komunistični raj kuba – cene !
Ko smo že pri starših : Tudi za skupno gospodinjstvo je treba nekaj prispevati , nimam namena nikamor bežati razen na dopust , ko pa smo pri zelenjavi je to skoraj nulti strošek. manjka se zemlje , če pa ste v centru vam ne morem pomagat. Po vaseh je še dovolj praznih hiš , možnosti so najem ali nakup , v primerjavi z cenami v ljubljani drobiž. No ja skoraj drobiž !
V moji vasi praktično vsi ki so ostali doma in se poročili so v hiši staršev. stari starši.
zakaj bi iskali stanovanje če ga imajo ? Če si pa zaželiš miru greš na dopust. Z tem to polemiko zaključujem !
Dragi moj jakab , kdo jim je kriv da tekajo v ljubljano če so z province ? Amerika v Ljubljani , kjer so res najvišje plače in najvišje najemnine in najvišje cene za stanovanja se kaj kmalu pokaže kot kuba. Kuba , da vsi študenti ki ostajajo na provinci se imajo finančno izvrstno. Sploh pa če so pri starših !
Pa sem rekla, da se ne bom več oglasila, pa se kar moram. A ti res Lord ne razumeš, da so pa eni tudi rojeni v mestih? Naj se vsi preselijo na deželo, kjer je tam ceneje? In marsikdo nima možnosti ostati doma, tako ne v mestu kot tudi na deželi ne. Ni prostora. Tako sem morala tudi jaz s trebuhom za kruhom.In ne moreš kar najeti hiše, kajne? Pa čeprav si na vasi rojen.Si skoraj prisiljen iti v mesto, v blok, saj je tam ponavadi več dela za nas navadne smrtnike, ki pač ne znamo služiti sedečki doma za tipkovnico in s tem preživeti. Samo kakšen honorar je pa občutno premalo.
Jamranje je ena od značilnosti slovencev , in tovrstnega branja smo že kar malo naveličani.
Moj nasvet je enostaven :
Ostanite pri starših ali starih starših , naselite se v hišo na podeželju in nehajte jamrati. cene nepremičnin so na psodeželju vsaj pol manjše kot v prestolnici. jaz ljubljane že od lanskega junija prav nič ne pogrešam
Forum je zaprt za komentiranje.