Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kolk smo manj vredni po letu in pol

Kolk smo manj vredni po letu in pol

Tkole efektivno, zna kdo zračunat?

Mal gledam kam gre plača…

Kam gre :

V hrano

Fiksne obratovalne stroške

Variabilne stroške (obnova/e, ki so načrtovane)

Za na ta lepš

Pa neki za rezervo, če kej pr bajt odnese, da ni treba čakat, da se nabere, da se to kupi/ sanira

Za modre oči (beri: hčeri)

?

Če si vino, potem si vreden več. Ker najbrž nisi, s starostjo izgubljaš. Avto izgubi v enem letu koliko (polovico?) svoje vrednosti?

Sposobni in delovni nimamo finančnih problemov.

Odgovor na objavo uporabnika
reven in moder, 17.08.2021 ob 17:09

Če si vino, potem si vreden več. Ker najbrž nisi, s starostjo izgubljaš. Avto izgubi v enem letu koliko (polovico?) svoje vrednosti?

Jaz? Če bi bil konj, bi bil že pri mesarju. Ne, gledam na to, koliko lažje nesem iz trgovine robo za recimo 100 evrov, kot sem pred recimo letom in pol.

wd40212, 17.08.2021 ob 17:20

Jaz? Če bi bil konj, bi bil že pri mesarju. Ne, gledam na to, koliko lažje nesem iz trgovine robo za recimo 100 evrov, kot sem pred recimo letom in pol.

Da ne govorimo, koliko smo lahko nesli, ko je bil Tolar!

Z Evrom je vse bolj “light” 🙂

A ste taki socialci?

Ma kjeeee… To si samo ti mišice pridelal, pa se ti zdi vse lažje. 😉

Nekoč je obstajala neka mera, enota.. Košarica osnovnih dobrin se mi zdi, da se ji je reklo. Se je zanjo vsake nekaj časa računal strošek. Morda je še kaj takega pri Zvezi potrošnikov.

No, tule je nekaj: https://www.stat.si/StatWeb/Field/Index/2/35

Desperadodajka, 17.08.2021 ob 17:23

A ste taki socialci?

Če maš miljon lahko kupiš pol manj, kot si lani… Sem natipkal bolj počasi, posebej zate, evo…

Enim res ne pomaga nobena menjava sistema. Tudi v kapitalizmu ste vsi enako revni kot v komunizmu.

Desperadodajka, 17.08.2021 ob 17:28

Enim res ne pomaga nobena menjava sistema. Tudi v kapitalizmu ste vsi enako revni kot v komunizmu.

Kljub kapitalizmu nočemo izkoriščati drugih.

Sistem je se zamenjal samo za reveže. Elite imajo socializem. Povsod, ne le pri nas.

Kakšni izgovori za lenobo in nesposobnost. Denar leži na cesti, samo pobrati ga je treba.

Desperadodajka, 17.08.2021 ob 17:31

Kakšni izgovori za lenobo in nesposobnost. Denar leži na cesti, samo pobrati ga je treba.

Kaj čakaš?

Kdaj boš uspelo kupiti flat?  Klošarčino.

Včeraj sem našla 1 cent. Po razpravi z dragcem sva ugotovila, da je njegov. S stisnjenimi zobmi mi ga je prepustil. 😉

Radodajke so uspevale v vseh sistemih. Tako v komunizmu, kot v socializmu 🙂

reven in moder, 17.08.2021 ob 17:33

Včeraj sem našla 1 cent. Po razpravi z dragcem sva ugotovila, da je njegov. S stisnjenimi zobmi mi ga je prepustil. 😉

Tole je zgodbica za tisto, ki govori o ležanju denarja naokoli.

Kakšen vzor ste svojim otrokom s svojo lenobo in jamranjem? Vsi drugi so vam krivi, da ste klošarji.

to ja pa res, 17.08.2021 ob 17:34

Radodajke so uspevale v vseh sistemih. Tako v komunizmu, kot v socializmu 🙂

Ta je pa za Despe(Radodajka) 🙂

to ja pa res, 17.08.2021 ob 17:36

Ta je pa za Despe(Radodajka) 🙂

In seveda tudi v kapitalizmu 🙂

Eni ste prav ponosni na svojo zavoženost in lenobo.

Desperadodajka, 17.08.2021 ob 17:36

Kakšen vzor ste svojim otrokom s svojo lenobo in jamranjem? Vsi drugi so vam krivi, da ste klošarji.

Saj nismo. Hecamo te. Drži pa, da ne maramo izkoriščati drugih za lastno dobrobit, vsaj jaz ne. Sem pa poleg najdenega centa včeraj vplačala še loto. Ker gre za prostovoljna vplačila vseh sodelujočih, tukaj ne vidim izkoriščanja. Kdo bi vedel, morda pa pade v denarnico kakšen evro več od vplačanega. Včasih se zgodi tudi to. 😉

Desperadodajka, 17.08.2021 ob 17:40

Eni ste prav ponosni na svojo zavoženost in lenobo.

Hahahahaha!! Priznam! Mea culpa! Še za bit radodajka sem prelena!

Lahko bi se malo manj pasli po forumu in si kakšno delo poiskali. Saj vas bo že Janša nagnal ceste pometat drugo leto, ko dobi absolutno večino na volitvah.

Desperadodajka, 17.08.2021 ob 17:44

Lahko bi se malo manj pasli po forumu in si kakšno delo poiskali. Saj vas bo že Janša nagnal ceste pometat drugo leto, ko dobi absolutno večino na volitvah.

Ah, ceste!

To je potem OK! Saj si rekla, da denar leži na cesti 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close