Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kontracepcija

Kontracepcija

Ali katera od vas za kontracepcijo uporablja metodo merjenja bazalne temperature. Kako se obnese, ali se meri s posebnim termometrom, koliko časa je potrebno, da jo obvladaš…Vse izkušnje (iz prve roke) zelo dobrodošle.

Naj ti samo povem, da sem zjutraj gledala oddajo Dobro jutro in je bila gostja neka ginekologinja. Govorila je o kontracepciji. Potem je klicala neka gledalka in povedala, da je že tretjič noseča in da je zanosila v t.i. ‘varnih dneh’. Ginekologinja je dodala, da je naravna kontracepcija zelo varljiva, in da ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kontracepcije. Odsvetuje uporabljanje metod, kot so merjenje bazalne temperature, bris sluzi iz nožnice in odštevanje dni od menstruacije in preračunavanje na ovulacijske dni.
Zanesljive metode zagotovo ni, poudrajam pa, da so naravne metode še toliko manj zanesljive.

*~ *~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* 'Saj res - mar bomo ves čas brez zabave?' William Shakespeare

Pomojem kadar ti paše, takrat si ploden, kadar nisi, pa se ti ne da…

jaz sem zanosila v tako imenovanih varnih dnevih 🙂 Dva dni po M :))

toliko o tem 🙂

lp, ewy

Če meriš samo temperaturo, potem ni zanesljivo. Bolj zanesljivo je, če kombiniraš merjenje temperature in opazovanje sluzi. Ne delaj pa tega na pamet, ampak pojdi prej na tečaj, da boš vedela, kaj pomenijo določena odstopanja.
Naravne metode so zanesljive, vendar samo pri ženskah, ki se dobro poznajo in ki imajo urejene cikluse.

Na svetu sem zato, da ljubim! (iskreni.net)

Zmaja, hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close