Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Komoditeta kupovalcev na Bolhi

Komoditeta kupovalcev na Bolhi

Ok, prodajam na Bolhi že vsaj 15 let. Večinoma zelo OK izkušnje, prodane stvario po cenah, kot je bila postavljena, določena, noben problem.  Amapak v zadenjem času pa opažam neko razpaslost, komoditeto, da bi v primeru osebnega prevzema npr. ponavadi je to fer na kakšnem parkirišču nekateri radi, da jim kar do vrat doma dostaviš, kot da si kurirska služba.  Najboljše so pa take – jim predlagaš več lokacij tudi 15 km stran od svojega doma, a če vedno samo nekje 5km stran od njegovega, več lokacij  in uro kdaj bi lahko ( vidiš npr. po profilu, da stanuje v osrednjeslovenski regiji-pa hoče, da ji pod blok pripeljem. ) Ja ne, ni mi krvavo nujno prodat v smislu, da ti najprej spustim za 5, 7 EUR ceno za en vzpodbudni nakup zate,  in da ti še zastonj dofijakam do pred domačih vrat.  Moj bencin tudi stane. Ponudiš prst, pa te grabijo za celo roko…Dvigni leno rit, pa se potrudi priti na pol poti -fair play. Kako me pa dandanes razjezi taka frehovska komoditeta.

Enkrat sem prodajal nekaj za 15…

Se zmeniva use… Še pripeljem mu pred rtv.

Pridem tja in mi pravi kao da samo 10 ponuja…

Mu nisem prodal.

Stari… Tko redko se spomnim tega… Ko se… Mi je zal da mu nisem vzel denarja in pljunil v faco.

Za 10? Evo za 10.

Se slismo.

Časi so se spremenili. Ljudje so se navadili manj hoditi okoli in vse dobiti na dom, poleg tega pa imajo več denarja. Tebi ni krvavo nujno prodati, njim pa ni krvavo nujno kupiti.

Odgovor na objavo uporabnika
Zel, 30.12.2021 ob 01:39

Časi so se spremenili. Ljudje so se navadili manj hoditi okoli in vse dobiti na dom, poleg tega pa imajo več denarja. Tebi ni krvavo nujno prodati, njim pa ni krvavo nujno kupiti.

Ni res, da jim ni nujno kupiti, ke so kar  lepo “persistive”.  Še kako bi radi prišli do prodajnega mojega artikla. Ni problema – tudi pošteno lepo spustim ceno. Jim je do moje robe- ker prodajam takšnee stvari, ki jih tudi večinoma ni bilo in ni na voljo v prodaji v  naših trgovinah ( so iz tujine npr.) Ampak to, da si drzne speljavati do pred vrat svojega doma.

Hahaha….ne morem verjet, se mi je zdelo, da se to samo meni dogaja! Prodajam kakšen artikel za 5 eur, sicer brezhiben, skor nov. Me kličejo iz drugega konca države, ponavadi iz Ljubljane, če imam kakšno pot proti LJ. In po možnosti naj bi se zapeljala po celotni obvoznici, da mu dostavim. Mu predlagam, da dam na pošto, ki jo imam pred nosom in naj doplača 2 eur poštnine. Pa razmišlja kerga prjatla ima na našem koncu, da bi se zmenili, nekje dobili,…. Mislimmmm….jih odpikam s prve. Pa kaj vam je? Artikel za 5 eur naj vozim z avtom naokoli 30 km.

Slovenčki očitno še naprej živite v socializmu. V normalnih državah je povsem običajno, da prodajalec dostavi na dom, ker kupec je kralj!

Desperadodajka, 30.12.2021 ob 08:19

Slovenčki očitno še naprej živite v socializmu. V normalnih državah je povsem običajno, da prodajalec dostavi na dom, ker kupec je kralj!

V normalnih državah kupec plača dostavo ali poštnino.

Ce gremo glih v tisti konec, bi ze nasli neko uro in se zmenili. Na licu mesta cene ne bi spustila niti za cent glede na dogovorjeno.

Obicajno pa kupec pride do nas, pogleda in se odloci. Po potrebi tudi ceno malenkost spustimo. Tudi mi gremo iskat na dom. Prodajamo/kupujemo samo drazje stvari: smuci, pancerje, kolo … to je pa treba videt in sprobat.

Ja, hahah, imaš raznorazne. Jaz sem PODARJAL eno TV, sicer še tisto široko, ampak z vgrajenim DVD playerjem in zraven sem podaril 20 DVD risank. TV dobra, delujoča, z daljincem, ampak pač tastara še. Se mi javi 5 ljudi in vsi bi radi dostavo. Okej, z enim sem se zmenil, da se dobimo v mojem kraju, da ga bo prijatelj pripeljal. Je res prišel, mi ni bilo težko, pač delavec iz bosne nekje, si je vzel za sina. Ampak dejansko so vsi želeli dostavo na dom, tale pa si je vsaj prevoz zorganiziral.

Mi smo tudi podarjali in poceni prodajali , pa se zveličaš zraven. Na enega normalnega kupca jih pride pet takih, ki bi zbijali že tako nizko ceno , ki bi hoteli dostavo na dom, pa še ob točno določeni uri po možnosti, ki ne pridejo na dogovorjeno mesto in te pustijo zastonj se vozit okoli, ki ti namesto dogovorjene cene pri prevzemu ponudijo pol manj, vse sorte najdeš.

Resen kupec se ponavadi ne cenka veliko. Vprasa  ce je cena zadnja ali se da se kaj zmenit.  In pride k prodajalcu  prevzet ali se pa zmenta za manjse zneske po posti po povzetju….

Na parkingih, na pol poti, pred stacunam…  to je pa navada nategunov. Tako nateguni prodajajo avtomobile, ipd.  da jim folk ne hodi nazaj na vrata.

Mene moti cenkanje se predno zadevo vidi.  Pa tudi  opazeno za dolocene stvari eni te isti lesinarji prezijo gor in klicarijo.

Npr. Pred casom  smo prodajali masino  za ploscice rezat.  Rabljena je bila za ” eno garazo in  pralnico  cca 50m2 .”   In po polozenih ploscicah, v prodajo,  masina v garanciji, malo rabljena 3/4 cene.  En te isti je klicaril vsak dan  iz 3,4 razlicnih stevilk  vsakic drugo ime in neke smesne cene ponujal, pa vsakic  ja  tako novo dobis ze za tolk in tolk.  ” kva pol klices bebo pejt jo kupt pa ohebi ze”

In potem po 14ih dneh poklice model , a je se?  Pride z dnarjem na dom zalavfamo,  razrezemo dve , opremo zapakiramo, poracunamo  spijemo kofe,  in srecno kekec.   Klice se cez par dni ce imamo se krone za izreze  , pa mu povem kje naj jih nabavi.  Za finale poslje fotko polozenega , ves ponosen.

Vsi zadovoljni in srecni.

Nimam s tem problemov. Sem fleksibilen, pridem na dogovorjeno mesto v okolici mojega kraja ali Ljubljane. Če pa kdo teži, da bi rad dostavo do vrat pa odložim telefon in počakam naslednjega kupca.

ojojjj, 30.12.2021 ob 10:08

Ja, hahah, imaš raznorazne. Jaz sem PODARJAL eno TV, sicer še tisto široko, ampak z vgrajenim DVD playerjem in zraven sem podaril 20 DVD risank. TV dobra, delujoča, z daljincem, ampak pač tastara še. Se mi javi 5 ljudi in vsi bi radi dostavo. Okej, z enim sem se zmenil, da se dobimo v mojem kraju, da ga bo prijatelj pripeljal. Je res prišel, mi ni bilo težko, pač delavec iz bosne nekje, si je vzel za sina. Ampak dejansko so vsi želeli dostavo na dom, tale pa si je vsaj prevoz zorganiziral.

Dejansko je najboljš prodat južnjakom, vse se da zmenit, leni slovenčki pa samo komplicirajo. Jaz tudi veliko kupujem in prodajam preko bolhe, pa z -ići nimam ene slabe izkušnje.

težko je prodat rabljeno robo, jaz prodajam enih 10 artiklov, vse zelo poceni, res gledam na bolhi, da imam najnižjo ceno, nekaj celo podarjam. V enem letu mi je uspelo od tega eno stvar prodat. 1x na mesec se mi kak firbec javi, po prvem povpraševanju ponavadi poniknejo.

Hitreje gre v FB skupinah. Bolha je nekam preživela, pa Marketplace tudi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close