komunistični raj kuba – cene !
dnevnik , priloga prosti čas , 1 marec
reportaža o trinidadu , kuba
cena 2 posteljne sobe : 25 pesov
obvezni davek mesečno kumanskemu komunističnemu sistemu :
400 pesov
peso je 230 sit , zaokrožimo na evro , za enega stane na noč 13 evrov , za ta denar dobite kvaliteno sobo brez zajtrka v vzhodni Sloveniji ali Evropi !
Popolnoma jasno je dragi moji d az potovanji na Kubodpirate Sistem ki se bo v nekaj mesecih zdrušil. Ste lani jokali na korziki , ne jokat letos na Kubi !
vaš denar pa bo šel za to da bo Castrova vojska izvajala nasilje nad revolucijo rož , in da kubanskemu sistemu ni več pomoči. Možnost d avas na kubi okradejo je vsaj enkajkratna napram kraji na ulici v ljubljani.
država v kateri ni kaj početi.
Druženje z domačini zato d avas po kaj urnem prijateljskem kleperu nategnejo za nekaj evrov ni smiselno. Z katastrofalnim prevozom rabite dneve da kaj vidite. redkli so ki grejo peš.
zakaj ne v zda , kanado , las vegaške cazinoje kjer lahko če se znate kontrolirat lahk dobro zaslužite. ameriške nacionalne prke , samo na kubo ne .
Počakajte do jeseni. Demokracija , cazinoji , novi hotel.
samo castra je treba odstraniti.
dovolj je bilo plač po 15 evrov mesečno.
V sloveniji niti na rabuto , kar je prostovoljno delo za 15 evra gre nihče. Pod evrov dnevno ne dobite delavca za 8 urni šiht za urejanje okolice.
Tudi na korziki so bili lani turisti zeni. Pa jarjem dost. In so bili nekaj dni ujetniki.
z navdušenjem na potovanjih pa je tako :
Evforije ni več ko se zaračuna. V sloveniji gredo cene v turizmu najmanj 10 % letno gor.
Tukaj je trg ki ga kuba nima. Čustev ni. Tujci so se že za lansko poletje naučili rezervirat.
Profiji smo popolnoma brez čustev ko zvečer težijo za sobe. vaš problem če niste rezervirali.
IN TAKO BO PRAVLJICA O RDEČI KUBI POSTALA 53 AMERIŠKA ZVEZNA DRŽAVA.
Moram vam odgovoriti Še veo ne razumete bistva , in se obnašate kot turisti. Kaj res ne vidite trpljenja ljudi na kubi in povpčno plačo 15 evrov. nikamor nisem brcnil , še nekaj mesecev , in komedija finita. onja je ena poslednjih Slovencev ki bo še okusil čare komunistične kube.
Dolgo že delam v turizmu , pa vedno iste finte. Ko so evforični jih če je čas povem da ko boste prišli domov bo reality. In je.
ne vem kaj je nrobe z Ameriko , saj na Floridi živi polovica Kubancev , in verjamite mi da bodo redki če sploh kakšen ki bodo jokali za Castrom. Državljanska vojna bo dokler bo režim na Kubi.
Seveda večina vas je na turistični strani : Poceni , avantura , skoraj zastonj sex , klepetanje z domačini ki ga v Štanjelu ni , klasična turistična evforija, menjavanje kulis obzorja , turizem !
ZBEŽATI NIMATE KAM. VEDNO SE VRAČATE V REALNOST.
Z TEM POLEMIKO O KUBI ZAKLJUČUJEM. to poletje bo na kubi vroče. pa ne zaadi vročine.
Zlom sistema !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ste pripravljeni delat za 15 evrov mesečno ?
Lord ve kaj dela in naša mnenja na njegov umetniški razcvet prav nič ne vplivajo. Toda Kuba je destinacija, ki zahteva posebnega turista, ki bi si ogledoval vso to bedo, ustvarjeno na umetni način. Ljudje, ki so se pripravljeni desetletja mazohirati, me ne zanimajo. Če bi želel tam preživeti nekaj dni v družbi domačinov, bi moral vsekakor postati neke vrste sprevržen voajer, če ne še kaj hujšega. Pa še Guantanamo je tam.
Zatorej, Kuba je na moji lestvici povsem na dnu, potem pa dolgo ničesar, potem so polja smrti, pa paštunske veselice itd.
Hmmm…. Glede kube je veliko ljudi v zmoti.
Se še spomnite rajnke jugoslavije. Boni za hrano, bencin, brezplacne bolnice, univerze.
Tako je se vedno na kubi. Prakticno ni nasilja, nihce ni lacen…. ce ostalega sveta ne bi bilo, bi bila kuba raj na zemlji. Drzava poskrbi za vsakega posameznika ki se integrira v sistem.
Ljudi edino moti, ko izvejo da american zasluzi 4000 USD mesecno in tega si ne predstavljajo.
Mi je govoru Kubanec, da je imel priliko delat v Benetkah, kot resevalec iz vode. Po par mescih se je vrnil. Je reku jst tu zasluzim 15 USD in mi vecina tega denarja ostane, koliko pa tebi ostane konec mesca?
Dejstvo je tudi, da delavni kubanci spoštujejo castra. Marsikdo bo jokal ko ga ne bo več, verjemite.
Kubanci tudi imajo 5 narodnih herojev, ki so zaprti v ZDA kot teroristi. Ljudstvo jih obožuje. Novi predsednik bo eden izmed njih. Ljudstvo pa še vedno drži skupaj…in sovražijo američane.
Moram reči optimistka da sem te pravzaprav že malce pogrešal , prav rad bi te povabil na pijačo , a saj veš kako je z temi zadevami. nekateri na travelu se poznamo že leta , pa nihče ne jamra o delavskih plačah. Dobiš najmanj 400 € kar je čez 10 kubanskih plač , in če kupuješ v diskontih in si pri starših s enimaš kaj pritoževati !
V Sloveniji je skoraj neomejena demokracija , še nihče se ni pritoževal zaradi mojega psianja , tudi pisem bralcev kjer znam ostro povedati. Zato malo več optimizma in razkritje indentitete , pa tipkovnico na kolena , jaz sem z kjigo letos zaslužil več kot 50 jurjev in se ne pritožujem !
Zakaj bi izdala identiteto? V bistvu tako ni pomembna, ime itd, pomembno je le kako razmišljam. Zelo malo najinih mislih je skupnih.
O delavskih plačah pač ni noben jamral, ker je na netu pač malo delavcev. Marsikateremu je net celo nedosegljiv. Čeprav ne gleda na to tako kot ti, kar mi deluje, da že meji na škrtost.(se opravičujem) In demokracije v tovarnah, ki še tako obstajajo v SLO, (čeprav ti praviš, da so preteklost) že dolgo ni. Štopajo te za minuto kdaj greš na malico, skoraj prepovedo naravne potrebe kot je WC, cenjeno je, da nič ne vidiš, da si po domače “butast”, prepovedano je pogovarjanje med delavci. In iz prindega delavca naredijo živčno razvalino…
Veš, nekateri smo samstojni že kar dolgo let. Pri mojih letih menda nič čudnega, ne? In živimo sami, ne pri starših in plačujemo položnice. In 400 evrov je že veliko, veliko delavcev dobi le 350. In ti misliš, da se da s tem lepo živeti? Ja, preživeti se da, samo bognedaj, da se kaj pokvari, pa težko prišparati za registracijo avta, ki je danes skoraj nujen. Tudi, če hočeš dobiti delo je to že pogoj.
Ja, 10 kubanskih plač…njihovo življenje je drugačno, ne vodi jih samo materializem, pa tudi dobijo vsaj hrano, tako, da lačen ni noben. Marsikateri Slovenec pa je, če plača vse položnice, ki jih mora.Sedaj so takšni še v manjšini, jih bo pa čedalje več, če bo šlo tako naprej. Ni niti služb več za delavce…
No,če se da s tipkovnico ztaslužiti in z eno knjigo le 50 jurjev na leto bom še zmeraj lačna…se ti ne zdi?:-) več lahko zaslužim s pridnimi delovnimi rokami…
Aja, pa še to. Meni ni hudega, se znajdem. Ne pišem konkretno o sebi, čeprav sem vse to dala skozi. In vem da v tovarno ne grem več. Čeprav sem delalala 22 let v eni, ki je bila odlična, kar se tiče odnosov, spoštovanja, kot novinka pri teh letih in precej inteligentna pa v novo nič več. Par poskusov je bilo dovolj. Je pač težko biti tiho, če vidiš da na vsakem koraku kršijo zakone in osnovne človekove pravice.
Lord, zanima me kolikokrat si že bil na Kubi ,da tako dobro ” poznaš ” to državo?
Do sedaj nam tega še nisi izdal. Pričakujem odgovor. Glede komentarjev na tvojo temo o Kubi
ki jih pišejo člani foruma bi moral že zdavnaj spoznati da pišeš neumnosti o stvari ki je
ne poznaš..Raje se vrni k aforizmom tam te čaka še veliko dela,Kubo pa prepusti drugim.
Muchos recuerdos de,
Colon
Ja, prav imaš Mates…očitno res živi pri starših, ko toliko ponavlja to…tudi jaz sem šla od doma z dobrimi 20 leti s trebuhom za kruhom. Če ne živiš sam in plačuješ sam ( no ali potem z družino )položnic potem res ne veš kako je vse drago.In tudi njive nima vsak, ali pa je treba plačati najemnino, pa gnoj, pa semena pa se že ne splača več. Edino to je fajn, če si sam pridelaš da veš kaj ješ 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.