Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style kompaktni puder

kompaktni puder

Pozdravljeni,
imam mešano kožo (lička bolj suha, T-zona mastna), tako da se po vsakem pudru svetim. Uporabljam ga za vsak dan, za v službo. Všeč mi je mat videz. Drugače uporabljam kot podlago vichy termal S1. S pudrom želim predvsem prekriti rahlo rdečico in dobiti enakomerno polt. Zadnjič sem poskusila tole: namazala sem se s kremo, potem z zelenim korektorjem prekrila rdečico in čez nanesla en sloj pudra v kamnu. Izgledalo je zelo naravno in sem bila sama s sabo zadovoljna. Kako je s pudri v kamnu? Verjetno ne vlažijo kože kot tekoči pudri? ali so zato bolj škodljivi? Zapirajo pore in koža ne diha? Ali so primerni za normalno do mešano kožo, ali le za mastno? Prosim vas za te odgovore, ker sem vedno uporabljala le tekoči puder in s pudri v kamnu nimam izkušenj. Katere znamke mi priporočate? Kupila sem si od Maxfactorja Creme Puff št.5.
Lep pozdrav,
Maška

Lep pozdrav!

Puder v kamnu ni škodljiv, je odličen fiksator tekoče podlage. Preprečuje prezgodnje svetenje kože. Ni res, da zapira pore. Paziti pa je potrebno kako nanašamo puder v prahu al kamnu. Svetujem vam, da s čopičem najprej nanesete teksturo, čopič zabrišete na roki in šele tako zabrisan čopič nanesete na obraz.
Pri takšnem načinu nanašanja pudra se boste izognila nanosu prevelike količine pudra v prahu na obraz. V primeru, če nanesete preveč pudra v kamnu na obraz, se lahko le-ta fiksira v gubice, pri tem pa jih še bolj poudari.
Puder v kamnu je primeren tako za mešan kot tudi normalen tip kože, medtem, ko je puder v prahu primernejši za suh tip kože.

Če ste si kupila Max Factorjev puder v kamnu Cream Puff 05, ste izbrala pravilen puder. To je transparentni puder v kamnu, ki je brezbarvni, kar pomeni, da fiksira tekočo podlago, ne spreminja pa vam barvne osnove.

Lp Nada

Spoštovana ga. Nada,
hvala za vaš odgovor. Nekaj pa mi ni jasno – ali s tekočo podlago mislite kremo ali tekoči puder? Jaz sem namreč mislila kompaktni puder uporabljati samostojno, brez tekočega pudra, in sicer tako, da bi uporabila le kremo in korektor (zeleni). Deluje zelo naravno in lahko in se mi zdi zelo primerno za pomlad in poletje. Nanašala pa bi ga z gobico. A SE LAHKO KOMPAKTNI PUDER UPORABI SAMOSTOJNO (če imaš kremo za podlago), ali pa je potreben tudi tekoči puder?
Še enkrat hvala in lep pozdrav,
Maška.

Lep pozdrav!

Z tekočo podlago sem mislila tekoči puder. Seveda pa se lahko uporablja puder v kamnu tudi samostojno. Tudi če puder nanašate z gobico, vam svetujem, da gobico najprej zabrišete na roki in šele potem nanesete na obraz.

Lep in uspešen dan vam zelim

Nada

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close