Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev končano imam 4 letno srednjo gostinsko šolo

končano imam 4 letno srednjo gostinsko šolo

končano imam 4 letno srednjo gostinsko šolo in zdaj me vabijo češ na usposabljane za pomočnico v kuhinji ( pomivanje umazane posode in lupljenje krompirja in čebule ), ALI SEM DOLŽNA na to ” usposabljanje “, če pa že imam srednjo 4 letno gostinsko šolo ?!

Če od zavoda ne prejemaš nadomestila oz. od CSD-ja denarno pomoč, potem ne rabiš nikamor hodit. Če pa prejemaš eno ali drugo, potem pa se pogovori s svojo svetovalko, v smislu, da pač glede na tvojo šolo tovrstno usposabljanje ne potrebuješ.

Traba ti ni nič. Če si tako superdjuper si lahko najdeš službo tiktak, če si pa ne moreš v nekaj mesecih pač začni pomivat posodo ali lupit krompir/čebulo.

V gostilni, kjer sem delala, je bilo osebne povečini univerzitetno izobraženo. A vsi po vrsti, ne glede na to, so morali začeti pri “lupljenju čebule”. Res je, da s(m)o na koncu imeli vsaj dvakrat večjo plačo od ostalih kolegov iz faksa, ki delajo v “svojh” poklicih, a nekje je bilo v gostvinstvu treba začeti.

Takih, kot je avtorica, ki mislijo, da so zaradi neke uboge srednje šole boga za j***a prijeli, seveda ne potrebujemo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close