Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Komu oddati?

Komu oddati?

Kaj narediti?

Oddajam stanovanje in najeti ga želi par z “juga”, dekle je noseča.
Bojim se komplikacij, oz. stanovanje bom čez eno leto nujno rabila in si komplikacij niti pod nujno ne morem privoščit.

Bi ga vi oddali takim najemnikom? Sicer nimam nič proti njim ampak malo me je strah, ker je stanovanje vse moje premoženje…

Nikakor. Žensko z otrokom ne boš mogla ven spravit. Raje kake študente najdi.

Misliš, da ti pa slovenec ne more delati težav? Zakaj misliš, da bi imela probleme? Normalno jim daj vedeti, da bo najem možen samo za dobo 1 leta, najemnino pa pokasiraj za vsak mesec vnaprej, pa 1 mesečno varščino vzemi.

Če ne želiš stalnih najemnikov, potem oddaj študentom. Ti običajno niti ne potrebujejo v tvojem stanovanju prijave stalnega bivališča, saj ga imajo pri starših.

Družino z malim otrokom pa boš čez eno leto z elo težko ven metala. V pravnem kot tudi v čisto človeškem smislu. Čisto upravičeno te je strah.

to, če je nekdo z juga ali iz severa, ni važno. komplikatorje in zatežence najdeš povsod. se boš morala zanesti na svoj instinkt o teh ljudeh…in pa, skleni pogodbo pač samo za eno leto, in jima že vnaprej povej, da naj po datumu XXX ne računata na to stanovanje (mogoče tudi to napiši v pogodbo, da sta seznanjena, da se morata z dnem XXX definitivno izseliti, in da se s tem strinjata in blabla). pa overit pogodbo, priglasit pri ustreznem organu in je.

Jaz sicer ne vem, kjer potem živiš ti, verjetno še pri starših ali možu (fantu), ampak ko vzameš najemnika imaš lahko zmeraj smolo. Če se ti zdijo na prvi pogled ok še ni nujno, da bo tako tudi ostalo. Če pa ne kdo noče iz stanovanja ne bo šel in ga lahko prisiliš samo s sodiščem po veliko letih. Vmes pa ne dobiš ne najemnine, stroški se nabirajo… Ampak tako je ne glede na to, koga dobiš za najemnika. Nekateri imajo rajši študentje, ampak ti julija in avgusta grejo in ostaneš brez najemnine. Otrok – dojenček ne poškoduje prav dosti, ampak ko je star 2 leti pa lahko stori marsikaj… Odločitev je tako tvoja, ampak riziko z oddajanjem obstaja VEDNO!

V takem primeru bi edino študente dala not

Oddaj študentom. Povej, da je le ža leto dni pa je. Družinam se vedno oddaja za daljše obdobje, ne za leto. Imaš lahko velike probleme kako jim pogodbo odpovedati, tudi če piše da je za leto, da morajo potem ven….

Vem da mi lahko tudi Slovenci delajo probleme, ampak jaz jih tudi lahko njim… Teh s “čudnim” naglasom se pa mal bojim. Marsikaj se sliši…

Mene pa čisto tako, iz firbca zanima, zakaj najemnika ne bi mogel vreči iz stanovanja, če je bila pogodba sklenjena npr. za eno leto?

Podpišete pogodbo, z enomesečnim odpovednim rokom, z vaše ali iz njihove strani, pa ni potrebna razlaga zakaj se odpove najmeno razmerje. Vse te točke naj bodo v pogodbi.

Odpoveš že lahko, a če se ti sam ne izseli ven ob tistem času, ga nimaš pravice sama zagrabiti in ga nesti čez prag. Ampak moraš na sodišče in potem nekako doseči, da ga izselijo. To pa lahko traja leta in leta. Ni problem v pripravi pravilne pogodbe.

Upam, da si ze na zacetku povedala, da stanovanje oddajas za eno leto. To je vsekakor pomemben podatek za nekoga, ki stanovanje najema. In edino pravilno je, da najemodajalec to ze v naprej pove, tako so vsi seznanjeni s pogoji preden najamniki najamejo stanovanje in podpisejo pogobo. In tako tudi ne bi smela imeti nekih komplikacij ob poteku pogodbe.

Glede na to, da ze zdaj ves, da bos stanovanje potrebovala cez eno leto, nikar ne okolisi z enomesecnim odpovednim rokom – ker, ce bi par rad stanovanje za daljse obdobje (sploh glede na to, da pricakujeta otroka), bodo same komplikacije in slaba volja na njihovi strani, saj bodo z nekajmesecnim otrokom prisiljeni iskati nov dom, za kar bodo imeli samo mesec casa.

Pogobo napisite in podpisite z vsemi pogoji najema vred, zahtevaj varscino, ki jo ob izselitvi ob upostevanju pogodbe vrnes in ne vidim razloga, da bi imela kaksne probleme z oddajanjem.

ker mu dejansko nič ne moreš. Če noče ven, ti kot lastnik nimaš pravice priti v stanovanje in npr. njegovih stvari postaviti pred vrata, ker si potem ti v prekršku in te na koncu koncev lahko še toži. Ja, kriza, res.
Tako da po eni strani človek kar razume stanodajalce, da so tečni in zateženi.

če ne gredo sami ven, se moraš tožiti.
Traja, pa izvržba, pa majhen otrok…kako naj majhnega otroka (ki ga sicer takšni tiči uporabijo za čustveno izsiljevenje) res vržeš na cesto.

pa po možnosti ti isti podnajemniki pokličejo še kak pop tv pa kanal a in te po vsej sloveniji očrnijo, kak stanodajalec si

To je res pri vseh najemnikih, ne samo pri “tistih z juga”, ki imajo “čuden naglas”. A tisti s severa, npr. če bi prišli iz Avstrije in bi govorili slovensko, ne bi imeli čudnega naglasa?

Če daješ v najem, je treba vedeti za tveganje. In tveganje je, da se ti najemnik ne izseli, četudi je pravica na tvoji strani. Jaz celo mislim, da se tujci ne bodo toliko preseravali kot bi se lahko kakšen domačin in da bodo bolj spoštovali dogovore, kot jih bi kdo drug. Težave pa imaš lahko tako s Kranjskim Janezom kot z Đevadom Mehmetovićem.

Pa zakaj pol oddajate,če so vsi najemniki kritični. Denarčke imate pa vsi radi stanodajalci in to večina na roke. Cene pa take, da komaj dohajamo. No saj se bo ustavilo. Zdaj smo pa mi, ki delamo za plačevat najemnine oderuške vsi kritični. A mislite, da smo radi.A vam kdo puško na čelo drži, ko oddajate.

Kolikor je meni znano je že zakonsko z družinami bolj komplicirano glede “izselitve”. Jaz osebno sem se temu izogibal in tudi izognil.

Ko stanovanje oddaš v najem družini, kjer je mladoleten otrok, jih kljub pravilno napisani pogodbi ne moreš izseliti, ker gre za varstvo otrokovih pravic. Edina pot je prek sodišča, to pa traja. Zato oddaj v najem študentom.

Kakšne težave imaš lahko z menoj?

Sama oddajam trisobno stanovanje v Ljubljani studentom. Preden sem se odlocila za oddajo sem si temeljito prebrala Stanovanjski zakon, kjer so navedene tudi pravice najemojemalcev. Za studente sem se odlocila zato, ker so pravice mladoletnih otrok, ki zivijo v najetem stanovanju nad pravicami najemodajalca. Torej … Pogodbo ze lahko odpoves, ce pa se najemniki z mladoletnimi otroci ne izselijo najemodajalca caka dolga pot preko sodisca.

no, jaz pa iščem eno stanovanje za najet.Ampak za dlje časa. Ve kdo za kaj enosobnega, Ljubljana skoraj kjerkoli, cena do 280eur (ne rečt nemogoče).
Hvala

verena

kako slabo že mogoče, kaj normalnega pa težko za to ceno.

Koliko časa ti že iščeš tole?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close