Kolikokrat greste z psom ven,če je star dobro leto ?
Lp.
Kot sam naslov pove,kolikokrat na dan greste s psom ven na malo in veliko potrebo?
Mi imamo 15 mes.starega maltežana in gremo ven 4 krat na dan.Drugi ljudje nam govorijo,da smo prepogosto zunaj,zato me zanima,kolikokrat greste vi ven s svojimi ljubljenčki?
Ko gremo s psom ven,skoraj vedno opravi veliko potrebo.Hvala vam za izkušnje,odgovore.
Se strinjam z eno gor, ki pravi, da je pomembno za koliko časa gre vem. Moja gre npr. takole, je pa res, da smo v individualni hiši z ogromnim ograjenim vrtom:
6:30 – 30-90 minut, odvisno od vrememna, najprej pol ure sprehoda, potem je še dobro uro z otroci ali pa sama zunaj pred hišo
14:30 – gre s starejšim sinom za pol ure na sprehod, potem je pred hišo, dokler ne pridemo vsi postopoma domov okoli 17h
19:00 – gre na sprehod z nama z možem za kakšno urico
22:00 – ven za 5 minut, da lula
SE pravi v optimalnem vremenu je med delovnikom zunaj 5 ur, pa raje več. Med vikendom pa če ni dežja in je toplo pa je zunaj od 8:00 do večera, mogoče pride za čas kosila not, da ji kakšna drobtina ne uide 🙂
To je res prednost psa, če živi v hiši z ogrrajeno parcelo.
Kakšne imajo pa argumente tisti, ki pravijo, da je pres prevečkrat zunaj? Ker po mojem mnenju je super da greste večkrat in ni nič preveč, razen če bi ga vsakič terali v hrib za eno uro.
S tem, da je maltežan nekaj popolnoma drugega kot border, tako da ne štekam odgovora “mitkole”, ker border pač rabi ogromno aktivnosti.
Z mojim kužkom greva ven zjutraj ob šestih za lulanje in kakanje za cca. 15. do 20. minut, ko pridem s službe ga peljem lulat, potem greva nazaj noter, da pojem in se preoblečem v trenirko in potem greva na daljši sprehod za cca. 1 uro, potem pa v preostanku popoldneva še enkrat za 15. minut pa zvečer pred spanjem tudi. Med vikendom je pa sprehajanja precej več, je pa odvisno od tega kakšno je vreme in če gremo kam na izlet ali smo doma.
Sama moraš videt ali je kužku preveč. Oni so itak najbolj srečni, če so zunaj in vohljajo po grmičkih.
Jaz grem z našo šestletno psičko zjutraj tečt za 45 minut, okrog 12-ih je sprehod bolj na hitro, 10-15 minut, lahko tudi pol ure, okrog štirih, pol petih daljši sprehod za uro in pol, zvečer pa odvisno, pol ure ali pa samo deset minut. Pozimi je seveda drugače. Sprehodi so krajši, ker je kratkodlaka in jo zebe.
Imam ameriskega bullyja ampak ocitno neke posebne sorte ker ce bo trwba bo v eno 3ure laufal ? ti rabis macko in ne psa ce si lenoba pa se ti neda na zrak z psom.
tako jaz., 21.08.2014 ob 11:23
Jaz, če bi imela psa bi imela kakšnega ameriškega bullia, ker itak naredi nekaj metrov pa je že čisto fertik. Ker sem sama lene sorte. Ali pa angleškega buldoga samo za tega je treba že več sprehoda. Mogoče kakšnega hrta ga spustim odteče svoje in potem prespi celi dan.
Forum je zaprt za komentiranje.