Komunikacija med rač.
Živjo!
Se opravičujem, ker sem to temo načel že pred prbl. mesecem dni, pa bi jo zdajle nadaljeval in sem zato načel nov post, ker dvomim, da še kdo pogleda tako daleč nazaj.
Torej: 2 mašini imam povezani preko kabelskega ruterja in me zanima, kako bi vzpostavil med njima komunikacijo (deljenje diskov itd.).
Klemenxx mi je odgovoril, da ni problema, ampak mislim da je tisto o workgrops, sharing disks itd. bolj za XPje. Jaz imam 98SE. Kje/kako bi to nastavil?
lp, B.
Hvala vsem za odgovore. Sem upošteval navodila in uspešno inštaliral diske in printer kot ‘sharing’. Vendar stvar ne dela. Ko poskusim priti na disk na drugem rač. dobim odgovor: \imeracunalnika is not accessible. The computer or sharename cold not be found. Make sure you typed it correctly, and try again.
Računalnika se ‘vidita’, saj vidim ime drugega na vsakem od njiju, na diske pa ne morem priti. A je lahko problem v požarnem zidu (ki ga ima router) ali kje drugje tiči zajec?
Hvala za pomoč!
B.
Blažon – na zdravljot!
Poglej zadeva je sledeča:
če imaš 2x Windows 9.xxx ver.
Greš v nadzorno ploščo, omrežje,
potem:
Spodaj klikneš na gumb – Skupna raba datotek in tiskalnikov – daš obe kljukici
potem greš na gumbu: Osebna izkaznica : važno je da imaš Workgroup na obeh računalih enak (npr: blazon)
potem pa še napiši katere protokole imaš instalirane (tcpip, netbeui, ipx/spx)
ali kaj podobnega.
Če imaš samo tcpip (najbrž), potem probaj naslednje:
v command promput (dos-u) iz ene mašine napiši:
ping tcpip_naslov_druhe_machine
dobiti moraš nek odgovor v stilu:
Odgovor od 192.168.1.1: bajtov=32 čas < 1 ms TTL=64
pa to isto vajo ponovi na drugi mašini.
Kaj je sedaj: no te pozorno opazujemo??
lp
Ne dela in ne dela, pa če se z glavo zabijem v zid.
Nastavil sem vse potrebno, za workgroups dal isto ime, poskusil s ping-anjem. Vse ok. Samo ko kliknem na omrežno soseščino in tam na drug računalnik, se vse ustavi. Brska in išče nekaj, pa zmrzne… To me res spravi v bes.
Če ima kdo še kakšno idejo, bom hvaležen, sicer pa ne vem.. Moram še malo razmislit, da v afektu ne naredim kake neumnosti-recimo če prileti mašina kakšnemu nič hudega slutečemu mimoidočemu na glavo, se mi ne piše prav dobro..
Lahko poskusiš še nekaj, deinstaliraj obe mrežni kartici in ponovno namesti gonilnike zanje. Ko mi je pred leti na eni od mašin nagajala mreža, sem moral kartico celo fizično odstraniti, ugasniti rač., ga spet vključiti brez mrežne, ugasniti in ponovno vstaviti mrežno kartico. Po tem je mreža (sharing) spet delovala.
Ni pa nujno, da je pri tebi isto.
Lahko poskusiš tudi s ponovno instalacijo Win 98SE, kar čez sedanje, ne boš nič izgubil, edino nekaj časa.
Želim, da bi ti končno uspelo.
Pa sem dal v skupno rabo: pod ikonco se pokaže roka.Gesla pa sploh nisem določal. Vse zgleda v redu, samo ko grem na Network Neighborhood, začne iskat v prazno…
Klemenxx-hvala za pripravljenost!! Zdajle me ne bo doma, ampak sem pustil zgoraj mail. Saj po moje je kakšna malenkost, ker te ponavadi grenijo življenje 😉
Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.