Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Končno spoznal malo Maribor

Končno spoznal malo Maribor

Prejšnji vikend sem šel s tipično pijančevsko skupino na trgatev v Mariboru na Lentu. Res smo se ga orenk napili samo kljub luknjam v spominu pa se le spomnim tega, da mi je Maribor zelo všečen. Ima svoj čar. Ni vse lepo zaflikano tako kot tu v Lj. Nekje so luknje v cestah. Cestno prometni znaki rjavijo. Pa saj tudi tu v Lj se kje vidi ulične svetilke, ki rjavijo samo tamo so polne rje in to nekako lepo deluje.

Sploh, če jih vidiš dvojno, ne?

Lukne f cestah mamo zato, da pijanci bolj počasi vozijo, ker ležečih si nea mormo privoščit.

Lukne f cestah mamo zato, da pijanci bolj počasi vozijo, ker ležečih si nea mormo privoščit.[/quote]
Aja, pol so te luknje v cesti kot ležeče policajke??

V Mariboru je marsikatera soseska precej lepše urejena, kot tiste “najlepše” ljubljanske. Tudi tisti najbolj zanemarjeni deli, ki so potrebni prenove, gredo drugo leto v prenovo.

http://www.maribor.si/dokument.aspx?id=29250

BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA!

Meni je všeč to, da ni vse lepo poštimano tako kot v Lj. Človek se počasi naveliča gledat svatbe s novo fasado.

Recimo, ko sem se peljal proti Bauhausu sem šel čez en industrijski del. Stene so bile iz opeke, ki so se počasi luščile. Kje v Lj se vidi kaj takega? Nikjer se kaj takega ne vidi. Stare stavbe se hitro poruši tam pa jih puščajo, da propadajo. To je meni všeč. Daje mestu svoj čar. A se še kdo s mano strinja?

sploh tista propadajoča bajta v Židovski ulici je ugledna 🙂
glej street view Židovska 8, na levi

Kakšne so to svatbe z novo fasado?

Sploh niso z novo fasado, ampak s novo fasado, a ti ne znaš brat???

Ups, pa res.

A tiste kupe peska pred mostom na otok so pospravili?

Recimo na Peričevi ulici, ki gre čez ta industrijski del je res kaj za videt. Kje v Lj bi kdo lahko našel take objetke?

Na splošno je kaj za videt v Mariboru. Recimo veliko avtov in streh nosi posledice toče. Nekateri so šli s montažno peno in zapolnili luknje, ki jih je naredila toča v strehah. Kaj takega nisem še nikjer drugje videl. Pa se mi ne zdi grdo ampak ravno obratno. Ljudje so se znašli.

Maribor me je res zelo očaral. Škoda, da sem ga spoznal tako pozno.

a ne bi ostal?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close