Kombinacije za (samo) dvoje hlač
Nosim lahko samo še dvojne hlače, vse ostale so mi premajhne. Zredila sem se tako, da že ni več res. In ker nameravam shujšati, si NOČEM kupiti dodatnih hlač, ker se mi zdi, da bi mi samo dajale potuho.
Torej – imam ene črne hlače in ene temno modre kavbojke. Kaj naj kombiniram zraven, da bom zgledala vsaj malo bolj šlank (še preden bo to dejansko tudi res!!!). Prosila bi za čimveč kombinacij, da ne bom vsak dan zgledala enaka.
Jaz jeseni/pozimi za vsak dan več ali manj nosim 3 stvari: črne hlače (so bolj kompakten material, drugače fine hlače, niso cotaste, tko da lepo izgledajo), temno modre ravne kavbojke in črno obleko brez rokavov do sredine kolen.
Kombinacij miljon.
Puliji, bela srajca, jopice, tunike…ne pozabi na pasove in nakit….
Kavbojke na gležnjarje, kavbojke v škornje. črne hlače na škornje, na salonarje….
Nosim tudi volnene kratke blazerje (kot jaknice)…športne puhovke/bundice….
Skratka cunj imam malo, so bolj športen/casual stil, v bunde, hlače, jakne investiram več, v razne pulije in majice manj. Teh pulijev je v Zari in podobnih poceni trgovini ogromno.
Dam pa več za čevlje in torbo.
Pa nimam “oblačilnih” zagat, vsako leto dokupim kakšno stvar in par pulijev pa sem oblečena brez večjih investicij v sezoni. Je pa res, da mi tak stil oblačenja paše tudi zaradi službe, ker delam v biroju in imam precej opravkov tudi na terenu.
Nekaj dobrih predlogov je že zgoraj, jaz pa dodajam še par zamisli (nekaj tudi takih, za bolj vitek izgled, te sem poboldala):
črne hlače, črna majica, barvasta jopica, lahko dodaš ozek pas na najbolj vitek del trebuha, lahko celo malo višje proti prsim, ali pa namesto pasu zelo dolgo verižico z zanimivim obeskom,
črne hlače, puli, moško krojen blejzer za malo umetniški videz (jaz navijam za to) ali po telesu krojena jakna za bolj pisarniški videz (priljubljen, a manj aktualen),
črne hlače, oprijet puli ali majica, preko tunika,
črne hlače, črna čipkasta srajca, perle okoli vratu,
črne hlače, malo bolj posebna bela srajca oz. bluza (z navadno belo bo izpadlo preveč natakarsko), npr. z mašetami, z voluminoznimi rokavi, plisirana, kaj v tem stilu, srajco nosi noter v hlače, v zanke pri hlačah dodaj eleganten pas z zlato sponko
črne hlače, zanimiv top (mečkanka, čipka, bleščice …), blejzer
Zagotovo je še kakšna kombinacija, a gremo dalje na jeans:
jeans, bela srajca, rjav pas,
jeans, lep in gosto pleten pulover,
jeans, barvasta majica, garnast pulover preko,
jeans, top ali majica, siv ali črn blejzer,
jeans, zapeta elegantna jopica iz bombažne pletenine nežne barve, perle okoli vratu,
jeans, tunika (lahko pletena, viskozna …), če ima kratke rokave, dodaj še majico ali puli,
jeans, top ali majica, zelo dolga oversized jopica, naj namenoma izgleda, kot da ti je prevelika, lahko jo prepasaš za več oblike,
jeans, romantična bluza, lahko dodaš krznen brezrokavnik,
jeans, karirasta srajca, pleten brezrokavnik,
jeans, jeans srajca v kontrastni barvi jeansa (da, jeans na jeans je zelo aktualen, a nikakor ne iščite kompletov!!!), rjav pas,
Še nekaj nasvetov na splošno:
za vitkejši videz išči hlače in majico v isti barvi, to ustvari eno linijo in zooža postavo, dodaj pa nekaj preko v kontrastni barvi, da naredi nekakšen okvir telesa,
ne se ustrašiti oversized jopic, ker izgledajo tako prevelike, pogosto naredijo tebe vitkejšo (ne obupaj, če pri prvem modelu ne bo takega efekta, išči dalje),
blejzer je zelo praktična, topla, poslovna rešitev, ki je tudi zelo modna, precej se jih sme prati tudi v pralnem stroju (manj priporočam po telesu krojene jakne, prvič včasih preveč poudarijo šlaufke, drugič so malo out),
zelo zelo odsvetujem kombinacijo kavbojk na zvonec in zgolj navadnih bombažnih majic, preveč običajno, nedodelano, popolnoma nemodno,
prav tako zelo zelo zelo odsvetujem kombinacijo črnih hlač in navadne bele bluze (po možnosti tajlirane ali satenaste, prva je preveč bazična in natakarska, druga pogosto cenena), sploh s črnim telovnikom preko (spet smo pri uniformi v gostinstvu in hotelirstvu).
Upam, da je kakšna zamisel zanimiva in da nisem koga razhudila.
LP,
Lenka
P.S. Zelo sem razmišljala, kako bi se v outfit dalo skombinirati črne hlače in jeans hlače skupaj, pa nekako nisem dobila nobene dobre ideje. ;-)))))))))
Forum je zaprt za komentiranje.