konec oktobra – kam na toplo – eksotika
Prosim za pomoč oz. predloge. Kam z družino (2 odrasla in 2 otroka okrog 10 let) konec oktobra. Šli bi nekam na toplo, da bi bili ob plaži. Pomembno je predvsem, da kaj posebnega doživimo npr. snorkanje ipd. Gledala sem sicer Jamajko ter tam razne vodne parke (delfini ipd.), vendar nisem čisto sigurna zaradi vremena za imenovani termin. Prosim za pomoč.
Ja, še to; kam NE BI šli: v en ogromen hotel, kjer je gužva in je isto kot da si v velemestu ter imaš do plaže 1 km ali še mnogo več.
lep pozdrav.
Midva sva šla na Mauritius. Enkratno za snorkljanjo, potepanje po otoku s kolesom ali najetim avtomobilom. Vsekakor pa ne iti v najdražji hotel, ampak vzeti samo letalsko karto in potem dol poiskati prenočišče. Vidiš več, pa še lahko izbiraš med ponudbo. Da pa bi bilo vse zasedeno, pa skoraj težko verjamem. Pa še to: najboljše vreme je na severu, najlepša plaža pa je Flic an flak. Ljudje so prijazni, hrana okusna, prebavnih težav nisva imela.
Letos smo šli družinsko v Indijo (3 majhni otroci), pa ni bilo nobenih problemov, razen da smo doživeli kulturni šok, tega pa na Mauritiusu ne boš.
tudi jaz bi ti priporočila samo avio karto, ostalo pa si uredite tam na licu mesta.
Meni je sicer ljuba Azija, zelo lep spomin je Bali, pa Malezija (dražja), Tajska mi ni potegnila. Tam so namestitve res zelo poceni, bungalovčki na plaži za nekaj $, hrana je itak najboljša zunaj na ulici za drobiž, snorklanje pa je povsod možno. Lokalnih zanimivosti imaš povsod ogromno, rentaš avto ali motor pa uživaš na polno.
Hejla! Hudo je tole videti… Mi lahko poveš kaj več? Koliko časa si bila tam, si šla na te njene organizirane izlete, kakšne so cene le-teh? Koliko te je prišlo celotno potovanje?
Sicer pa avtorici svetujem Tajsko, meni je bilo tam zakoooon. Karibi pa hmmm… So lepi, mene je motilo to, da je vsak ogled pokrajine in znamenitosti potekal organizirano, torej sam nisi mogel nikamor, je bilo prenevarno (mislm redvsem na kaos v prometu nasploh). Aja, govorim za Dominikansko…. srečno!
Jap, tudi jaz ti svetujem Phuket. Imaš tri večje plaže oz.turistična središča. Patong, Karon in Kata beach.
Patong je bolj žurerski, plaža ni ne vem kaj… Tam vlada nočno življenje, tudi čez dan ogromno ljudi. Kata beach je luštna, dokaj majhna… Jaz sem bila (po nasvetu) na Karonu, tam je zakon. Plaža dooolga, precej lepa, imaš manjše “mestece”, restavracije, trgovinice… Od tu je dobro izhodišče za nadaljnje izlete. Svetujem ti, da greste do lokalnih agencij (so zanesljivi in prijazni), se ornk zdilate za ceno in greste na Phi phi otočke. Tam je en večji hotel, kjer se vam splača prespati… To so najlepši otoki, kar sem jih videla (tudi Karibi se skrijejo).
Sicer pa je na Phuketu tudi dosti zanimivosti, zelo velik ZOO…
Skratka, jaz sem šla na žalost samo za 15 dni in bilo je nepozabno.
Aha, letela sem Muncehn-Phuket, direktno. Cena cca.850 eur, let, hotel n+z… Super
Jap, tudi jaz ti svetujem Phuket. Imaš tri večje plaže oz.turistična središča. Patong, Karon in Kata beach.
Patong je bolj žurerski, plaža ni ne vem kaj… Tam vlada nočno življenje, tudi čez dan ogromno ljudi. Kata beach je luštna, dokaj majhna… Jaz sem bila (po nasvetu) na Karonu, tam je zakon. Plaža dooolga, precej lepa, imaš manjše “mestece”, restavracije, trgovinice… Od tu je dobro izhodišče za nadaljnje izlete. Svetujem ti, da greste do lokalnih agencij (so zanesljivi in prijazni), se ornk zdilate za ceno in greste na Phi phi otočke. Tam je en večji hotel, kjer se vam splača prespati… To so najlepši otoki, kar sem jih videla (tudi Karibi se skrijejo).
Sicer pa je na Phuketu tudi dosti zanimivosti, zelo velik ZOO…
Skratka, jaz sem šla na žalost samo za 15 dni in bilo je nepozabno.
Aha, letela sem Muncehn-Phuket, direktno. Cena cca.850 eur, let, hotel n+z… Super[/quote]
si šla v lastni režiji? joj, me mika.
TAJSKA SE DRUGAČE KOT V LASTNI REŽIJI RES SKOR NE SPLAČA (ups črke).
tam imaš itak vse na dlani, tukaj si tak turizem res težko predstavljaš, tam pa vse klapa. Meni ljudje tam ne sedejo, morje je pa zelo lepo.
Za razne oglede se splača rentat pa it sam, ker agencije te peljejo pač po svoje in na najbolj turistične konce, sam pa se izgubiš in to je najboljša izkušnja .. no, vsaj za nas 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.