Koliko žensk jemlje konctracepcijske tablete, čeprav so smrtno nevarne?
Mene pa zanima kaj je glavni razlog za jemanje kontracepcijskih tablet?
Vam lajšajo menstrualne težave, jih uporabljate za nadzor nad menstruacijami (npr. zakasnitev), ali gre preprosto za preprečevanje nosečnosti. Če je to zadnje me zanima, zakaj tvegati svoje zdravje za nekaj, kar bi zadoščal npr. kondom. Sploh če imate še kakšne druge neželene učinke: spremembe počutja, debelost.
Vedno me je tudi zanimalo, zakaj so kontracepcijske tablete krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja (za punce zastonj), medtem ko so kondomi plačljivi. Čeprav so kondomi prava kontracepcija, ki ščitijo tudi pred SPB.
Se sponim v SŠ, skoraj vse sošolke so jemale KT. Vsaka, ki si je našla fanta, je jemala KT.
Pa kolkor vem, tudi večina odraslih moških noče uporabljat kondomov in posledično morajo ženske jesti KT al pa imet kako mireno ali pa kaj takega.
Ja, KT sem sprobala, mireno tudi. Grozljivka, nikoli več. Pa nisem edina, ki je imela obupne težave. Zaradi dedca? Ne, hvala. Nikoli več.
Poznam pa trape antivaksarske, ki se razlagale okrog, da jedo KT ali pa, da imajo mireno. Toliko o pameti antivakserk.
Cepivo mi ni delalo težav, KT in mirena pa čista katastrofa.
tega je ogromno, 28.12.2021 ob 23:54
Se sponim v SŠ, skoraj vse sošolke so jemale KT. Vsaka, ki si je našla fanta, je jemala KT.
Pa kolkor vem, tudi večina odraslih moških noče uporabljat kondomov in posledično morajo ženske jesti KT al pa imet kako mireno ali pa kaj takega.
Ja, KT sem sprobala, mireno tudi. Grozljivka, nikoli več. Pa nisem edina, ki je imela obupne težave. Zaradi dedca? Ne, hvala. Nikoli več.
Poznam pa trape antivaksarske, ki se razlagale okrog, da jedo KT ali pa, da imajo mireno. Toliko o pameti antivakserk.
Cepivo mi ni delalo težav, KT in mirena pa čista katastrofa.
Če ti KT povzročajo težave, jih nehaš jemat in težave izginejo. Kaj pa narediš, če te rukne od cepiva?
Pametna vakserka, 29.12.2021 ob 00:01
Če ti KT povzročajo težave, jih nehaš jemat in težave izginejo. Kaj pa narediš, če te rukne od cepiva?
Kaj pa narediš, če te po uporabi KT ali pa mirene rukne? Hm, takrat je prepozno za jemanje.
Seveda, antivaksarke bodo še naprej žrle KT ali pa si vstavljale mirene, ker imajo dece, ki bi jih seksali, ampak kondoma pa ne bi nataknili. Saj kaj potem, če žensko rukne.
tabletke jemljem že 4 leta, nobenih težav. prav tako jih jemlje mami, sestra. v preteklosti tudi babi in prababi, pa nikjer nobenih težav. če imas stranske učinke, jih nehaš jemat. pa kaj vas sploh briga, zakaj jih kdo jemlje. plus tega so nekatere doplačljive, js dobim recept pa moram doplačati za tri škatle 0,15eur.
vatikanske ječe, 28.12.2021 ob 23:01
Sedaj, ko antivaksarji doktorirate v smer, da 00000000000,1% ljudi umre zaradi cepljenja, se mi poraja vprašanje, koliko vas sploh ve, kako nevarne so lahko kontracepcijske tablete? Ali veste, da lahko povzročijo krvne strdke in tudi smrt?
In to kljub temu, da niso izum v poskusni dobi?
Za kontracepcijo se zenska sama odloci brez neke prisile. In tudi sama nosi odgovornost. V skatlici vseh zdravil tudi pri kontracepciji lepo pise sestavino le teh zdravil, kaksni so stranski mozni ucinki itd.
Pri cepivu te pa silijo po 2 dozah je ze 3.doza in ni zadnja. In kljub temu cepljeni nosijo masko. Ko te cepijo ti ne povedo stranske ucinke, kaj vsebuje cepivo, ne preberes kar lahko pri drugih zdravilih preberes, kaj vsebujejo. Prides te cepijo brez besed. Popisejo te kot za zakol. In adijo.
Ce clovek sam vzame prostovoljno zdravilo se zaveda tudi stranske ucinke in sam nosi odgovornost.
Tu te pa te silijo s cepivom, odgovornost nosis pa sam ne tist, ki te sili, ce bodo tezave si bos pac kriv sam. Ne misli pa da bodo tezave 1, 2 tedna po cepivu. Tudi kasneje bodo.
Sama jih imam tezave po Jansenu povecal se mi je utrip srca. Cepila sem se zaradi nasilnega bolecega testiranja v sluzbi in, ker sem upala da bo mir. A ga ne bo. Saj po 9.mesecih bo jeb..nje ponovno ali cepivo, za katerega bos sam odgovarjal, ce bodo problemi ali spet testiranje v sluzbi za smrtonosni virus, da se moras testirat da sploh ves da ga imas. Odlocila sem se za odpoved.
zvezdica998, 29.12.2021 ob 07:48
tabletke jemljem že 4 leta, nobenih težav. prav tako jih jemlje mami, sestra. v preteklosti tudi babi in prababi, pa nikjer nobenih težav. če imas stranske učinke, jih nehaš jemat. pa kaj vas sploh briga, zakaj jih kdo jemlje. plus tega so nekatere doplačljive, js dobim recept pa moram doplačati za tri škatle 0,15eur.
Teb se zdi vredno omenjat 0,15 eur na 3 mesece? Pa saj to je bolano.
KT se pa jemlje cist brez razmisleka. Po sistemu: rabis zascito, dobis tabletke. Vecina vzame to za dejstvo.
Ja, KT jemlje tudi ogromno mladih, mladoletnih punc.
Jaz sem jih več sprobala, potem kaj vem 25+, obup. Pa rečeš, da imaš težave, reče zdravnik ja po pol leta bo vse bolje, trpiš, po pol leta seveda še kar katastrofa. Več let nočeš več. Probaš potem spet, spet čista katastrofa. Pa še priznati nočejo.
Potem poveš, da nikoli več KT, dobiš mireno. Zatrdi, da to pa ni tako hudo kot KT. IMaš obupne težave, spet trdi, da to pa ni od mirene. Greš na kup preiskav, vse ostalo ok. Daš odstraniti mireno, vse se normalizira.
Tako, da niti pod razno ne želim še kdaj imeti opravka z moškim, ki bi rekel, da ne bi kondoma. Kondom ali pa adijo. Druge ni.
https://www.google.com/search?q=hrvatica+umrla+yasmin&oq=hrvatica+umrla+yasmin&aqs=chrome..69i57j33i160l2.13972j0j7&client=ms-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Kt lahko jemljes po lastni izbiri in odlocitvi. Nikogar se ne sili v jemanje kt. Ne mores primerjat s cepovom. Zakaj bi se jaz cepila ce sem ocitno imuna na vse dosedanje seve.? Za novega se ne vem zato ne bom trdila, kaj ce sem imuna tudi nanj.? Vsi vemo da cepivo ni delovalo na stare seve, razen motda na prvega, zakaj mislis da bo delovalo na novega.? Ne bo. Daj mi dober razlog, da se grem cepit proti necem kar ne dobim in ce cesa nimas tega tudi dat ne mores naprej.
Če pogledate že prežvečene teme o kontracepcijskih tabletah na tem forumu…večina žensk jamra o težavah. Da o mireni ne govorim. Sploh od 35 let dalje ženske že opuščajo jemanje tablet.
Ni naravno, da se kemično igra-manipulira s hormoni. Tudi ni nobena skrivnost, da po dolgoletnem jemanju kontracepcije, ženske z muko zanosijo. Tako da, če niti ne preberete o stranskih učinkih, vsaj tiho bodite.
Nič ni bolj škodljivega kot kombinacija cepiva za covid19 in dolgotrajno jemanje kontracepcijskih tablet neke mlade frklje. Seveda ji trenutno nič ni. A mislite, da strdki nastajajo kar čez noč? Ne se čudit za porast kapi pri 30 letnicah čez par let. Ampak valjda, cepivo ne bo krivo…
Vsak je prvo odgovoren za svojo lastno rit. Če mislite, da se farmacija in zdravniki ful sekirajo za vaše zdravje, ste hudo naivni. Zdravniki vam bodo podturili točno tisto kemijo, za katero so bili mastno podplačani, plus vse bonitete (eksotični brezplačni dopustki), ki jih krije farmacija.
Jih ne jemljem. To je strup za telo. V dolgoletni vezi sem jih jemala 2 meseca (da sprobam in vidim kaj in kako), to so bile take spremembe, da mi je še dragi rekel, da te tablete zabrišem v smeti, ko sem iz divje strastne mačkice postala nezainteresirana za spolnost. Pa je to sicer neškodljiv stranski učinek, da izgine libido, sicer najbolj ironičen hahaha.. ostali pa so zdravstveno škodljivi.
Ja meni je ginekolog rekel, da kt predpisuje mladim ženskam do 30 let, kajti pri starejših je večja možnost strdkov. Predpisuje jih zato, da bi preprečil splave.
Priznal je.
Naslednja stvar – kt so toliko promovirane, kolikor jih ginekologi sami promovirajo. Saj si jih ženska ne predpiše sama.
Zakaj ženska jemlje kt in se noče cepit, bi bilo mogoče za vprašat tudi njenega gginekologa.
Kajti promocijo kt delajo ginekologi!!!!
A so pa prasci. Ja marsikaj je prišlo na dan ob tej epidemiji.
V cepljenje me ni nihče silil. Sem šla povsem prostovoljno.
V KT so me pa silili moški. Sem bila pač trapa, ki sem ustregla moškemu. Nisem vedela kako zelo je lahko to škodljivo.
Zdaj seveda imam toliko pameti, da če bom še kdaj naletela na moškega, ki bi rekel kondomu ne. Ga takoj steram.
Pa večina žensk kloni pred moškim prepričevanjem. Moški pričakujejo, da bo ženska jemala KT ali pa bi oni sistem: bom pazil. Moškim v večini dol visi za žensko, njeno zdravje. Če pa nezaželjeno zanosi, je itak ona kriva, ne dec, ki bi malce pazil. Tako, da če je moški kaj vreden si natakne kondom. Ostali so pa ničvredneži in pametna ženska se ne bo ukvarjala z njimi.
Žal pa mlade punce hitro podležejo prepričevanju moškega. Za moškega bi naredile vse, zato jemljejo tablete.
HALOŽANKA, 29.12.2021 ob 09:17
Veste kaj mi ni jasno, kaj to sexate z vsakim, ki se mu dvigne, da imeta takšne probleme s tipi?
Jaz sem sicer ob drugem porodu izgubila pomemben del rodil in sem sterilna, bi pa zagotovo opravila sterilizacijo, ker sem vedela, da več otrok kot dva, ne želim imeti.
Torej hočeš povedat, da imaš tudi ti deca, ki ne uporablja kondoma? Ga sploh kdaj je?
Forum je zaprt za komentiranje.