodni ceni pri nas. Res ga priporočam vsem.

Da ne bom delal reklame za kogarkoli vam ne bom izdal kje ga kupujem, dam vam samo namig: pobrskajte po internetu, vpišite koralni kalcij v kakšen iskalnik in našel vam bo spletne strani v zvezi s koralnim kalcijem, kjer boste lahko izvedeli še več.

A je to tudi tako čudežna zadeva kot Stanetova sol? 😉 Se opravičujem – se nisem mogla zadržat :))))))).

Lp, mishika

Haj

Branko mene pa vseeno zanima kje se ga dobit?

LP

Še eno vprašanje – bolj strokovne narave, če bo šlo… Sem namreč bolj med nejevernimi Tomaži in take bolj radovedne sorte…

Zanima me, zakaj naj bi bil kalcij iz koral bolj fiziološko dostopen kot tisti, ki se nahaja npr. v pitni vodi v obliki vodnega kamna? A niso korale “zgrajene” pretežno iz kalcijevega karbonata (težko topen in tudi del vodnega kamna) in sicer v obliki aragonita (ki je že težje topna oblika CaCO3)? Ali potem človeško telo lahko “prebavi” kalcij take oblike? A ni poanta vnosa kalcija v telo, da je kalcij v čim bolj topni obliki?

To so resna vprašanja (res me zanima) in nimajo ravno namena komu delati protireklame – samo odgovorov na ta vprašanja tudi na spletnih straneh nisem našla (no, vsaj tam ne, kje na veliko ponujajo “koralni kalcij”)…

Hvala za odgovore in lp, mishika

Ojla!

Zadržati kalcij v telesu je nasploh problematično. Menda tudi uživanje velikih količin beljakovin povzroča izločanje Ca. Človek, ki zaužije 2x več beljakovin, bo izločil skozi urin 2x več Ca. Po drugi strani pa sem brala, da pa bor zadržuje Ca v kosteh. Zato se priporoča npr. brokoli in zelje – imata veliko Ca, ne vsebujeta veliko beljakovin, vsebujeta pa tudi bor.

Na straneh o slavnem “vrelcu zdravja” tega nič ne omenjajo. Moti pa me tudi to, da na nekatera pogosta vprašanja odgovarjajo kar z: “Tega niti še sami ne vemo”…

LP Daša

Da, da… To mislim… Pa res dvomim, da lahko kalcij, ki se nahaja v tako netopni obliki sploh presnavljamo… ne vem, no… Jaz sem zelo skeptična.

In branko molči….

In mister Branko pa nic!

V zadnji Vivi sem na to temo prebrala vse naj naj, potem pa sem šla v svojo trgovino z zdravo hrano in jo zagledala na polici (v kristalih in drobno mleto). Seveda je tudi prodajalka o h.s. rekla vse naj naj. Pa sem rekla, da bom še premislila.
Ali jo kdo med vami že uporablja?

Dekleta, pred časom sem se precej zanimala za tale koralni kalcij. Zdajle nimam časa kaj več napisat, mogoče mi do večera uspe malo več in bom do jutri objavila o kalciju nasplošno OK?
Na kratko gre za zmlete korale iz morskega dna ali pa površine. Največ koristnih informacij sem našla na naslednjih dveh straneh, pa si lahko preberete:
http://www.coralcalcium-watchdog.com/facts.htm
http://www.cures4you.net/coralwhich.htm
LP Barb

Saj vem, da sem že nadležna… No, s tisto absorbcijo kalcija sem se že nekako sprijaznila… Res je, da klorovodikova kislina, ki se nahaja v našem želodcu (oz. se izloča) topi tudi kalcijev karbonat (s tem se calcij “sprošča” kot ion in je biološko uporaben) – v koliki meri je naša kislina dovolj koncentrirana, da ga dejansko rztopi, ne bi mogla reči (bi bilo treba prej v laboratoriju sprobat oz. simulirat). Tudi v koliki meri potem karbonatni ioni delujejo kot pufer oz. nevtralizirajo islino, ne bi mogla reči…

Mi pa nekaj ne gre iz glave… A niso korale zaščitene? Oz. se vsi tako na veliko bojijo, ker korale izumirajo? A je potem iz ekološkega vidika prav, da korale uporabljamo kot vir kalcija (medtem, ko lahko calcij “dobiš” tudi drugače)? Ne vem… Nisem tako pametna…

Mishika, a si iz naravoslovne stroke ali samouk? Dobro razmišljaš:))
LP Barb

Pssst… Glede na to, da sem iz naravoslovne stroke, bi morala še kaj več povedat… ;). Me je kar sram, da ne morem več stresti iz rokava :))).

Ne, zanimiva tema se mi zdi… Tako za razmišljanje… Bi bila dobra tema za medinske raziskovalne naloge (v kolikor tega že ni kdo raziskoval) – ampak to pa res ni moje področje.

Ja, so raziskave, ampak vse nekako pod okriljem Barefoota, ki je ta “koralni kalcij” odkril:))
LP Barb

Hehe, potem pa ne bom nič več komentirala… sem že tiho 😉 :)))))))).

Branko pa še vedno nič….

Obvezno si poglejte tole stran: distributerjem koralnega kalcija grozi tožba!

http://www.ftc.gov/opa/2003/06/trudeau.htm

Članek je v angleščini, žal ga nimam časa prevajati. Če vas bo zanimalo, obljubim, da naredim povzetek v kratkem.
LP Barb

Ojoj, to je bilo pa zanimivo branje…

Pa saj je res. Toliko zakonov, pravilnikov, pravil… kot se morajo držati faramacevtske firme, ki hočejo neko zdravilo na novo predstaviti trgu, toliko dokazov, da zadeva res pomaga in ni škodljiva, toliko kliničnih preiskusov, raznih testiranj… Ti ljudje pa si upajo javno trditi, da je to vsemogočno zdravilo (celo za raka! – prosim, pamet v roke) in bla bla – a dokazov za to, testiranj, kliničnih testov, pa nikjer… To je to, ko na njihovi strani piše: ja, tega si tudi sami ne znamo pojasniti…

No, saj ne rečem… če imaš nekaj, za kar ne veš natančno, kako deluje… Morda kakšna mešanica (!) spojin, ki jih izoliraš iz kakih čudnih rastlin… Ampak kalcij! In to točno definirana oblika. Ob tem, da je kalcij biološko oz. biokemično precej dobro raziskan… Pa si upajo napisati, da ne vedo, kako in zakaj… To pa je skrajno neresno. Da o skrajni neodgovornosti glede neutemeljenih trditev, da je to čudežno zdravilo niti besed ne izgubljam…

Barb, hvala za poučne informacije. Ostalim pa, ki mislijo da jim te zadeve čudežno pomagajo (no, morda pa jim res… morda pa je le dober placebo) samo topel nasvet: preden verjamete komerkoli, da je iznašel čudežno zdravilo, vprašajte! Vprašajte zakaj, kako, kje… Bodite radovedni in tu in tam malo po knjigah ali internetu pobrskajte – saj večino stvari se da razumeti tudi brez kakšne strokovne podlage..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close