Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko žensk jemlje konctracepcijske tablete, čeprav so smrtno nevarne?

Koliko žensk jemlje konctracepcijske tablete, čeprav so smrtno nevarne?

KT sem probala v srednji soli, zaradi bolece M, prve 3 mesece je bilo fino, potem me je pa hudo bolela glava in slabo mi je bilo za umret, sem nehala.

Pozneje, konec 20ih, sem 1x vzela tiste za prestavljanje M, groza, nikdar vec nic!

Tako da zdaj od kontracepcije po pozrebi ‘jemljem’ edino kondome.

Odgovor na objavo uporabnika
polno mladoletnih, 29.12.2021 ob 09:19

HALOŽANKA, 29.12.2021 ob 09:17

Veste kaj mi ni jasno, kaj to sexate z vsakim, ki se mu dvigne, da imeta takšne probleme s tipi?

Jaz sem sicer ob drugem porodu izgubila pomemben del rodil in sem sterilna, bi pa zagotovo opravila sterilizacijo, ker sem vedela, da več otrok kot dva, ne želim imeti.

Torej hočeš povedat, da imaš tudi ti deca, ki ne uporablja kondoma? Ga sploh kdaj je?

Ne ga nikoli ni, ker ga ni rabil. Še kaj? Aja sexava pa že tam 32 let in sva začela takrat, ko sva se zavedala, kaj pomeni nezaščiten odnos za naju.

zvezdica998, 29.12.2021 ob 09:21

kdo pa ponavadi odgovoren potem za zanositev? ženska. tkoda ja , zaščitla se bom kokr bom sama želela, nevem kva se tok eni v to vtikujete.

Točno tako je. Večina žensk verajeme moškim, da so one krive za nosečnost. Moški ni pri tem nič kriv.

Torej bodo vse naredile, da bi moškega obdržale.

On ne bo nataknil kondoma, naj se ženska sama ukvarja z zaščito.

Skoraj vse moje sošolke v SŠ so jemale KT. Tipi so se na veliko okrog gonili, brez zaščite seveda.

V kolikor bi se ženske bolj cenile, bi si našle moške, ki jim je mar za njihovo zdravje. Moške, ki se zavedajo, da morajo tudi oni kaj storiti za zaščito pred nosečnostjo.

Tako pa je treba dat noge vsakemu tipu narazen. Samo, da si on jajca prazni. Za zaščito pa naj skrbi ženska. Njemu dol maha za njeno zdravje. Važno je, da ima on prazna jajca. Če naredi otroka, je pa itak ona kriva, zato bo on sp..izdil.

HALOŽANKA, 29.12.2021 ob 09:25

Ne ga nikoli ni, ker ga ni rabil. Še kaj? Aja sexava pa že tam 32 let in sva začela takrat, ko sva se zavedala, kaj pomeni nezaščiten odnos za naju.

No, si fajn povedala. S fajnim dedcem se hvališ. Pametna ženska se takim tipom ogne.

Če mi je kak moški simpatičen, če se kaže, da bi lahko kaj več ratalo… napeljem temo na kondome. Če ima kaj proti, če jamra, da je to slabo, da njemu to ni ok…. adijo. Ne pride sploh do seksa.

Zanositi niti pod razno ne želim. Katastrofalne izkušnje s KT. Torej moški, ki noče kondoma, samo adijo. Naj si najde drugo trapo.

polno mladoletnih, 29.12.2021 ob 09:27

No, si fajn povedala. S fajnim dedcem se hvališ. Pametna ženska se takim tipom ogne.

Zakaj, ker ni uporabljal kondoma? Zakaj bi pa ga, če sva že prvič (po 7 mesecih partnerstva mi smo rekli, da hodiva, tako je pač v naših časih bilo), vedela, da sva si usojena. Tako je 7 mesecev je, oz. sva čakala in pazi to, s svojo prvo punco ga je uporabljal z menoj ga pa ni, ker kot farmacevtka izjemno dobro poznam tudi stranske učinke kislinskih veziv, s pomočjo katerih dosežejo tankost in prožnost materiala.

Lep dan.

HALOŽANKA, 29.12.2021 ob 09:37

Zakaj, ker ni uporabljal kondoma? Zakaj bi pa ga, če sva že prvič (po 7 mesecih partnerstva mi smo rekli, da hodiva, tako je pač v naših časih bilo), vedela, da sva si usojena. Tako je 7 mesecev je, oz. sva čakala in pazi to, s svojo prvo punco ga je uporabljal z menoj ga pa ni, ker kot farmacevtka izjemno dobro poznam tudi stranske učinke kislinskih veziv, s pomočjo katerih dosežejo tankost in prožnost materiala.

Lep dan.

Ok, si pač tiste sorte: toliko otrok kot jih bog da. Si pomislila, da mogoče kdo ni take sorte?

Ko je ravno govora o kontracepciji. Veste, da obstaja še ena zelo učinkovita kontracepcija, ki se ji reče abstinenca. Pač nimaš spolnih odnosov s tistimi, ki nimajo kondomov, razen če si želita otroka. Zelo enostavno.

polomila sem ga, 29.12.2021 ob 09:39

Ok, si pač tiste sorte: toliko otrok kot jih bog da. Si pomislila, da mogoče kdo ni take sorte?

Ja seveda, ker je bog imel prste vmes ja in ker sva oba verna. Butara, eni pač vemo kaj je sex in čemu služi, drugi pa preko sexa filate neko praznino v sebi.

Aja, da ne pozabim, z dedcem, ki bi o meni razmišljal, kot o WC školjki, jaz niti kave ne pijem, kaj šele, da bi z njim prišla do pogovora o rabi kondoma. Ene pa očitno s slečenimi hlačkami pričnete razmišljati o kontracepciji.

Veliko mladih punc začne s tem zelo zgodaj tudi zaradi težav z aknami. Se mi zdi, da  bolj zaradi tega kot zaradi seksa.

Niti sanja se jim ne koliko škode si na dolgi rok naredijo.

Po 35. pa  se to predpisuje samo na lastno odgovornost. Nevarnost strdkov pri osebah, ki še recimo kadijo, je zelo velika.

vatikanske ječe, 28.12.2021 ob 23:01

Sedaj, ko antivaksarji doktorirate v smer, da 00000000000,1% ljudi umre zaradi cepljenja, se mi poraja vprašanje, koliko vas sploh ve, kako nevarne so lahko kontracepcijske tablete? Ali veste, da lahko povzročijo krvne strdke in tudi smrt?

In to kljub temu, da niso izum v poskusni dobi?

Tudi vozit je smrtno nevarno, pa te to ne ustavi da se zapelješ do hoferja. No, pa tudi če greš peš, te lahko nekdo drug zbije, pa ko si v Hoferju in izbiraš kruh lahko pride do potresa, se stalaža prevrne nate in te do smrti pomečka.

Pri 17, ko sem dobila prvega fanta, sem seveda začela jesti kt. Takrat, v srednji šoli je bilo to in, nek znak odraslosti. Se spomnim, da so tudi sošolke, ki niso imele spolnih odnosov jemale kt. Hvala bogu, me je čez 3 leta srečala pamet in sem jih nehala jemati. Zdaj jih že več kot 10 let ne jemljem, imam spolne odnose s svojim dolgoletnim partnerjem, točno poznam svoje telo, ko sva hotela otroka, sva ga naredila v prvo. Pa seksava cca 2x na teden že 10 let in to brez zaščite. Treba je znat poslušat svoje telo ženske. Jaz prav čutim kdaj imam ovulacijo.

Ženske zakaj se dajete dol s tipi, ki vas ne cenijo? Zakaj se sploh pogovarjate z njimi?

A lahko potem poveš kakšne posledice so kondomi pustili na tvojem možu? Saj on jih je uporabljal. Kaj pa svojim otrokom jih tudi odsvetuješ? Pa še eno vprašanje – zakaj bi šla ti na sterilizacijo, ki je nedvomno ogromen poseg napram vazektomiji, ki se opravi celo ambulantno?

Malo hecno je pridigati o odgovornosti, če pa pravzaprav pri vama ni nič drugače. Ti si oz. bi prevzela vso breme naše, tvoj mož ni pa nič drugačen od drugih – to bi ti mirno pustil, namesto, da bi sam šel na vazektomijo. Res huda razlika napram nekomu, ki pusti, da žena jemlje KT.

Za Haložanko je vprašanje. Eh, pa to citiranje.

Tzi, 29.12.2021 ob 14:57

A lahko potem poveš kakšne posledice so kondomi pustili na tvojem možu? Saj on jih je uporabljal. Kaj pa svojim otrokom jih tudi odsvetuješ? Pa še eno vprašanje – zakaj bi šla ti na sterilizacijo, ki je nedvomno ogromen poseg napram vazektomiji, ki se opravi celo ambulantno?

Malo hecno je pridigati o odgovornosti, če pa pravzaprav pri vama ni nič drugače. Ti si oz. bi prevzela vso breme naše, tvoj mož ni pa nič drugačen od drugih – to bi ti mirno pustil, namesto, da bi sam šel na vazektomijo. Res huda razlika napram nekomu, ki pusti, da žena jemlje KT.

Ti odgovorim:

1. Kondom je umetna snov in vsebuje veliko kislinskih spojin, ki ob stiku z tekočinami v nožnici sproščajo proste radikale….vse od tega iz katerih snovi je kondom, do nožničnih ph jev je na netu in povzemi za koga je kondom bolj nevaren za moškega ki mu nalega 1/2 cm2 na sluznico ali za žensko, katere kvadratura sluzničnih cm je veliko večja. Tako, da uporaba kondoma za moškega je bistveno manj invazivna kot za žensko.

2. Moja otroka sta že odrasla, prvi sin ima že potomce in to po lastni želji in v času, ki sta ga z ženo izbrala, torej predvidevam, da ve kaj o kontracepciji, drugi sin je zdravnik in predvidevam, da je tudi on poučen o teh zadevah, sicer so pa imeli že v OŠ veliko učnih tem o tem, pa tudi kemije in biologije nista špricala, če pa česa nista razumela, pa sem jima pomagla, tako da neko dolgovezenje o kontracepciji pač ni prišlo v poštev.

3. Sterilizacija je bila pri meni posledica neuspešnega vaginalnega poroda, po domače, prišlo je do razpoka maternice, ki so jo ob sekciji morali odstraniti, če pa bi bilo drugače bi pa se seveda z mojim pogovorila o možnostih in izbrala najustreznejšo za naju, sicer pa lahko povem, da bi verjetno vztrajala pri sterilizaciji, ker JAZ nisem hotela več otrok ne z njim ne z nikomer drugim.

No pa sem ti odgovorila tudi na drugi odstavek.

HALOŽANKA, 29.12.2021 ob 15:28

Ti odgovorim:

1. Kondom je umetna snov in vsebuje veliko kislinskih spojin, ki ob stiku z tekočinami v nožnici sproščajo proste radikale….vse od tega iz katerih snovi je kondom, do nožničnih ph jev je na netu in povzemi za koga je kondom bolj nevaren za moškega ki mu nalega 1/2 cm2 na sluznico ali za žensko, katere kvadratura sluzničnih cm je veliko večja. Tako, da uporaba kondoma za moškega je bistveno manj invazivna kot za žensko.

2. Moja otroka sta že odrasla, prvi sin ima že potomce in to po lastni želji in v času, ki sta ga z ženo izbrala, torej predvidevam, da ve kaj o kontracepciji, drugi sin je zdravnik in predvidevam, da je tudi on poučen o teh zadevah, sicer so pa imeli že v OŠ veliko učnih tem o tem, pa tudi kemije in biologije nista špricala, če pa česa nista razumela, pa sem jima pomagla, tako da neko dolgovezenje o kontracepciji pač ni prišlo v poštev.

3. Sterilizacija je bila pri meni posledica neuspešnega vaginalnega poroda, po domače, prišlo je do razpoka maternice, ki so jo ob sekciji morali odstraniti, če pa bi bilo drugače bi pa se seveda z mojim pogovorila o možnostih in izbrala najustreznejšo za naju, sicer pa lahko povem, da bi verjetno vztrajala pri sterilizaciji, ker JAZ nisem hotela več otrok ne z njim ne z nikomer drugim.

No pa sem ti odgovorila tudi na drugi odstavek.

Pa vseeno ni logično, da bi šla na konkretno operacijo, medtem ko bi mož to lahko opravil ambulantno? Kaj si ti drugačna od ženske, ki s kontracepcijo prevzame vso odgovornost naše?

Pa še vprašanje glede vpliva kondomov na ženske? Obstaja kakšna študija, ki bi pokazala t negativne učinke, ki praviš, da so veliki?

Ena anastezija zaradi sterilizacije naredi veliko večjo škodo kot pa 10 let kondomov. Mislim, kakšne mačete ven nekateri…

Anonimno 2317, 29.12.2021 ob 15:52

Pa vseeno ni logično, da bi šla na konkretno operacijo, medtem ko bi mož to lahko opravil ambulantno? Kaj si ti drugačna od ženske, ki s kontracepcijo prevzame vso odgovornost naše?

Pa še vprašanje glede vpliva kondomov na ženske? Obstaja kakšna študija, ki bi pokazala t negativne učinke, ki praviš, da so veliki?

Vse je na netu, in če JAZ ne želim več otrok, koga naj potem pošljem na sterilizacijo, vazektomijo…..?

Glede anastezije, pa niti pol toliko ne vpliva na sinapse kot alkohol, določena zdravila, trava….., če je kontrolirana in strokovno izvedena, kar v primeru operacij je, pride pa včasih do komplikacij, kot pri vseh stvareh, tudi pri gledanju televizije, kakanju…..zamisli si, še nisem slišala, da bi kdo večno živel.

https://vizita.si/dusevnost/hudi-stranski-ucinki-kontracepcijskih-tabletk-razkriti-v-dokumentarnem-filmu.html

Manj žensk jemlje kontracepcijske tablete kot pa bi se jih cepilo, če bi bilo cepljenje obvezno. Ker kontracepcijske tablete so prostovoljna izbira, ginekolog pa jih prepiše šele ko žensko seznjani z njihovimi stranskimi učinki.

Tako da bi na koncu že samo zaradi statistike pri cepljenju umrlo več ljudi (predvsem mladih) kot pa za posledicami kontracepcijskih tablet.

Noben ne sili cepit. Ni se treba. Lah se testiras. Poglej koliko necepljenih imamo v bolnicah…

HALOŽANKA, 29.12.2021 ob 16:13

Vse je na netu, in če JAZ ne želim več otrok, koga naj potem pošljem na sterilizacijo, vazektomijo…..?

Glede anastezije, pa niti pol toliko ne vpliva na sinapse kot alkohol, določena zdravila, trava….., če je kontrolirana in strokovno izvedena, kar v primeru operacij je, pride pa včasih do komplikacij, kot pri vseh stvareh, tudi pri gledanju televizije, kakanju…..zamisli si, še nisem slišala, da bi kdo večno živel.

A mož bi jih pa štepal kolikor bo jih bog dal? Sori, s temle samo kažeš, da si ista. Pa tvoj mož egoist, ki je in bi vse breme prevalil na tebe. A se samo delaš, ali si res tako naivno neumna, ko misliš, da sta vidva boljša od drugih, ki pa uporabljajo KT.

Še ena malenkost glede anestezije- niti slučajno ni brez posledic. Nobena. Res pa mogoče pri nekaterih tiste skurjene možganske celice ne pridejo ravno do izraza. Če že prej ni bogve kaj, potem pač ni neke hude razlike ?

Aja, pa razen pri kakšni ženski vnetja in alergijo imajo kondomi res hude posledice za ženske.  So naredili cele študije glede hudih stranski učinkov. ? Mogoče bi lahko tudi glede hudih učinkov sperme? Nekatere ženske so celo alergične nanjo. Hudo, a? Sploh če poslušajo pametnjakoviče, ki svarijo pred škodljivostjo kondomov. ?

Pa kaki zdravnik sploh predpisuje kt. Raje se to vprašajte, kot pa da se sprašujete zakaj jih ženske jemljejo.

Ker zaupajo zdravniku. On jih predpiše.

No… sedaj smo se naučili tudi dosti o zdravnikih.

jih nisem nikoli jemala- iz razloga krvnih strdkov – imam gensko predispozicijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close