Kolumbija
Zivjo!
Jaz sem se potikala po tistih krajih pred stirimi leti (a je res ze tako dolgo!?) in imam prav lepe spomine. Sicer sem bila tam v nasem zimskem obdobju (januar, februar), a po moje ni kaj bistveno drugace tudi poleti. Vsekakor priporocam Cartageno (eno lepsih mestec, kar sem jih videla dosedaj), Santo Marto (nacionalni park, v katerem spis v visecih mrezah, zraven pa cudovito morje), Leticia v Amazoniji, kjer si je treba privosciti nekajdnevni izlet v pragozd.
Razdalje so ogromne in mocno svarijo pred ugrabitvami, zato sem jaz v glavnem potovala z letali, in sicer sem ze doma (preko British Airways) kupila karto za 6 notranjih poletov, kar je pomenilo 300 USD. Poleg navedenih krajev sem bila se na San Andresu v Karibskem morju (ze povsem v Sr. Ameriki), ki je sicer lep, a ne povsem nujen za obisk. Zelo lepo podrocje je tudi v delu proti Ekvadorski meji (Pasto), a na zalost sem se jaz samo peljala mimo naprej v Ekvador.
Cene niso pretirano nizke, vsekakor visje kot v Ekvadorju, pa tudi nivo najcenejsih prenocisc je precej nizek.
Treba se je paziti Taxistov in izbirati tiste, ki izgledajo uradni (ceprav nisi nikoli povsem preprican, ce je res pravi). Avtobusi so moderni, a menda nevarni. Upam, da se je situacija glede ugrabitev kaj izboljsala. Se nekaj. Vse dokumente in denar je pametno puscati v sefih, ki jih imamo lastniki hostlov. Jaz sem v Bogoti pustila tudi del prtljage in po enem tednu, ko sem se vrnila, me je vse cakalo.
Drugace pa so ljudje neverjetno prijazni. Vsekakor pa pomaga znanje vsaj osnov spanscine.
Tako, tole je situacija izpred stirih let. Upam, da ima kdo kaksne bolj sveze informacije. Srecno!
Lea
Forum je zaprt za komentiranje.