Konec študija – kaj zdaj?
Živjo. Zaključila sem s študijem (torej, ugotovila sem, da študij ni zame, zdaj pa pač moram poiskati službo). Pa me zanima, kaj vse moram narediti.
Najprej si moram urediti osnovno zdrav. zavarovanje ali se prijaviti na Zavod za zaposlovanje? Se lahko na Zavod prijavim najprej in se šele potem zavarujem ali kako je s tem? Kdaj dobim delovno knjižico in kje?
Hvala vsem za odgovore.
Najprej pojdi na Zavod za zaposlovanje, da te dajo v bazo brezposelnih. Nato pojdi na Zavod za zavarovanje, da ti uredijo obvezno zavarovanje. Razen če živiš sama v svojem gospodinjstvu in nimaš povprečnih prihodkov večjih od 147 € si lahko obvezno zavarovanje urediš na občini. Potem pojdi na Center za socialno delo, kjer se lahko zmeniš, da boš prejemala denarno socialno pomoč. Moraš pa se tudi dodatno zavarovati, čeprav ti plačuje to država, ker boš na Centru za socialno delo. V glavnem, pojdi na Vzajemno ali Adriatic itd. kjer si uredi dodatno zavarovanje, ko pa boš dobila odločbo na Centru za socialno delo, neseš kopijo le-tega na Vzajemno ali Adriatic itd., kjer ti dajo dodatno zavarovanje v mirovanje.
Je zelo veliko skakanja, še posebaj če boš to delala prvič. Po telefonu se najprej še pozanimaj, kaj rabiš kam prinesti. Veliko uspeha pri iskanju službe.
lp,vevi
Forum je zaprt za komentiranje.