kontaktne leče
Center za kontaktne leče za Bežigradom!!!
Poglej si njihovo stran : http://www.dlcontact@com
Mestna optika Ljubljana, na Kongresnem trgu, cena 5000 SIT, leče majo kar tam na zalogi, sama imam Zeisove al neki takega, mehke leče, mesečne. cena kompleta treh parov leč (za tri mesece) tam okrog 7000 SIT, pa tekočina za leče okrog 1500 do 3000 imam od opti free-ja, če te še kaj zanima kar upraši.
Pojdi k svojemu osebnemu zdravniku in naj ti da napotnico. Potem pa se naroči pri okulistu za brezplačen pregled. Leče potem dobiš pri njem. Plačaš pa za njih odvisno od tega ali ti predpiše mehke ali poltrde, te so okrog 35-40 tisoč, vendar dobiš nekaj denarja od zzzs mislim, da za oboje. Nekje imam celo tel. št. , če te zanima bom poiskala
lp
HARTLAUER v City Parku. Vse imaš na enem mestu, od pregleda, izbire leč in izdelava le-teh v rekordnem času.
Po mnogih obiskih ostalih optikov ti moram reči, da sem bila tukaj zelo zadovoljna. Naredili so mi zelo kvalitetne leče (dali so mi tudi možnost na mojo željo obarvane leče po želji-cena je ista).
Upam, da sem ti kaj pomagala. Če sem toliko bolje.
Pregledi tako za očala kot za kontaktne leče so v zadnjem času,
ko je toliko konkurence že skoraj povsot brezplačne, tudi tam kjer
nimajo koncesije. Res pa je, da moraš potem pri njih slednje tudi nabaviti.
Za kontaktne leče pa itak velja, da so le izjemne (velika dioptrija in še
kakšne večje težave) na recept, torej brez doplačila.
Preglede za kontaktne leče pa se res ne ljubi delati vsakemu
ker je malo bolj zahtevno in za začetek je še potrebno privajanje…
Skratka najbolj se ti posvetijo kot sem že napisala, v Centru za kontaktne leče , ki je za Bežigradom pri bivšem kinu.
Tam boš sigurno zrihtala vse. Imajo pa preglede vsako sredo
in se lahko naročiš na: 431 32 28.
Sama sem hodila na pregled v optiko Krstič na začetku Tržaške. Leče- vsaj moje pa so najcenejše- preko poštne dostave http://www.080-1-lece.si
Imam mesečne, ki pridejo dražje kot letne, a ni panike, če slučajno katero zgubim.
…Malo morgen. Napotijo te k optiku, ker se jim s tem sploh ne ljubi ukvarjat oz. obremenjevat državne blagajne. Vsaj v Mb….
Jožica,
jaz že več let hodim k okulistu (za leče že okrog 9let) pa še nikoli nisem plačala pregleda. Ko mi zmanjka leč, se naročim za pregled in potem grem.
Pregled tako kot za očala kot za leče pripada prek zdravstva.
Jožica,
če se okulist noče ukvarjat s tabo, najdi drugega. Jaz sem imela tudi slabe izkušnje z okulistom (nadiranje s strani sester, nepravilna dioptrija, čakalne vrste, celodopoldansko sedenje, napake…) pa sem pred 9, 10 leti šla k drugemu in sem super zadovoljna: priajznost, ni čakalnih vrst, pravilno določena dioptrija…
Ne vem, ali sem jaz naletela na take, ali kaj… skratka, po tem, ko so me nekajkrat pošiljali od vrat do vrat (tako kot pravi Skalca: pa mi tega ne delamo, pa po dopustih enkrat bi mogoče prišli na vrsto… ), so me napotili k optiku. Ja, tam so bili pa res prijazni in v redu, pa takoj na vrsti, brez pripomb, ampak plačat je pa treba pregled, plačat je treba leče… Da se včasih res vprašaš, čemu služi zdravstveni prispevek, pa še dodatko zavarovanje povrh.
draga slabovidna! greš k svojemu zdravniku in dobiš napotnico, se naročiš na očesni kliniki na Zaloški cesti, prideš na pregled, ti dajo (beri zastojn ::))) ) leče katere sta z zdravnico izbrale, vadiš s sestro delo z lečami (če še nisi nosila leč) in ko se, če se odločiš jih kupiš pri njih ali pa kje drugje!!! mene pa pridejo 14 dnevne leče za pol leta 30.000,000 sit (ker imam pač visok astigmatizem in hočem imet mehke leče). tolko upam, da nisem preveč zakomplicirala :::)))
Forum je zaprt za komentiranje.