Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika končno razpokan, velik muffin

končno razpokan, velik muffin

Končno mi je uspelo speči mafin, ki je velik in razpočen. Sicer sem uporabila vsega skupaj 200 g čokolade, če naredi kdo po receptu, pa prosim za komentar! Naslednji dan je celo boljši kot prvi (razen hrustljave skorjice).
Morda kdo ve, kje se kupi super velike papirnate košarice?

Prilagam link, kjer je še mnogo slastnih receptov za preizkusit!

http://www.dianasdesserts.com/index.cfm/fuseaction/recipes.recipeListing/filter/dianas/recipeID/1520/Recipe.cfm

lp, orehek

Hm, kljub vsem moznim pretvornikom na internetu mi se vedno ni jasno, kako merijo npr. maslo. A ga res nabasejo v skodelico? Ali pa so recepti bolj priblizni? Saj npr. zlicke tudi niso enako velike…

LP!

Če so tudi druge sestavine v skodelicah, moraš vzeti, da je skodelica mišljena 237 ml.
Maslo pa jaz vedno stehtam, imam v enem receptu napisano… 1/2 cup = 0,25 lb, kar pa je približno 113 g.
Sama še manj kot skodelice maram žlice, ker za skodelico torej vem, da naj bi držala 237 ml, žlice so pa res tako različnih velikosti…

Prijeten večer želim.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala, Vladka! Si bom takoj zapisala, recept me pa tudi mika.

Lep vecer tudi vam na toplem 🙂

Tole sem našla… … super zadeva izgleda.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ej, Vladka, ti si prava zakladnica prijaznih nasvetov in koristnih informacij!!!!!

Super tabela! Je pa na taisti strani z recepti tudi jeziček za preračun v npr. grame. Tudi sama preračunam – merjenje z žlico pa predstavlja problem samo pri moki ali kakavu v prahu – sestavinah, ki naredijo kupček. Za olje in sladkor res ni problem…
Poročajte o uspehih, prosim… morda kakšna izboljšava?

Kam me pošljete po papirnate modelčke Velikane?

Žal papirnatih Velikanov res še nisem videla v nobeni trgovini, tako da skupaj počakajva na kakšen drug namig.

Jaz sem se pa spoprijateljila z žlicami takrat, ko sem postavila približek
1 žlica = 20 g (ali 2 dag). In sicer pri moki je malo manj (ali če je žlica s kupčkom), pri sladkorju kar drži za normalno polno žlico, kolikor pač ne pade dol.

Potem po gostoti približno dodajam in odvzemam. Zdrob je podobno težek kot sladkor, mleti orehi bolj kot moka. Drži celo za žlico medu, v tem primeru seveda vodoravno odrezano (sem preverila pri medenjakih).

V resnici vse tehtam, ampak zraven za zabavo štejem žlice, ki jih vsipavam na tehtnico. Kar tako za vajo, če mogoče kdaj ne bo tehtnice pri roki 🙂

Vladka, za vikend sem se spravila delat tvoje čokoladne mafine. Točno po receptu. Zaradi preteklih slabih izkušenj sem pred koncem celo še enkrat preverila vse sestavine, da nisem česa pozabila dati noter. Masa je bila temno rjava, vendar tako za dol past, kot si pisala, pa tudi ne. Krasno so se spekli. Razmišljala sem, če bi jih še oblila s čokolado, pa sem rekla: ah ne, saj je notri ful čokolade. Potem mi klikne, a je mogoče v skodelici ostalo še kaj čokolade? Kako je sploh bilo, ko sem strgala stopljeno čokolado v maso? Kdaj sem to pravzaprav počela? In – o bog, seveda stopljena in ponovno strjena čokolada še kar čaka v mikrovalovki. Toliko sem se ukvarjala s čokolado, topljenjem ipd, da sem čisto odkljukala v glavi, da je to narejeno. Mafini so se spekli brez dodane stopljene čokolade, samo s celimi koščki. Pa saj jih je bilo veliko. Potem sem vso tisto čokolado porabila za oblivanje, vsak je dobil krasno, debelo čokoladno kapo. Na pogled je bilo še lepše, okusno pa tudi.

LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close