Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Koncert v spomin Tošetu

Koncert v spomin Tošetu

Za vse, ki jih zanima

Na TVSLO 2 je ravnokar posnetek koncerta v spomin Tošetu.

Ampak oprosti sedaj so pa že res tečni s tem tošetom.

Poslušam:)
Zadnjič sem ga zamudila.

Lep večer!

Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Zadnji komad je pa res bil ganljiv.

Kot, da je vedel-slutil, da na bo več dolgo živel:(((

Kdaj ga je napisal???

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Mislim da ga je Toše napisu če sem prav razumela tistega ki je govoru je tamala ravno norela.

Je pa ful bil ganljiv tudi jaz sem že zadnjič rekla kot bi vedu da se poslavlja.

http://uk.youtube.com/watch?v=yF7l8n-cXjM

Menda – ampak samo menda – naj bi besedilo in glasbo napisal Toše sam, ampak del, ki ga poje Kristijan, naj bi po njegovi smrti priredili in ponovno posneli, zato je tako hudo resničen. Če to drži – v redu, če pa ne si pa ne upam predstavljati, kaj je doživljal v zadnjih tednih življenja – to pesem sta posnela en mesec prej..
Me pa zanima, če je kdo, ki je koncert gledal, oz. poslušal in ob njem obstal suhih oči. Mislim pa na tiste, ki veste, kdo je bil Tože, ne tistih, ki pravijo, da smo tečni.. Tisti lahko tole brez težav preskočite in ne komentirate..

Ja res če je bla že prej tako na pisana je kot bi vedel kaj ga čaka. No upam da ni in da so jo priredili.

Ne mislim da ga ni ki bi ostal suhih oči. Mene je zadnjič zvilo pa danes tudi.

http://www.youtube.com/watch?v=OQv_eQ75VVQ
http://www.youtube.com/watch?v=r6pG-3coQDI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=vFMIqZIthtc&feature=related

tule je jokal cel svet…

Če bi bilo Tošetu dano še kako leto življenja, bi bilo tudi v njegovem primeru tako.. Tako pa – samo 50.000 ljudi v Skopju pa nekaj malega pred ekrani…
Barca, če ti ni všeč, ne rabiš omalovaževat… Se pa strinjam, da je bil tudi Fredi car, ampak ni imel samo 26 let.

Tudi jaz sem ogromno poslušala Freddieja, ko je bil še živ, Tošeta pa precej več zdaj, ko ga ni več. Freddie je imel izjemen glas in tudi sam je bil izjemen, hudo mi je bilo, ko sem slišala za njegovo bolezen in še huje, ko je je umrl, ampak on je tako živel, da je bilo to pričakovati. Bil je velika zvezda, ki mu je slava stopila v glavo – kot marsikomu. Tošeta se z njim ne da primerjati, čeprav je bil tudi Tošetov glas izjemen, njegovo življenje pa nič kaj zvezdniško in žal zelo kratko. Če bi živel tako dolgo kot Freddie, bi verjetno naredil še marsikaj. Čeprav ne bi dosegel njegove svetovne slave (mogoče pa tudi, tega zdaj ne moremo vedeti), mislim, da si zasluži takšen spomin in da to ni nikakršno pretiravanje. Saj, če ga ljudje (in to TOLIKO ljudi) ne bi imeli radi, če jim ne bi bilo hudo za njim, če ne bi bil v njihovih srcih še tako živ, takšnega koncerta ne bi bilo. Meni se zdi lepo. Če pa komu ni všeč, pa naj preklopi, preskoči – možnosti je veliko.

si pa nasla primerjavo…

Pa btw, sem bila fanica Queen-sov, medtem ko od Toseta poznam le par komadov. Me je pa za razliko od Freddie Mercurja kot clovek navdusil.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Primerjava Toše-Freddie je možna samo v točki, ko rečemo, da sta imela oba izjemne glasove. To pa je tudi vse, vsaj kar se mene tiče. Ene same druge primerjave ne vidim….Toševa karizma, srčnost, toplina in predvsem največja njegova vrlina-skromnost, je taka redkost, ki jo dandanes med “zvezdami” težko najdeš. In predvsem ljubezen do svoje države,kar je dalo čutiti na vsakem koncertu, svoje familije in Kruševa….ravno zaradi tega je makedonski heroj, ga ceni bakica na trgu in sam politični vrh. Morda je prav zaradi tega njegova smrt za množico ljudi še toliko večji šok…Freddiev life style je sam klical po takem koncu, kot ga je dočakal…
Sicer pa ja, Tošeta sem poslušala že prej,zdaj itak….In sem srečna, da ga ima rado toliko ljudi, ker si to enostavno zasluži. In ko sem bila v Kruševu, slišala iz prve roke zgodbe o njemu….ma ja, velika, ogromna škoda, da ga ni, toliko dobrega, kot je on naredil za ljudi okoli sebe in širše in glede na to, kako mlad še je bil, verjamem, da ga nihče, ki ga je bilo kdaj poznal, nikoli ne bo pozabil.

Saj je pri Elvisu tudi jokal cel svet! Če smo že pri takih izjavah!

Se strinjam s tem, kar so ostale napisale. Sama sem ga ŽAL bolj začela poslušat in spoznavat šele po smrti. In vsakič, ko kaj novega izvem, me navduši, koliko dobrega, iskrenega je lahko v enem človeku. Tudi jaz sem gledala ponovitev v solzah (prenosa mi ni uspelo do konca pogledat).

Vsak ima pač svojega, da ne rečem idola. In vsaka smrt rodi žalost v srcih oboževalcev.

Me pa veseli, če je novicam za verjeti, da je Tošetova punca ponovno zaljubljena in ji je uspelo nadaljevati s svojm življenjem.

LEP DAN VSEM!

New Report

Close