Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Končno nekdo nalije čistega vina !

Končno nekdo nalije čistega vina !

Globalno segrevanje ne obstaja, vsaj na način kot nam ga predstavljajo, so nihanja, vreme ni statično, aja mimogrede nekoč je na zemeljskih polih rastel pragozd…

https://www.freedom-research.org/p/interview-professor-richard-lindzen

Malo več zdrave pameti ti želim in manj egoizma. Tebi in vsem tvojim somišljenikom.

Ko so ugotovili, da dejansko stanje ne sledi agendi “segrevanja”, so “segrevanje podnebja” spremenili v “podnebne spremembe”.

Od letošnjega poletja ni bilo nič. Samo mraz in deževje. Vsako leto je slabše. Morda 3-4 dnevi 30 C in ko vidijo, da ljudje več ne verjamejo v to laganje o globalnem segrevanju, objavijo v lažnivih medijih neka skropucala o temperaturnih rekordih. Za njih je laž na laž resnica. Za razumne in normalne ljudi pa ne. Zdaj že vsak vidi, da je nekaj narobe z vremenom. Prikrivanje resnice pa ne bodo mogli dolgo zadrževati.

Sicer se mi z Butalci ne da, ampak vseeno….

Razlika je med vremenom (kar doživimo nekaj dni ali mesecev) in klimo (večdesetletni trend). To, da je bilo poletje pri nas hladnejše, ne pomeni, da se globalno ozračje ne segreva. V resnici je bilo leto 2024 globalno najtoplejše, odkar merijo.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6755, 31.08.2025 ob 09:44

Sicer se mi z Butalci ne da, ampak vseeno….

Razlika je med vremenom (kar doživimo nekaj dni ali mesecev) in klimo (večdesetletni trend). To, da je bilo poletje pri nas hladnejše, ne pomeni, da se globalno ozračje ne segreva. V resnici je bilo leto 2024 globalno najtoplejše, odkar merijo.

Lahko opišeš prosim pojem “‘klimatske spremembe” ki jih je tudi Lučka Kajfež Bogataj dostikrat omenjala? Za Butalce, ker ti si očitno nekaj več…klimo ali vreme umetno ustvarjajo. Samo toliko.

Grenivka422, 31.08.2025 ob 10:02

Lahko opišeš prosim pojem “‘klimatske spremembe” ki jih je tudi Lučka Kajfež Bogataj dostikrat omenjala? Za Butalce, ker ti si očitno nekaj več…klimo ali vreme umetno ustvarjajo. Samo toliko.

Res je. V perutnini ptuj še vreme spotoma štancajo.☝️?

Hej, Grenivka!

Od letošnjega poletja ni bilo nič. Samo mraz in deževje. Vsako leto je slabše. Morda 3-4 dnevi 30 C

Saj se hecaš, kajne? Razen nekaj dni dežja julija in zadnji teden sem imela klimo prižgano celo poletje. Ponoči ni padla temperatura pod 24 stopinj in je bilo nemogoče spati. Junij je bil vroč, prva polovica julija peklensko vroče. Po enem deževnem tednu konec julija spet vročina in sopara.

Mraz? Kje? V hladilniku?

Katero zimo si nazadnje videla sneg? Temperature pod minus deset?
Kako si razlagaš orkanske vetrove, nevihtne fronte, poplave? Tega nismo poznali 200 let.Kaj pa širjenje puščav? Nerodno zemljo?

A zate se pa klima globalno ne spreminja? Zastrupljanje zemlje, vode in zraka ni delo ljudi? Tropske vrste žuželk, školjk, rib… pri nas -to je vse normalno zate?
Ali pa si jih je nekdo izmislil po tvoje? Lažejo?

Vreme in klima, 31.08.2025 ob 10:37

Hej, Grenivka!

Od letošnjega poletja ni bilo nič. Samo mraz in deževje. Vsako leto je slabše. Morda 3-4 dnevi 30 C

Saj se hecaš, kajne? Razen nekaj dni dežja julija in zadnji teden sem imela klimo prižgano celo poletje. Ponoči ni padla temperatura pod 24 stopinj in je bilo nemogoče spati. Junij je bil vroč, prva polovica julija peklensko vroče. Po enem deževnem tednu konec julija spet vročina in sopara.

Mraz? Kje? V hladilniku?

Katero zimo si nazadnje videla sneg? Temperature pod minus deset?
Kako si razlagaš orkanske vetrove, nevihtne fronte, poplave? Tega nismo poznali 200 let.Kaj pa širjenje puščav? Nerodno zemljo?

A zate se pa klima globalno ne spreminja? Zastrupljanje zemlje, vode in zraka ni delo ljudi? Tropske vrste žuželk, školjk, rib… pri nas -to je vse normalno zate?
Ali pa si jih je nekdo izmislil po tvoje? Lažejo?

V luknji kjer ona ždi dneve in noči, pač ni občutila vremena. Le to z gotovostjo ve, da vreme štancajo zraven piščančjih ražnjičev, ker je to informacijo  našla na yt.☝️

To menda veš, da težko najdeš dva klimatologa, ki bi se strinjala ali je noč ali dan?  Ti se sklicuješ na enega, drugi pravi kontra, tretji spet nekaj tretjega….

Že za časa mojega življenja so opazne spremembe, jaz jih vidim na lastne oči , predvsem v ekstremnih vremenskih pojavih , če teh ne opaziš ali nočeš opaziti, ti ni pomoči.

Druga pesem je pa, ali je to naravni pojav ali posledica človeškega dejavnika – tega pa ne vem, pa tudi dvomim, da kdo zatrdno ve….

Najbol enostaven način spremembe podnebja je pred dnevi opisal gospod na trgatvi – pred 30timi leti so imeli trgatev konec septembra, danes pa konec avgusta. Povprečno 1 dan na leto prej. Ampak to ni dejstvo, ki bi ga lagko razumel vsak.

modrivrag, 31.08.2025 ob 10:44

V luknji kjer ona ždi dneve in noči, pač ni občutila vremena. Le to z gotovostjo ve, da vreme štancajo zraven piščančjih ražnjičev, ker je to informacijo  našla na yt.☝️

Pa razumela bi, če bi mi vsi bili nekje na drugi strani planeta in bi nam ona od tod poročala o mrazu. Ali pa, da smo stari tri leta  in ne vidimo sami ven.

Da mi pa nekdo hoče dopovedat nekaj o mrazu in da ni sprememb, če jih faking sama vidim in gledam že 60 let, je pa too much, pizda. 

So ti idioti res prepričani, da smo vsi slepi in dementni?

Kje je ta supermarket, da lahko kupiš en teden vremena, res? Ali to samo po spletni trgovini?
Jebemti, jaz bi kupila tri leta normalnih štirih letnih časov, kot sem jih poznala do 20 let nazaj. Zime z nočmi pod minus 20 in meter snega od decembra do marca, pomlad od aprila do junija z dežjem in temperaturami do 20, poletje julija in avgusta s temperaturami do 32 in vročinske nevihte pol ure vsake tri dni, pa jeseni od septembra do novembra s temperaturo med 15 in 20.

Normalen pridelek na vrtu brez kačic, smrdljivcev, rdečih polžev in dolgolistnega maha. Naše navadne komarje, ne tigrastih. Naše staromodne gripe, ne pa nekaj iz Nila in Konga. Normalen veter, ne pa orkane in nevihtne supercelice.

Koliko pride paket?

Ne delajte se norca iz nas. Nismo zlate ribice, pizda!

Vreme in klima, 31.08.2025 ob 11:00

Pa razumela bi, če bi mi vsi bili nekje na drugi strani planeta in bi nam ona od tod poročala o mrazu. Ali pa, da smo stari tri leta  in ne vidimo sami ven.

Da mi pa nekdo hoče dopovedat nekaj o mrazu in da ni sprememb, če jih faking sama vidim in gledam že 60 let, je pa too much, pizda. 

So ti idioti res prepričani, da smo vsi slepi in dementni?

Kje je ta supermarket, da lahko kupiš en teden vremena, res? Ali to samo po spletni trgovini?
Jebemti, jaz bi kupila tri leta normalnih štirih letnih časov, kot sem jih poznala do 20 let nazaj. Zime z nočmi pod minus 20 in meter snega od decembra do marca, pomlad od aprila do junija z dežjem in temperaturami do 20, poletje julija in avgusta s temperaturami do 32 in vročinske nevihte pol ure vsake tri dni, pa jeseni od septembra do novembra s temperaturo med 15 in 20.

Normalen pridelek na vrtu brez kačic, smrdljivcev, rdečih polžev in dolgolistnega maha. Naše navadne komarje, ne tigrastih. Naše staromodne gripe, ne pa nekaj iz Nila in Konga. Normalen veter, ne pa orkane in nevihtne supercelice.

Koliko pride paket?

Ne delajte se norca iz nas. Nismo zlate ribice, pizda!

Men je to kristalno jasno. Če proizvajaš ražnjiče boš štancal še lepo vreme, da bodo ljudje lahko pekli. Če proizvajaš marele, boš spet pri vremenu poskrbel zase. Potem je pa tako. Enkrat je en močnejši drugič drugi. Grenivki pa še to ni kapnilo  zakaj delajo vreme. Ona samo ve, da ONI delajo vreme.☝️

400 000 bedakov na 490 000 podlage, 31.08.2025 ob 07:53

Globalno segrevanje ne obstaja, vsaj na način kot nam ga predstavljajo, so nihanja, vreme ni statično, aja mimogrede nekoč je na zemeljskih polih rastel pragozd…

https://www.freedom-research.org/p/interview-professor-richard-lindzen

Ah, kje pa, vso to brezumno ravnanje človeka z onesnaževanjem in uničevanje flore in favne nima in ne bo imelo posledic za človeštvo, dokler so v ozadju finančni interesi, lahko v svoji aroganci pustošimo, kolikor nam paše, ker nas bo Elon Musk odselil na Mars.

How I Think About Climate Change

.https://www.youtube.com/watch?v=tRA2SfSk2Tc

Ah globalno segrevanje, veselite se ga tudi če ne obstajaj, smo na robu ledene dobe, 12 000 let toplega obdobja je mimo, čaka nas 100 000 let hladnejšega obdobja , ledenik bo od Tolmina do Radovljice, pa ne me napast kaj se grem, tako pravijo sedimenti  katere proučuje dr. Andrej Šmuc, profesor na geodeziji.

Če pa iščete informacije … Podobe znanja , Andrej šmuc, če bi pred 20 000 leti hoteli na morje bi se morali peljati do Zadra, to so ključne besede, sami si poiščite.

GLOBALNO SEGREVANJE seveda je resnica, saj NAM je to povedala GRETA THUNBERG 😉

letošnji mesec JULIJ in AVGUST sta bila NORO VROČA DO 40 STOPINJ seveda 🙂

itak !

zunaj je zdaj oblačno in pazite to CELIH 25 STOPINJ je v senci … res hudo!

KJE JE ZDAJ GRETA THUNBERG?!

😛

Na ladji v Gazo !

(https://nova24tv.si/se-je-greta-odpravila-po-nove-sendvice-v-gazo/)

Zakaj se pa pol ledeniki topijo??

zunaj je pa zdaj ŠE BOLJ oblačno KOT PREJ in pazite to CELIH 24 STOPINJ je v senci… ŠE MAJ KOT PREJ, res hudo NAM JE!

Avtistični minimalec Grims je to o nesegrevanju povedal pred petimi leti, temperatura, pa še kar raste!

Ne se razburjat. Psiha vpliva tudi na dojemanje stvari, ki načeloma niso subjektivne.

Tako je depresača grenača preživela poletje neprestanega sonca in konstantnih temperatur nad 30 stopinj v mrazu in dežju.

Ji ne moreš zamerit. Zboli lahko vsak ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close