Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kolikokrat na dan si umiti obraz/grozno mastna koža in lasje

Kolikokrat na dan si umiti obraz/grozno mastna koža in lasje

Odgovor na objavo uporabnika
Koliko, 14.07.2023 ob 22:55

Jaz s umijem obrazi npr. ob 7ih zjutraj in ob 8 imam že zelo mastnega. Po novem si ga umijem 4 krat na dan. Akne in ogrce imam povsod:po zgornjem delu hrbta, celem obrazu, obeh ranenih in prsnem košu. Poskusila sem že vse. Sem mislila da če se začnem tuširati zjutraj in zvečer z veliko mila da bo bolje. Isto je! Lase, če si zvečer umijem imam zjutraj že mastne, s kožo je isto. Lase si dvakrat našamponiram, ne pomaga. Po nosu imam vsak dan nove ogrce. Ce si jih zjutraj stisnem imam zvečer že nove.

Prosim vas za kak nasvet, TISTI, KI SE MISLITE NORČEVATI NE ODGOVARJAJTE!!

Ne pretiravaj z umivanjem, zjutraj in zvečer je čisto dovolj. Mastna koža je v bistvu blagoslov, izredno upočasni gubanje kože, vem ker sem tudi sama imela zelo mastno kožo. Zdaj ni več toliko in iščem maže, ki mastijo kožo.

Moj Bog! A nimaš YT, kakšne FB skupine? Veš koliko odličnih nasvetov dobiš tam? Danes so na tržišču odlične stvari, ki so dostopne vsakomur, da si uredi kožo in lase! Jaz sem imela G – grozne probleme s kožo 20 let in imam danes kožo kot dojenčkova rita. Treba je malo pogledati čez plot (= kaj sama narediti za to), ne samo prosit za nasvete … Ljudje pač ne dajo vsega vsem na pladnju, sploh ker danes ni prave hvaležnosti.

Meni ni pomagalo nič – ne drugačna prehrana, ne več vode, ne kozmetika. Pomagale so mi šele KT. Od kar jih jemljem, tudi mozoljev ni več.

Spremeni prehrano obraz pa si 1x na dan namaži z olivnim oljem..tudi stres je kriv in seveda mastna nezdrava hrana

Obraz si umij in potem nanesi hidrant kremo ali nekaj rahlo alkoholnega na obraz in ZMASIRAJ. Alkohol ti ne susi, temvec razstopi mascobo in z masiranjem iz globlje plasti koze maščobo razporedis  po povrsini kože. Če ti povrhnjica sporoča, da je suha, se ti bo koža še bolj mastila. Zato moraš po umivanju zmasirajte kkožo in razporeditev maščobo iz globljih plasti na površino.

Za lasišče pa naslednje. Nanesi šampon, pomasiraj, umij telo in na koncu zmasirajte lasišče do konca, dokler ni več pene oz. skoraj nič. Ostanki sampona iritirajo lasisce, se bolj balzam. Sfrotiraj lase in lasisce zmasirajte z lasno vodico, da iz globljih plasti razporedil maščobo po površini lasišča. Umivanje in masaža lasisca vedno v nasprotni smeri kot rast las. Na zatilju in ob strani navzgor in od cela proti temenu.

Zdravo, jaz sem imela isto, zelo intenzivne akne in ogrce, po celem hrbtu, ramenih, prstem košu in obrazu. Zdaj imam gladko in cisto kozo, tu pa tam kak mozoljcek.

Kaj mi je pomagalo?
Kontracepcijske tabletke Sibilla (med drugim namenjene odpravljanju mastnega lasisca, koze, aken). Poleg tabletk sem po obrazu uporabljala kremo Skinoren (sicer  se dobi na recept, vendar zdaj od spomladi ni na zalogi, baje da pride, enkrat).

Po zacetku jemanja tabletk, mi je sla koza na boljse v 3-12 mescih (po 3 mescih je bilo vidno izboljsanje, po 12 je bila “pozdravljena” aken).

Preveri intolerance. Pogosto ljudem škodijo gluten, laktoza, v mojem primeru tudi sladkor in konzervansi. Izloči eno, potem drugo, tako en teden ali dva, in če je kakšno izboljšanje, je zato, ker ti ta hrana škodi.

Kozmetika Zműesli

Resnično vam bo pomagala

Jst sm si mozolje pa ogrce spravila z kn milom, je pa res da bi bilo dobro da prašaš dermatologa za več nasvetov

Večkrat ko opereš lase in kožo, bolj se ti bo mastilo, ker mast je naravno varovanje kože pred zunanjimi dejavniki. Potrebuješ disciplino in si ne umivati obraza več kot zjutraj in zvečer, najbolj pomembno pa je, da ga z ničemer ne mažeš! Nič ne smeš dati gor!

Hkrati moraš na vsaj 72urni post, da gredo strupi iz telesa.

Telo vam govori, da je v neravnovesju, ve bi pa še več kemije nanj zlivale? Nimate več nobene zdrave pameti?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close