Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kontrola na meji s Hrvaško

Kontrola na meji s Hrvaško

Pozdravljeni!

Zanima me, kako je s kontrolami Hrvaških carinikov na meji? Je res, da komplicirajo pri prenosu hrane, ki jo nesemo s seboj za dopust?

Hvala za informacijo!

Jani

Če ravno naletiš na kakšnega težkega carinika potem ja drugače pa ne. hodim vsak teden med vikendi dol in nisem imela še nikoli problema s cariniki – pa vedno imamo polno mesa in pijače sabo.

Je pa vseeno bolje da nimaš hrane in pijače ravno na zelo očitnem mestu, daš pod potovalke pa je!

lp, Mojca

V nedeljo smo stali na meji proti hrvaški in so pred nama morali odpreti avto.Krepki gospod je imel v avtu veliko hladilno skrinjo,dva platoja piva in kar nekaj litrov brezalkoholnih pijač,pa ni bilo nobene panike

Tudi sama sem se pravkar vrnila z dopusta v Istri in na meji ni bilo nobenih problemov, pa sem imela kar nekaj hrane zraven. Načeloma pa se niti ne splača preveč voziti zraven, ker spodaj ni kake razlike v ceni, nekatere (tudi slovenske) stvari so opazno cenejše, še posebej v trgovinskih centrih.

nas se nikoli niso vprasali,ali pregledovali glede hrane ! ponavadi gremo na prehod pri secovlju. kako je drugje pa ne vem ! lp petra

Ko vidim turiste s polnimi prtljažniki hrane, me kar **** prime. Jaz bi ciganjerijo kar nazaj nagnal!

Prosim ne zamerte Sith-u. Jaz ga poznam, zelo rad kupuje meso v smrdljivih mesnicah, najraje ima tistega, ko se pasejo “mesarske” muhe na njem. Sploh ima pa za sendviče rad salamo, ki mora že malo zaudarjati…pa pomislite, da morajo razni mlečni izdelki in ostale stvari na paletah, se na palubi hidrogliserja ali trajekta pacati najmanj 3 ure na soncu pri 40 stopinjah pol pa še kakšno uro na vožnji…da o ostalem transportu sploh ne govorimo…če to ni tako vse pripravljeno, Sith ne vzame…
To vse je THE BEST za našega SITH-a…on je rojen cigan….čeprav tega ne bo nikdar priznal 🙂

V prtljažniku osebnega avtomobila namenjenega na Hrvaško obalo pa se paca manj kot 3 ure, a ne?

A si že kdaj videl hladilno torbo,ki jo priklopiš na akumulator?

Ha-ha tudi to je možno, če zrezke prej potolčeš in jih daš na vročo streho avtomobila in po par urah, ko prispeš do morja, ko si pošteno lačen, imaš ti že pečene zrezke na strehi!!!! Si pa eden redkih, ki se mu niso možgani skisali…dobra ideja! :)))

Normalni ljudje uporabljajo skrinje z ledom ali pa skrinje priklopljene akomulator in garantirano zdrži tudi 24 ur, ne da bi se začelo topiti…..ni boljšga čez domačga mesa….

hej drušna.. hvala vsem za informacije in predvsem tudi za hudomušne komentarje 🙂

Lep dopust vsem skupaj!

Jani

Prav nič ne komplicirajo, nasvet pa je , ne noste s sabo hrane, kupte jo tam, saj je večina stvari cenejša, pa še sproti kupiš kar rabiš, sicer tovoriš s sabo vso navlako, ki je sploh ne rabiš

lahko je tebi doktorčku govorit, ki maš 300 jurjev plače “ne noste hrane s sabo”…

mi smo 14 dni letovali na južnodalmatinskem otoku in tam je v lokalni trgovinicah večina prehrambenih izdelkov kar za 30% dražja od teh, ki smo si jih pripeljali s sabo! nam je teh 30% pomembnih, če tebi dr. niso!

kaj pa če bi na morju kakih 500 kun namenili za kako ribco, al je treba tud tam sam šnicle žret. Meni se isto obrne, ko vidim ene, ki na dopust vse povrsti vlačijo-ste hujši kot Čehi majkemi.

Tako je anti-dr. ! Če imaš plac v avtu, ne vidim razloga, zakaj ne bi ruknu not paket al dva pira, ali brezalkoholne pijače. Letos mi ni blo treba mesa, domače trajne salame vozit, ker smo vzeli polpenzion pri domačinih. Tko smo sam za žejo poskrbeli in za sladke stvari.

Res je okol 30% je povprečno vse dražji, pa sem bil letos kar na treh otokih tam. Me je kar minilo, ko sem videl stopljene Milke čokolade na policah in debel prah na njih, kot, da bi bile že od lanske sezone tam :)))
Glede mesa in ostalga sem pa že prej opisal v prejšnjem postu.

Dokler bom videval tako svinjarijo v trgovinah tam, bom vozil stvari s seboj, četudi bi bilo tam vse pol ceneje. Denar tukaj ni pomemben, tko kot prav dr.
Če bi bile trgovine urejene tko kot pri nas, dobro založene, klimatizirane, ugledne, pol bi premislil ali bom kaj vzel kaj s seboj. Tko pa sploh ni dileme vsaj zaenkrat in mislim, da bo še nekja časa tko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close