Komu sploh verjeti?
V vsej tej kolobociji v kateri smo se znašli z epidemijo, res ne vem komu sploh kaj verjeti.
Kje iščete informacije ostali? Net je poln vsega, mi je jasno da se pretirava v eno in v drugo smer, ampak kje naj človek poišče verodostojne podatke.
Mislite da se število zapletov in smrti po cepljenju res skriva?
Je treba znati brati “med vrsticami”. Ko je pristojna iz INJZ enkrat izjavila, da so cepiva le pogojno dovoljena,.. in sploh še nimajo uradne odobritve. Ter, izjava, da sedaj se bodo ukvarjali le z zajezitvo virusa, in šele kasneje se bodo ukvarjali s stranskimi učinki in smrtmi,.. to menim, da ni v redu. Jaz in moja družina se ne bomo cepili.
Zdi se mi pa smešo, kako so na TV sedaj začeli na veliko reklamirati cepljenje, z raznimi prispevki, kjer razni otroci in športniki govorijo, da so se cepili.
Nedopustno se mi tudi zdi, da se z raznimi odloki o vstopu v lokale, prireditve mora imeti potrdilo. Tuakj bi se morali Slovenci upreti, tako, kot v Italiji, Franciji,.. in ne pa trpeti vse vrste neumnih odlokov, ki omejujejo osnovne človeške pravice.
na2, 29.07.2021 ob 12:51
Je treba znati brati “med vrsticami”. Ko je pristojna iz INJZ enkrat izjavila, da so cepiva le pogojno dovoljena,.. in sploh še nimajo uradne odobritve. Ter, izjava, da sedaj se bodo ukvarjali le z zajezitvo virusa, in šele kasneje se bodo ukvarjali s stranskimi učinki in smrtmi,.. to menim, da ni v redu. Jaz in moja družina se ne bomo cepili.
Zdi se mi pa smešo, kako so na TV sedaj začeli na veliko reklamirati cepljenje, z raznimi prispevki, kjer razni otroci in športniki govorijo, da so se cepili.
Nedopustno se mi tudi zdi, da se z raznimi odloki o vstopu v lokale, prireditve mora imeti potrdilo. Tuakj bi se morali Slovenci upreti, tako, kot v Italiji, Franciji,.. in ne pa trpeti vse vrste neumnih odlokov, ki omejujejo osnovne človeške pravice.
ko se ljudje cepijo zato da gredo za 1 teden na morje v CRO.. pol ti je vse jasno..
No saj….mislim da je bila na SLO 1 včeraj neka pogovorna oddaja o cepljenju, tipa Za ali proti. Nisem uspela pogledat, bom danes.
Ampak predvidevam da so tam vsi tulili v isti rog, cepljenje absolutno DA.
In ravno to mene odvrača od tega. In ravno zato sem bolj skeptična.
Posiljevanja s tem je vsak dan več, na vsakem koraku. In če ne zaradi ostalega, bi se naj človeku tukaj prižgal kakšen alarm……
1. Sem še iz tiste generacoje, ki smo se cepili proti marsičemu – ob potovanjih v malce bolj eksotične kraje je to bila (in je marsikje še) samoumevno.
2. Vsako celjenje seveda je določen riziko. S tem da je določena bolezen verjetno nekaj 100x večji riziko. Neko osnovno znanje statistike seveda olajša odločitev
Je pa seveda res, da je vsak odgovoren zase (prvenstveno) in se odloča po svoji vesti/znanju.
Jaz tudi kolebam, pa drugače nisem antivaxer. Moji otroci so cepljeni po programu, vsi v družini smo cepljeni proti kloplem meningitisu.
Enostavno je preveč je nekega prirejanja podatkov po moje in siljenja, da bi jim človek verjel. Nič več se ne govori o Remdesivirju. Samo cepljenje in cepljenje.
Najbolj mi gre pa na kozlanje ko poslušam vlado, zdravnike….kako nakladajo o ODGOVORNOSTI. Jebela cesta….leto in pol nisi mogel do zdravnika, ker so bili ko bubreki v loju in vlekli dodatke, zdaj bodo pa meni pametovali o odgovornosti. Halo!
In tudi resnično ne verjamem, da je precepljen tak % zdravnikov kot navajajo. Če so bili nekateri sposobni podkupit vratarja, da jim je štempljal kartice za evidenco delovnega časa, na podlagi katere so potem vlekli dodatke, so sposobni še marsičesa. Money talks!
Četrtk, 29.07.2021 ob 13:36
Jaz tudi kolebam, pa drugače nisem antivaxer. Moji otroci so cepljeni po programu, vsi v družini smo cepljeni proti kloplem meningitisu.
Enostavno je preveč je nekega prirejanja podatkov po moje in siljenja, da bi jim človek verjel. Nič več se ne govori o Remdesivirju. Samo cepljenje in cepljenje.
Najbolj mi gre pa na kozlanje ko poslušam vlado, zdravnike….kako nakladajo o ODGOVORNOSTI. Jebela cesta….leto in pol nisi mogel do zdravnika, ker so bili ko bubreki v loju in vlekli dodatke, zdaj bodo pa meni pametovali o odgovornosti. Halo!
In tudi resnično ne verjamem, da je precepljen tak % zdravnikov kot navajajo. Če so bili nekateri sposobni podkupit vratarja, da jim je štempljal kartice za evidenco delovnega časa, na podlagi katere so potem vlekli dodatke, so sposobni še marsičesa. Money talks!
Cepljenje ni dobra resitev. Moje mnenje.
Jaz na veliko stvari v zivljenju gledam skozi stevilke, enacbe in izracune, tako tudi na cepljenje gledam skozi stevilke.
Zame osebno velja, da imam enak procent moznosti, da zbolim za hujso obliko kovida, kot tudi, da gre pri cepljenju kaj narobe, tako da tu sem nekako pol-pol. Ker se pa za cepivo se ne ve, kaj vse lahko prinese ali odnese, zame prevaga necepljenje.
Partner je v zelo rizicni skupini glede kovida, prav tako tudi glede cepljenja, a skozi matematiko pri njemu le prevaga cepljenje, sicer za malenkost, tako da on koleba, bi se cepil ali ne.
Ce bi slo za bolezen, ki bi okuzila 50% ljudi in bi jih od tega tretjina umrla, mislim, da nihce od nas ne bi veliko razmisljal o cepljenju,ker pa gre za virus, ki je do sedaj okuzil 12% ljudi, umrlo je pa 2% okuzenih, s tem, da cepivo niti ne zasciti pred boleznijo, je povsem jasno, da ljudje ne vidimo smisla v precepljenosti.
Res je, ampak tista cepiva so nekako že preverjena, kar za covidna ne moremo govoriti. Poleg tega za otroke sama bolezen ne predstavlja višjega (sploh pa ne 100x višjega) tveganja od cepiva. Ne vem, recimo, da verjamemo, da je tveganje za strdke v možganskih venah “samo” 3:100.000, kot je uradni podatek, torej je tveganje 0,003, pa se tu sploh ne upoštevajo še morebitni dolgoročni stranski učinki (tudi na plodnost, glede na to da ima velik delež cepljenih žensk motnje v menstrualne ciklu). Ampak 15-letna deklica ima za smrt zaradi covida še 10x manjšo možnost (pustimo zdaj dolgi covid, kjer gre za blage do zmerne težave, ki v 99,99% v roku 6 mesecev izzvenijo). Kako je lahko torej zanjo bolj koristno cepiti se? Enostavno ni. Žrtvovati se bo morala za dobro celotne družbe, pri čemer niti ne vemo dobro, ali bo to družbi sploh koristilo (jeseni in pozimi bo več znanega o vead, cepljeni se v 61% vseeno okužijo in raznasajo virus, po nekaterih znanstvenih teorijah prav cepljenje povzroča mutiranje virusov v hujše in trdovratnejse oblike,…).
Mislim, da v trenutnih okoliščinah ne moremo zaupati nikomur. Posamezniki namreč nismo pomembni, saj imata politika in stroka pred očmi višji cilj – zajezitev epidemije, ne glede na kolateralno škodo.
Matematika gor ali dol, do jeseni se bote morali vsi cepiti. Pika. Poglejte samo zadnja 2 dni v usa: vse večje tehnološke firme so napovedale, da zaposleni več ne bodo imeli vstopa če niso cepljeni. Biden bi naj enako naredil za javne uslužbence. Pa to je samo začetek.
Počakajte 1 mesec, pa bo pri nas enako.
Je pa dejstvo, da v preteklosti, ko ni bilo interneta, predvsem pa socialnih omrežij, ni vsak bedak prišel do 5 min slave z širjenjem neumnosti. Človeštvo se je cepilo proti vsem in bolezni so se iztrebile. Brez teorij zarot in vsi smo preživeli.
Markop, 29.07.2021 ob 15:29
Matematika gor ali dol, do jeseni se bote morali vsi cepiti. Pika. Poglejte samo zadnja 2 dni v usa: vse večje tehnološke firme so napovedale, da zaposleni več ne bodo imeli vstopa če niso cepljeni. Biden bi naj enako naredil za javne uslužbence. Pa to je samo začetek.
Počakajte 1 mesec, pa bo pri nas enako.
Je pa dejstvo, da v preteklosti, ko ni bilo interneta, predvsem pa socialnih omrežij, ni vsak bedak prišel do 5 min slave z širjenjem neumnosti. Človeštvo se je cepilo proti vsem in bolezni so se iztrebile. Brez teorij zarot in vsi smo preživeli.
Dejstvo preteklosti je tudi to, da so takrat znanstveniki delali za slavo in dobro naroda, danes pa delajo za denar in elike korporacije.
matematika ruls, 29.07.2021 ob 14:52
Jaz na veliko stvari v zivljenju gledam skozi stevilke, enacbe in izracune, tako tudi na cepljenje gledam skozi stevilke.
Zame osebno velja, da imam enak procent moznosti, da zbolim za hujso obliko kovida, kot tudi, da gre pri cepljenju kaj narobe, tako da tu sem nekako pol-pol. Ker se pa za cepivo se ne ve, kaj vse lahko prinese ali odnese, zame prevaga necepljenje.
Partner je v zelo rizicni skupini glede kovida, prav tako tudi glede cepljenja, a skozi matematiko pri njemu le prevaga cepljenje, sicer za malenkost, tako da on koleba, bi se cepil ali ne.
Ce bi slo za bolezen, ki bi okuzila 50% ljudi in bi jih od tega tretjina umrla, mislim, da nihce od nas ne bi veliko razmisljal o cepljenju,ker pa gre za virus, ki je do sedaj okuzil 12% ljudi, umrlo je pa 2% okuzenih, s tem, da cepivo niti ne zasciti pred boleznijo, je povsem jasno, da ljudje ne vidimo smisla v precepljenosti.
Butara babja, otroci umirajo, si tega želiš ?
https://www.zurnal24.si/svet/na-stotine-mrtvih-otrok-zaradi-delte-370673
saj vem , Žurnal, ampak vseeno , ne krivite potem drugih, ne recite da niste vedeli.
čisto zmedena, 29.07.2021 ob 12:36
V vsej tej kolobociji v kateri smo se znašli z epidemijo, res ne vem komu sploh kaj verjeti.
Kje iščete informacije ostali? Net je poln vsega, mi je jasno da se pretirava v eno in v drugo smer, ampak kje naj človek poišče verodostojne podatke.
Mislite da se število zapletov in smrti po cepljenju res skriva?
Normalno, da se skriva število umrlih in stranskih učinkov zaradi cepljenja. Že preprosta otročja logika nam pove, da trenutna cepilna fašistična propaganda ne bo dosegla naivne množice, če bodo hkrati pisali koliko jih je umrlo zaradi cepiva.
Mediji so plačani, da izvajajo fašistično cepilno propagando. Ob tem pa google, pa yt, tweeter…izvajajo cenzuro in vse brišejo kar nasprotuje fašistični propagandi.
Večina ljudi nima pojma kako so zavedeni in dejansko zlorabljeni v korist fašističnih korporacij in pokvarjenih prodanih politikov.
magičnih 46, 30.07.2021 ob 08:54
Butara babja, otroci umirajo, si tega želiš ?
https://www.zurnal24.si/svet/na-stotine-mrtvih-otrok-zaradi-delte-370673
saj vem , Žurnal, ampak vseeno , ne krivite potem drugih, ne recite da niste vedeli.
Za nove razlicice virusa so kriva cepiva!
Virus je ziva stvar, ki se spreminja in isce svoje poti za prezivetje, ce ga poskusas oslabiti, se pac ojaca in zdaj imamo delto, prisle bodo pa se nove in se hujse razlicice!
Verjamem približno na pol. Na eni in na drugi strani se precej pretirava. Točno, kaj je res, ne bomo izvedeli nikoli. Zanima me, kako bo čez eno leto. Nekje sem brala, da bo konec korone, nekje poleti. Bi znalo biti res: do takrat se bo precej cepiva “obrnilo” in mogoče ne bo več “potreb” po njem. Počakajmo in bomo videli ;).
vzamam na pol, 30.07.2021 ob 09:33
Verjamem približno na pol. Na eni in na drugi strani se precej pretirava. Točno, kaj je res, ne bomo izvedeli nikoli. Zanima me, kako bo čez eno leto. Nekje sem brala, da bo konec korone, nekje poleti. Bi znalo biti res: do takrat se bo precej cepiva “obrnilo” in mogoče ne bo več “potreb” po njem. Počakajmo in bomo videli ;).
Pretirava se samo na eni strani. In to cepilni strani. forsira se cepilna propaganda in hkrati cenzurira vse, kar je proti cepilni propagandi. Prav tako se izsiljevanja in grožnje izvajajo le na cepilni strani.
Če ne bi bilo vsega tega nasilja in segregacije, bi se jih cepilo morda le pet procentov. Tisti, ki bi se dejansko cepili zaradi virusa. Vsi ostali so se zaradi fašističnega pretiravanja in izsiljevanja ter ustrahovanja na podlagi laži.
Forum je zaprt za komentiranje.