Kolikokrat na teden si operete lase?
Ne vem za vas, ampak v mestih kot je LJ, je blizu prometnih cest, in ker delam v širšem centru, veliko umazanije v zraku, ki se mi očitno prilepi tudi na lase.
Kako to vem? enostavno, v primeru da nisem čez dan napudrana, in si zvečer čistim obraz je na beli vatki vse polno sivorjavih odtenkov – ki zagotovo niso od šminke, torej, enaka umazanija se dela tudi na mojih laseh, menda?
Če je pri vas drugače, ok, vsak že zase ve kaj mu je prav…jaz pač nekaj dam na čiste lase in to je to…
tisto, kar si sčistiš s kože je maščoba, ki jo proizvaja koža in nanjo se lepijo prašni delci pa če živiš na deželi, ali pa v centru ljubljane. Lasje pa ne proizvajajo lastne maščobe, vsaj na konicah ne.
Drugače pa si perem glavo skoraj vsak drugi dan, včasih podaljšam na tri dni, ker se mi močno mastijo. Če bi imela pa kratke, pa bi si jih prala vsak dan zjutraj
a potem si jih moram jaz 3x na dan, ker sem iz jesenic?????? onesnaženje v zraku, pa to.[/quote]
hehehe:-)
Ko sem še živela na Jesenicah sem si jih umivala 1× na 10 dni, sedaj ko živim v Ljubljani jih umivam vsak dan.
Nekaj je na tem, dekleta, vam rečem:-)))))
Madona, sem se kar malo zamislila, kaj pa če je v Ljubljani res bolj
prašno kot na Jesenicah?:-)))))))))))[/quote]
Izgleda, da ste preseljene Jeseničanke pozabile, da na Jesenicah ni več nobenega (rdečega) prahu in da ta živi samo še v spominu?
Živim na Jesenicah in si lase perem enkrat na teden in še to ne zaradi nekega famoznega jeseniškega prahu ampak iz navade. Komot bi jih prala enkrat na 14 dni..
tisto, kar si sčistiš s kože je maščoba, ki jo proizvaja koža in nanjo se lepijo prašni delci pa če živiš na deželi, ali pa v centru ljubljane. Lasje pa ne proizvajajo lastne maščobe, vsaj na konicah ne.
Drugače pa si perem glavo skoraj vsak drugi dan, včasih podaljšam na tri dni, ker se mi močno mastijo. Če bi imela pa kratke, pa bi si jih prala vsak dan zjutraj[/quote]
a na glavi nimamo kože al kako? tebi lasje rastejo iz česa že? mastijo pa se ti od česa že? sama praviš da lasje ne proizvajajo maščobe, potem pa v isti sapi da se ti lasje ful mastijo, potem se tudi tebi dragica na tvojo maščobo lepijo umazani delci, ki očitno so.
Da skrajšam debato, sem že pisala, jaz imam pač rada dišeče, voljne, lepe lase, in ne vem zakaj ena asocira zdej že na menjave brisač in podobno. Obsedena s tem nisem, perem si jih že toliko let, da bi imela občutek da sem umazana če bi šla ven brez pranja las, to je vse, samo feeling čistega , svežega, ki me dela dobre volje…
Drugače pa si perem glavo skoraj vsak drugi dan, včasih podaljšam na tri dni, ker se mi močno mastijo. Če bi imela pa kratke, pa bi si jih prala vsak dan zjutraj[/quote]
a na glavi nimamo kože al kako? tebi lasje rastejo iz česa že? mastijo pa se ti od česa že? sama praviš da lasje ne proizvajajo maščobe, potem pa v isti sapi da se ti lasje ful mastijo, potem se tudi tebi dragica na tvojo maščobo lepijo umazani delci, ki očitno so.
[/quote]
vsem ljudem se ne mastijo tako, kot meni, a ne.
in če nimaš mastnih las, se ti tudi prah in ostala umazanija ne nabira toliko v laseh, sploh ne po enem dnevu.
hehehe:-)
Ko sem še živela na Jesenicah sem si jih umivala 1× na 10 dni, sedaj ko živim v Ljubljani jih umivam vsak dan.
Nekaj je na tem, dekleta, vam rečem:-)))))
Madona, sem se kar malo zamislila, kaj pa če je v Ljubljani res bolj
prašno kot na Jesenicah?:-)))))))))))[/quote]
Izgleda, da ste preseljene Jeseničanke pozabile, da na Jesenicah ni več nobenega (rdečega) prahu in da ta živi samo še v spominu?
Živim na Jesenicah in si lase perem enkrat na teden in še to ne zaradi nekega famoznega jeseniškega prahu ampak iz navade. Komot bi jih prala enkrat na 14 dni..[/quote]
Le kako bi lahko pozabila na “Mesto Rdečega Prahu”??? Ni mogoče.
Lep pozdrav na Jesenice vsem, ki se še spomnijo rdečega prahu, ki se je valil iz mogočnih dimnikov!
Spomini, spomini……lepo je bilo.
[/quote]
vsem ljudem se ne mastijo tako, kot meni, a ne.
in če nimaš mastnih las, se ti tudi prah in ostala umazanija ne nabira toliko v laseh, sploh ne po enem dnevu.[/quote]
Stokrat sem napisala, da si lase umivam iz preprostega gušta po svežem! moji lasje so zdravi, lepi, in si želim da taki tudi ostanejo. Prašnih delcev da je isto v LJubljani kot nekje na podeželju? to pa zagotovo ni res, ko se pozimi, usred kurilne sezone čez vikend odpravim v majhno mestece kjer sem se rodila, mi zvečer ob čiščenju obraza vatka ostane vedno brezhibno bela! Tukaj v LJ, ni šans! poskusi in se tudi sama prepričaj v to!
Forum je zaprt za komentiranje.