Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style koncentriran pigment na obrazu-solarij

koncentriran pigment na obrazu-solarij

Lep pozdrav
mene pa zanima tole, včeraj sem šla v solarij na sončenje in se mi je zgodilo, da sem prišla iz solarija “flekasta”.
Zanimivo je namreč, da že kakšno leto opažam, da imam pod očmi, točno nad ustnicami, kot brki nekoliko bolj temno kožo kot bi imela koncentriran temnejši pigment. Ko pa sem šla v solarij je ta še potemnel. Nad ustnicami imam kot brki.
Zanima me kaj je to in kako bi se to odstranilo ali vsaj kaj naj naredim, ko grem v solarij, da se to ne bi poznalo.
Hvala za odgovor
Kaja

Takih pigmentnih znamenj se ne da ostraniti, saj se pri vsakem izpostavljanju sončnim žarkom poveča delovanja melanina. Zato pride do pegic, peg ali celo “flekov”. V solariju se najbolje zaščitiš tako, da si pokriješ obraz ali z brisačo ali pa s kosom papirja. Koža bo rjava, pegic pa bo občutno manj.

Tudi jaz sem imela podoben problem, pa sem se vsakič, ko sem šla v solarij
nad ustrnico namazala s kremo s faktorjem. Letos nimam tega problema.

LP

Jaz imam enake probleme.
Pokrijem si obraz s papirjem.
Kaj porjavimo tudi skozi brisačo?

ali to pomeni, da če se v solariju pokriješ z brisačo, sevanje še vedno pride skozi in dobiš porjavel videz??

Če imaš močno reakcijo na sonce, torej opekline,ti pri zdravniku priporočajo, da si oblečeš belo majico.
1. Zato, ker je v temnejših majicah vroče.
2. Ker del sončnih žarkov prodre skozi tkanino. Pravijo, da je bela majica enakovredna zaščitnemu faktorju 15.

Ja, porjavimo tudi skozi oblacila, le ne tako zelo. Kreme z zascitnim faktorjem bolj scitijo proti soncu, kot obleka, npr. Tisti, ki scitijo svoje otroke pred soncem samo z majico, jim torej delajo medvedjo uslugo. Obvezno uporabite tudi kremo z zascitnim faktorjem.

Sicer pa za razne potemnitve predlagam sunblock – totalno blokira sonce, kot tudi npr cinkove paste, prodaja pa se v sticku. Stane sicer nekaj vec, vendar se splaca in traja kar dolgo casa. Sama ga uporabljam tudi na tattooju, da le ta ne zbledi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close