Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Končno našla – izkoščičevalec češenj

Končno našla – izkoščičevalec češenj

Ja, takrat ko človek kaj rabi, potem to 101% ne najdeš v prvi trgovini….tako je bilo z mojim izkoščičevalcem češenj!
Če katera potrebuje, sem napisala tale post:

Po LJ sem iskala to mašinco že kak teden – iskala v Sparu, Merkatorju (tudi v tehniki v Črnučah-a zmanjkalo!), Tušu in nato sem včeraj poklicala v Merkur BTC in tam so še imeli par škatel – piše 100% orginal, firme sploh ne piše – narisan je le strojček (seveda na ročni potisk)… …. seveda sem letela tja. 2800 sit. Imajo še 4 kom.

Potem me je včeraj pot zanesla še po pleničke v Muller v BTC in spodaj v kleti (pri dvigalu) sem takoj uzrla tele moje iskane mašince, in to celo 2 vrsti… tista iz Merkurja je bila po 2000 sit (grrrrrrrrrrr) in še ena od firme Lithe… za podobno ceno.

To so take z posebno posodico, kjer se lovijo peške, češnje pa letijo v drugo (našo) posodo…. saj malo se zatakne katera (če je premehka, ali predebela), a sicer super zadeva. Kao za 12 kg češenj na uro. Z nožem bi se matrala ure in ure….

Jaz imam takega, ki stiska česen in izkoščiči češnje. Lahko istočasno, hehe. Nimam pojma kje sem ga dobila ampak zadeva se obnese super. Tvoj je na elektriko oz. baterije???

Ročna sila! Na elektriko oz. baterijo jih še nisem videla! Za domačo uporabo je tale na ročno silo čisto ok- hitro (če so češnje ok, do 12 kg na uro) in kar čisto okoli.

Mašinco (ca. 20x20xvisoka30 cm) postaviš na mizo (lahko prisesaš, da je kao fiksirano na podlagi).
Češnjo nastaviš v jamico z luknjico v aparatu (plastika), potem potisneš ročko /bat/ da z ostro kovinsko konico predre v češnjo in potisne koščico na drugi stran ven in odleti čez luknjico (dol) v posodo aparata… konica se, ko sprostiš ročko, potem dvigne v osnovni položaj, češnja brez peške pa potem čez mali lijak (ob strani) odleti ven iz aparata. Včeraj sem imela v obdelavi češnje hrustavke in je šlo super, ker so bile lepo sončne…. morda na 50 kom, da sem morala mašinci malo pomagati, ker se je češnja ujela na tisto kovinsko konico. Komot to dela otrok za igro (naša je premala).
Sem bila kot v proizvodnji!, a gre hitro. Prej sem z nožem… ampak samo max 1 kg.

Stiskalec za češnje in česen?? Super! Kako pa to tvoje izgleda??

Model je že star, izgleda zanimivo, ker je pomagač za dve čisto različni stvari. Če se spomnim, ga bom slikala, najbrž je že muzejske vrednosti :))).

ne se smejat mojemu vprašanju, a vlagate češnje s koščicami ali izkoščičene ?

zdej ste me spomnile s tem strojčkom, ker vsako leto vlagam kar cele

Mi jih zmeraj cele, še prej pa jih namočmo v vodi, da gredo črvički ven (nasvet, če slučajno kdo še ne ve)

črvički mene ne motijo, ženo pa zelo, tako da če kak plava v kozarcu je jasno večina (mjam ) mojih češenj.

a glede izkoščičevalca, V Mullerju BTC sem ga včeraj dobil za 3800 sit ta boljšga od Liethieta tako da ne razumem a si Vanja dobila še staro serijo po 2000 sit?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close