Najdi forum

kompot???

Prosim nujno za pomoč.

Vlagala sem breskve, jih pasterizirala v pečici pri 150 C. Po dveh dneh pa so mi zavrele! Zakaj? Ali jih lahko še kako rešim?

Hvala!

Tega kompota verjetno ne moreš več rešiti.
Vsako leto delam kompot tako, da na krhlje narezane breskve naložim v kozarce, zalijem z vodo, v kateri raztopim sladkor, zaprem kozarce, zložim v pekač, v katerega nalijem malo vode in pri 200 stopinjah pustim tako dolgo, da se v kozarcih začnejo mehurčki pomikati proti vrhu. Takrat pečico izklopim, kozarce pa pustim v pečici do naslednjega dne. Še nikoli ni kompot zavrel in še 2 leti star je zelo dober.
Lep pozdrav
Mateja

Jaz delam po receptu moje mame, nikoli se še niso pokvarile, podobno vlagam tudi drugo sadje.
Breskve narezane na krhlje blanširam v sladkani in začinjeni vodi (klinčki, cimet, limonina lupinica – vse to po želji). Takole gre: ko voda zavre, dam vanjo pripravljene krhlje, počakam kakšno minuto ali dve, da začne skoraj ponovno brbotati in vroče napolnim v ogrete kozarce, ki jih zložim v pečico segreto na 50 oC še kako uro, nato ugasnem in jih pustim do naslednjega dne, da se počasi ohlajajo.

Pozabila sem dodati še to:
osnova vsega so tudi razkuženi kozarci in pokrovčki, kozarce dobro operem in segrejem v pečici, pokrovčke pa še dodatno razkužim z alkoholom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close