Kolikokrat na leto greste h frizerki?
Kolikokrat na leto greste h frizerki? Priznam, jaz grem približno na 4 mesece, to je ene 3 x na leto. Verjetno premalo.
Ko grem, se ostrižem na kratko. Ne barvam se in si ne delam ne pramenov ne trajne. Prav tako si več ne navijam las, kot sem to počela skoraj celo življenje. Sedaj imam čisto navadno enostavno frizuro. Si umijem glavo in to je to.
Kako pa vi, kakšno frizuro imate? Kakšno barvo las imate?
Ene trikrat, konice postrižt, da lasje ostajajo zdravi, mehki in lepi dalje… med epidemijo pa nisem bila 8 mesecev hehehe, lasje že ulala dolgi, pa tako grivo je težko potem prat.. men se pač z vso to ceremonijo za k frizerju.. potem pa zvem kako je z mojo in sva od takrat zmenjeni navkljub vsemu sranju koronskemu..
v 19ih letih nikoli- pa vedno urejena, postrižena. Sama naredim -dolgi lasje 60 cm, pa barvam narastek tudi sama, moram 2x mesečno; nihče ne ve, da se barvam, tako dobro opravim.
če izračunam, da bi vsakič pri frizerju za to odštela cca. 150 EUR ( dolgi lasje, barvanje, fenanje, striženje konic, oblikovanje, ipd)v, je to 300 na mesec x 19 let je samo iz tega naslova 68.000 EUR. Kje je pa še depilacija ( cca 40 eru na mesec), pa pedikura, manikura 🙂
Pow749, 21.12.2021 ob 20:28
300€ na mesec za frizerja, bodi no realna ?
Jaz grem na 6 tednov.
računaj: 2x mesečno barvanje ( narastka za cca 2,5 cm) – tukaj je potem še pranje, sušenje pod havbo, oblikovanje pričeske, pa 2x mesečno za friziranje, za kak dogodek službeni, zasebni. 60 cm dolgi lasje piše- preberi še 1x – a več, kaj to pomeni ? 🙂 A ti misliš, da je pri frizerju barvanje in pranje/sušenje 20cm las enako, kot 60cm? Jok batek 😛 Ja, 300 EUR…
veliko keša na kupčku iz tega naslova, 21.12.2021 ob 22:11
računaj: 2x mesečno barvanje ( narastka za cca 2,5 cm) – tukaj je potem še pranje, sušenje pod havbo, oblikovanje pričeske, pa 2x mesečno za friziranje, za kak dogodek službeni, zasebni. 60 cm dolgi lasje piše- preberi še 1x – a več, kaj to pomeni ? 🙂 A ti misliš, da je pri frizerju barvanje in pranje/sušenje 20cm las enako, kot 60cm? Jok batek 😛 Ja, 300 EUR…
Zelo dvomim, da ti pri frizerju barvajo vsakič lase po celi dolžini. Pri narastku je pa cena kot za kratke ali srednje dolge lase. Tako da si kar lepo izmišljujes.
Havba, 21.12.2021 ob 23:09
Pa kje ti še lase pod havbo sušijo? Moja frizerka sploh nima havbe v salonu, pa mislim da ni edina.
ja mi barva tudi malo po dolžini, da je lepo, ne pa samo narstek, ker bi se videlo ( ni temna barva, kjer je vseeno)
ni ravno hauba no, takle IR sušilec je:

kadar ne rabim stilirane pričeske, ali kaj gor speto – kadar želim naravno posušene lase – brez ravnanja – ker imam rahlo naravno valovite. in ja, 60 cm pod IR sušilcem, super posuši in ne žge tako kot s fenom… Zdaj se pa v prste ugriznite.
Tudi jaz sem imela dolge lase do lanskega leta, vsakic barvala na dve barvi, strigla konice, oblikovala, prala, susila, blabla. Enkrat letno mi jih je skrajsala, drugace sem sla 3-4x letno, vmes pa sama doma barvala. Reci in pisi, 38€ na obisk.
Lahko pa tudi recem, da sem stanovanje odplacala iz prihrankov, ker nisem hodila vsak dan, a ne.
Pow355, 21.12.2021 ob 23:35
Tudi jaz sem imela dolge lase do lanskega leta, vsakic barvala na dve barvi, strigla konice, oblikovala, prala, susila, blabla. Enkrat letno mi jih je skrajsala, drugace sem sla 3-4x letno, vmes pa sama doma barvala. Reci in pisi, 38€ na obisk.
Lahko pa tudi recem, da sem stanovanje odplacala iz prihrankov, ker nisem hodila vsak dan, a ne.
dej MOna, kaj ti meni težiš? Imaš 60 cm dolge lasi? Ti plačaš 38 EUR pri svoji “lokalki”, morda brez računa, jaz pa uradno z računom. Če jaz plačujem davke, jih naj tudi frizer. Fair enough?
Moja hiša pa odplačana že leta 2012. Od takrat nobenega kredita. Zdaj pa ne teži več in ne drmaj na moja sporočila.
Forum je zaprt za komentiranje.