Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kontracepcija

Kontracepcija

Pozdravljene ženske. Zanima me kakšno kontracepcijo uporabljate po 40. letu. Ginekologinja mi je predlagala maternični vložek. Kakšne so vaše izkušnje z njimi. Hvala.

ne vem no toliko govora o resničnih stranskih učinkih umetnih hormonov, pa bi ženske to še kar žrle. Če imaš stalnega tipa, si naj on precvika semenovode, če pa si freelancerka pa uporabljaj kondome tudi zaradi drugih stvari.

Odgovor na objavo uporabnika
mijav mijav, 03.08.2021 ob 14:05

ne vem no toliko govora o resničnih stranskih učinkih umetnih hormonov, pa bi ženske to še kar žrle. Če imaš stalnega tipa, si naj on precvika semenovode, če pa si freelancerka pa uporabljaj kondome tudi zaradi drugih stvari.

Maternični vložek je enako kot bi jedla tablete s tem da ti ni treba biti pozorna na jemanje. Meni osebno to igranje s hormoni ni ok. Že leta uporabljava kondome. Se ne grem loterije na račun biti komot.

stara sem 43 let in imam že tretji maternični vložek. Meni je super. Pred tem sem imela res močne krvavitve, bolečine v stegenskih mišicah v glavnem ene dva dni na mesec ni bilo zazdržat.  Od kar ga imam bolečin ni, krvavitev ni. Tako da men je super. Tudi nekih stranskih učinkov nisem imela. Pri prvem sem po ustavitvi neke tri tedne malo krvavela in to je blo to.Od takrat  še nisem kupila vložka.

kaj pomeni freelancerka? Da hodi z moškimi “prosto po prešerno in jih menjuje tako pogosto kot spodnjice” po domače rečeno?

Anonimno 10934, 03.08.2021 ob 14:11

kaj pomeni freelancerka? Da hodi z moškimi “prosto po prešerno in jih menjuje tako pogosto kot spodnjice” po domače rečeno?

presneto tele, nobena ženska ne seksa z vsakim, zato si ti že dolgo na suhem.

Pomeni pa samo to, da nima stalnega dolgoletnega partnerja.

Stara sem 37 in sem sterilizirana. Imam dva otroka, kar mi popolnoma zadošča.

Celo življenje kondome

Oliguma, 03.08.2021 ob 15:58

Celo življenje kondome

Tudi jaz celo zivljenje kondomi, ceprav sva s kondomom pridelala tudi enega otroka.

Pri 17ih sem imela nekaj mesecev kontracepcijske tablete zaradi grozno bolecih menstruacij, ene 3 mesece je bilo ok, potem mi je bilo pa grozno slabo in sem imela nore glavobole, tako da sem s tem nehala za vedno.

Zdaj sem v predklimakteriju in mislim, da ce ne bo res hudo, tudi v tem casu ne bom jemala hormonskih terapij.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close