Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Konec sveta?

Konec sveta?

Kdo med vami se bo gotovo se spominjal legendarne izstevanke na zadnji strani Mladine pred kakimi 20 leti – 100 pogojev za konec sveta, med katerimi je bil cel kup stvari, ki so se takrat zdele povsem nemogoce, dandanes jih je pa gotovo ze vec kot polovica izpolnjenih (razpad Juge, Miloseviceva smrt etc etc)

Resno me bo zaskrbelo, da se ta trenutek v zadnjem casu cedalje hitreje in bolj nezadrzno bliza.

Modremu sklepu o oprostitvi Brede Smolnikar se je namrec danes pridruzila se vest, da so poslanci Evropskega parlamenta sprejeli prvi osnutek direktive o varstvu intelektualne lastnine, po kateri direktna izmenjava datotek po internetu (peer-to-peer) ne bo kazniva.

Prvic to pomeni, da me bodo nehali ob vsakem ogledu LEGALNO kupljenega DVDja posiljevati s hitlerjanskimi propagandnimi filmcki (Would You Steal A Bag? Would You Steal A Car? DOWNLOADING MOVIE IS A CRIME! – pa tega sranja se niti izklopit ne da!!!!!!) in podobno, drugic, familije si bodo lahko oddahnile, da bi jim kake noci pred zoro potrkali na vrata mozje v okovanih skornjih in jim zaradi filmske zbirke njihovega pamza zaplenile racunalnike, njih same pa pospravile za zapahe ali predale RIAA, ki jih bi nato z mirno vestjo zaprla v Guantanamo ali postrelila ob zori.

Ker je to ze drugi korak odlocno v smer zdrave pameti (vsaj ce bo sprejet), se sprasujem, ali sem kaj prezrla.

lp, proxima

Morda ti bom lahko kaj odgovorila jeseni, ko bom prevajala knjigo Hekerski manifest. 😉

Seveda sem res prezrla – odkritje Gliese 581 c – .

Se bliza, se bliza…

Katja, zanimive stvari mi ti to prevajas…:))))) socioloski The Anarchist’s Cookbook, so to speak… :))))

lp, proxima

Opa, tole je šlo pa mimo mene. Pa vidim, da nisem edina, ki prevaja reči na to temo – pred dvema letoma je izšel moj prevod Lessigove ‘Svobodne kulture’, ki je zelo zanimivo branje, saj se ukvarja prav z nesmisli, do katerih privede pretirano ščitenje intelektualne lastnine.

kar se tiče konca sveta, čakam še na vpis izbrisanih in ratifikacijo kjotskega protokola velikih packov. 🙂

@Proxima: Hekerski manifest sem prelistala samo toliko, da sem se odločila, ali ga grem delat ali ne. In sem dahnila: “Da.”

@Oja
: Potem bi bilo najbrž kar smiselno, da si ogledam Lessiga, preden se lotim “manifesta” …

Jp, priporočam. Greš morda danes na zaključek Dnevov knjige? Lahko prinesem.

@Oja: Joj, čisto sem pozabila – sem mislila iti, pa sem ves čas imela v glavi, da je danes četrtek … Zdajle sem pa vsa lenobna … po večerji … šparglji … vino … mljask …

New Report

Close