Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Konvekcijska potrdila Hrvaška

Konvekcijska potrdila Hrvaška

Na http://www.zzzs.si sem naročila konvekcijska potrdila za Hrvaško.
V navodilih, ki so na spletnih straneh sem videla, da je potrebno to potrdilo oddati v območni enoti ali izpostavi hrvaškega zavoda za zdr. zavarovanje.
Ker je ta enota kar precej oddaljena od kraja našega dopusta sem rrazmišljala (30 km + trajekt), da bi dol grede uredila te stvari za vsak primer.
Ima kdo že kake izkušnje s tem?
Je dovolj če konvekcijsko potrdilo oddam kar zdravniku?
Kaj so “nujne zdravstvene storitve” na katere opozarjajo na ZZZS?
Hvala.

Konvencijsko potrdilo je toliko kot nič. Imam izkušnje iz Hrvaške in Italije.

Običajno smo bili vsi zdravi, lani pa je hčerka zbolela, dobila je visoko vročino (39,8), in ves čas je bruhala, tako da smo šli urgentno v najbližji zdravstveni dom. Potrdilo seveda ni bilo potrjeno in smo morali plačat tako pregled, kot zdravila. Vse skupaj nas je prišlo približno 10.000 SIT.
Po vrnitvi smo šli na našo zavarovalnico in dali vlogo za povrnitev stroškov. Dobili smo okoli 5.000 SIT, toliko kot so priznani stroški pri nas. To, da so nam na Hrvaškem zaračunali preveč in da nočejo jemati nepotrjenih potrdil, tudi če gre za moje pojme nujen primer, pa je njihova stalna praksa. Na naši zavarovalnici so mi rekli, da si tako polnijo proračun, ker nimajo denarja niti za plače. Še ena od cvetk, ki bi jih moralo urediti naše zunanje ministrstvo.

In še en primer iz Italije. Zopet smo imeli smolo in hčerka je zbolela med letošnjimi zimskimi počitnicami na smučanju v Italiji. Najbližji zdravnik, ki bi vzel tako potrdilo, (veliko ambulant je privatnih in ti ne jemljejo potrdil) je bil vsaj uro vožnje daleč, tako da smo šli pač v najbližjo ambulanto, kjer potrdila niso vzeli. Plačali smo pregled in seveda tudi zdravila. Po povratku smo zopet dali vlogo na našo zavarovalnico, na izplačilo pa še čakamo.

Moja izkušnja s temi potrdili je torej slaba. Verjetno je bolje vzeti kakšno plačano asistenco za tujino. Pri Corisu je za vso družino za 1 mesec okoli 10.000, za vse leto pa imajo posebno ponudbo za imetnike kreditnih kartic za 17.900 SIT. Če veliko potujete in imate majhne otroke, ki radi zbolijo, se to vsekakor izplača, drugače pa je ceneje reskirati in plačati pač takrat, ko je treba.

Kaj to pomeni, da “potrdilo ni bilo potrjeno”?
Bi morala konvekcijsko potrdilo potrditi na njihovem zavodu za zdravstveno zavarovanje?

Hvala za res obširen odgovor.

konveNNNNNNcijsko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kovencijsko potrdilo, ki ga dobiš pri nas je potrebno potrditi na Hrvaškem. To se naredi na najbližji izpostavi ali enoti njihovega “zdravstvenega ali socialnega” zavarovanja. Ne vem točno imena. Vem pa da smo vsako leto, ko smo letovali v Rabcu ta potrdila dali v Labinu še enkrat potrdit. Smešno se sliši, ampak zadeva laufa. Še vsako leto smo potem iskali pomoč zdravnika (vnetje ušes pri otrocih, alergije, vročine) pa nikoli ni bilo potrebno nič plačati. Zdravnik sam nas je napotil kam naj gremo potrdit te kovencijske listine. Naslednja leta smo že kar na začetku, še preden se je kaj zgodilo poštemplali te papirje. Še tole, potrditev, ki so jo naredili na Hrvaškem je ponavadi veljala 3 mesece.

Super, Moni ti si faca. To sem iskala….
Hvala.

Konvencijsko potrdilo ne velja nič, če ni potrjeno še iz strani Hrvaškega urada. Kje pa to je, pa dobiš napisano zraven. Izberi tisti kraj, ki je najbližji oz. če bo to spotoma, a pazi na delovni čas oz. delovnik (ob vikendih ne delajo, pa tudi popoldan zelo redko). Če pa želiš biti res brez skrbi raje skleni družinsko zdravstveno zavarovanje z asistenco, kjer so krite še druge stvari, ne samo nujna medicinska pomoč. To zavarovanje lahko skleneš na vseh zavarovalnicah, ZZZS ali pa tudi preko interneta pri zavarovalnicah.
Pa srečno

Živjo!

Letos bomo letovali na Pagu. Ali mogoče kdo od vas ve kje potrdim to konvenkcijsko potrdilo? Do zdaj jih namreč nisem potrjevala. Takrat bom namreč noseča 20 tednov in bi skoraj mogla to imeti potrjeno, pa tudi otroka starega 3 leta imamo.

Hvala Anja

Potrdilo, ki ga dobiš na ZZZS lahko potrdiš v mestu PAG na njihovem penzionskem uradu al nekaj takega, v središču mesta Pag.

Najlepša hvala za odgovor.

Lep pozdrav od Anje

Urad je zraven ambulante v Pagu. Drugače pa jaz za celo družino že junija pošljem potrdila v Zagreb in predno gremo na dopust mi po pošti vrnejo potrjena. Najmanj problemov. To mi je svetovala prijazna gospa pred leti na Uradu v mestu Pag. Odkar to počnem tudi nikoli nismo zboleli.

A lahko napišeš prosim, kam v Zagreb to pošiljaš? Hvala in lep pozdrav!

Ali mogoče kdo ve, kje se da konvencijska potrdila potrditi v bljižini Biograda n/m??

Hvala za odgovor!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close