Konec romantike
Raje ti razišči razloge, zakaj si kljub svoji bojda dobri zvezi še evdno tako žalosten človek.[/quote]
Saj poznaš razloge. Zato pa že zdavnaj več ne gledam TV in ne berem časopisov, ker bi potem res bil kronično nesrečen, če bi bil pod vplivom vsakodnevnih depresivnih novic.
In v tem je razlika, saj se od novic lahko zdistanciraš, da nisi nesrečen. Če pa si nezadovoljen z lastno življenjsko situacijo, pa se bolj težko temu ogneš.
So bli idilični, ja, predvsem (in samo) za moške.
Zdaj so pač novi časi in nič drugega nam ne preostane, kot da res
najdemo “nove poti odnosov med spoloma”….za ene bo to nemogoče
(za večino na tem forumu) , ampak poznam pa kup ljudi, ki so jim
nove razmere same po sebi umevne in se jim pač prilagajajo brez
občutka ogroženosti.
Nič ne bo propada civilizacije, ki bi utemeljeval vaše črne napovedi…
izumrli boste samo tisti, ki se ne morete prilagoditi…nobene škode…
Seveda sem.
.Samo da to ni podobno temu, kar mi ti polagaš na ekran,
“da so v procesu dvorjenja nemalokrat “nategnjene”, ne samo dobesedno, temveč tudi figurativno, češ, da nekoliko manj zanesljivi moški bolje obvladajo proces dvorjenja, kot kakšni resnobneži… “???? Ti si si gladko
izmislil…
To je non-sens. Kemija še vedno deluje, kljub ekonomskim in družbenim
razlogom (pravzaprav je delovala v vseh družbenih sistemih do zdaj) in
ljudje se še vedno zaljubljajo in še vedno ugotavljajo, da je v dvoje lepše.
Mogoče ostajajo skupaj iz drugačnih razlogov in pod drugačnimi pogoji,
ampak ostajajo. In se imajo celo fajn.
Trdi, da je treba v partnerstvu vztrajati, češ da je sposobnost vztrajati v nečem, kar ni prijetno, temelj vsakega uspeha. Po drugi strani se je pa ločila takoj, ko je v njeni zvezi zmanjkalo romantike. Zgraža se nad vstajniki, češ da med Slovenci velja prepričanje, da sam ne moreš nič in poskuša študentom vcepiti miselnost, da vsak posameznik šteje, po drugi strani pa, ko jo taisti študentje vprašajo zakaj se sama ne gre politike, pa odgovarja, da bi bil njen politični prostor zakoličen in da nobena politična oseba ne more storiti nič in zakaj bi potem sploh gojila upanje.
Skratka, tole me nekako nehote spominja na tisto: najlažje je s tujim kur… po koprivah opletat.
Trdi, da je treba v partnerstvu vztrajati, češ da je sposobnost vztrajati v nečem, kar ni prijetno, temelj vsakega uspeha. Po drugi strani se je pa ločila takoj, ko je v njeni zvezi zmanjkalo romantike. Zgraža se nad vstajniki, češ da med Slovenci velja prepričanje, da sam ne moreš nič in poskuša študentom vcepiti miselnost, da vsak posameznik šteje, po drugi strani pa, ko jo taisti študentje vprašajo zakaj se sama ne gre politike, pa odgovarja, da bi bil njen politični prostor zakoličen in da nobena politična oseba ne more storiti nič in zakaj bi potem sploh gojila upanje.
Skratka, tole me nekako nehote spominja na tisto: najlažje je s tujim kur… po koprivah opletat.[/quote]
Se strinjam. Sicer je pisala “pametno”, smešno pa je, da ji v praksi nič od tega, kar uči druge, ni uspelo. Hočem rečt, namen je dober, za zgled drugim pa ni.
Skratka, tole me nekako nehote spominja na tisto: najlažje je s tujim kur… po koprivah opletat.[/quote]
Jaz sem jo pa na podlagi enega predavanja razumela, da se je ločila, ko je dojela, da kot oče do hčerke, ki ima cerebralno paralizo, ne bo zmogel biti ustrezen, ker jo bo pomiloval, ujčkal, spremenil v žrtev (boga boga)…
Jaz sem jo pa na podlagi enega predavanja razumela, da se je ločila, ko je dojela, da kot oče do hčerke, ki ima cerebralno paralizo, ne bo zmogel biti ustrezen, ker jo bo pomiloval, ujčkal, spremenil v žrtev (boga boga)…[/quote]
Ne vem kaj je bil razlog, je ne poznam. Izhajala sem samo iz napisanega. Ji je pa zelo težko slediti, ker skače iz teme na temo. Težave s koncentacijo ali kaj…
Tole nabijanje o tem zakaj pa nisi v vezi, če je to tako fajn, me spominja na tetice okrog mene. Tiste tetice in druge ženskice, ki me gnjavijo zakaj nimam partnerja pa, da bi ga že morala imet in zakaj ga nima pa kako, da ga nimam.
Bedasto. Kot, da, če si želiš razmerja, greš v trgovino in izbereš partnerja. Kot, da partnerji samo čakajo, da ga izbereš. Le kje so ti številni samski moški, ki bi jih me lahko izbrale?
Spider deluješ malo zagrenjeno … če ti v prvo ni uspelo še ne pomeni, da ti ne bo v drugo!
Dejstvo je, da z leti veliko vez postane ena sama navada, skratka pustih in dolgočasnih. Problem je v tem, da samski mislijo, saj je boljše da sem sam, ker me bo nova isto nažirala kot me je stara. Problem vezanih pa je, da se vrtijo v zamerah in problemih in pozabijo uživati. Pa to, da je njihova sreča odvisna od partnerja.
Mogoče se sliši malo robijevsko ampak, ko si enkrat srečen ne glede na to ali si v vezi ali samski, takrat si na konju!
Forum je zaprt za komentiranje.