kopiranje v Wordu
Spet problem: imam datoteko v Wordu, oblikovano, fonti, velikost …. ko dam CTLR+C in v novo datoteko CTRL+V (po domače: skopiram v novo datoteko) se oblika dokumenta podre. Ne samo da se spremeni font, velikost v celotnem dokumentu, ampak se to dogaja kar malo naključno: nekje se, nekje ne, v glavnem, rata zbrka!
So to krive kake nastavitve?
Ali se ti morda to dogaja z dokumenti, ki si jih prejel od drugod ali so bile napisane v drugih verzijah Worda?
Lahko poskusiš dokument najprej shraniti v formatu RTF in potem opravi kopiranje v nov dokument.
Težave včasih nastanejo tudi, če so deli besedila prekopirani s spletnih strani, saj ohranijo tip pisave, barvo in druge nastavitve.
Ko se pomikaš po odstavkih, preveri kateri stil imajo, če so različni, jih poenoti.
Evomene, priznam, dota nisem še pobrisala, sem pa ugotovila, da imam pod posebno lepljenje naštimano na lepljenje v HTML obliki. In kaj sedaj? Tega se ne da spremeniti za večno.
Poleg tega sem tudi poskusila spremeniti nastavitev nove strani v Wordu, pa mi vedno vrže ven klasiko Times New Roman 10 velikost. Jaz bi rada velikost 12. Ne sprejme spremembe!
Kak nasvet za to?
Za stalno spremeniš predlogo tako, da spremeniš stil. Ne vem točno kateri Word oz. office imaš ampak načeloma gre takole:
Oblika – slogi – nov slog. Tam nastaviš pisavo, odstavke, najljubšo barvo in astrološko znamenje, vse skupaj pa shraniš. Potem pa je – vsaj pri XP treba it še v Orodja, možnosti in tam pod urejanje nastaviti privzeti slog odstavka.
Prav tu nastavljaš pametno izrezovanje in lepljenje, samo da pravzaprav ne vem, kaj je potrebno nastaviti;))
Forum je zaprt za komentiranje.