Koliko zbolelih za korono poznate?
res Zanimivo, 25.05.2021 ob 11:24
V našem bloku sta mož in žena, okoli 70 stara. Mož nekadilec kar hudo zbolel, žena kadilka ne. Pa sta bila ves čas njegovega okrevanja skupaj, ker ga je negovala.
Nekaj očitno je na temu, ampak seveda zdravstvena stroka tega ne bo potrdila, ker bi to pomenilo da reklamira kajenje.
Od začetka te epidemije je bilo celo govora o tem, kako so kadilci še posebej ogroženi.
Lani, kmalu na začetku je bilo najprej rečeno, da so kdilci bolj ogroženi, čez kak mesec pa da obratno.
Jaz ne poznam ljudi, ki so zboleli, zato ne morem trditi.
Slišala sem za veliko primerov, ko je zdrav negoval bolnega in se ni nalezel.
Kar nekaj…ampak 99% vseh je bolezen prebolela stoje. Dva sta imela težji potek bolezni, ampak verjetno zaradi tega ker imata sigurno 50 kg preveč, težave z alkoholom in s tem povezane zdr. težave.
Smo dali že MARSIKAJ hujšega skozi (zapleti pri otroških boleznih, viroze s 10 dnevno vročino ki je nihala med 39-40°…), tako da…tale koronca…panika brez potrebe.
Verjamem pa da so nasrkali tisti ki so morali v bolnišnico, ker…tam je pa stanje…KRIMINALNO!
Uf, jihz poznam najmanj 50… in 5, ki jih zaradi korone ni več med nami.
59-letni športnik nekadilec, super človek je izgubil borbo z njo, prav tako 75-letnik, ki ni imel drugih težav. Ostali trije so bili pa preko 80 in je korona samo “zabila zadnji žebelj”
Nobeden od umrlih ni bil kadilec.
Poznam jih tudi nekaj, ki imajo po tem, ko so preboleli precej velike težave. Izstopata dva 50-letnika z embolijo (en strasten kadilec). Posebej ta kadilec že skoraj pol leta ne pride k sebi po koroni. Najprej embolija in zelo dolgo in mučno okrevanje. Prej je bil človek, ki je lazil po planinah, bil s kužkom vsak dan zunaj ipd. Sedaj kilometer po ravnem težko prehodi.
en tip, 25.05.2021 ob 13:16
Uf, jihz poznam najmanj 50… in 5, ki jih zaradi korone ni več med nami.
59-letni športnik nekadilec, super človek je izgubil borbo z njo, prav tako 75-letnik, ki ni imel drugih težav. Ostali trije so bili pa preko 80 in je korona samo “zabila zadnji žebelj”
Nobeden od umrlih ni bil kadilec.
Poznam jih tudi nekaj, ki imajo po tem, ko so preboleli precej velike težave. Izstopata dva 50-letnika z embolijo (en strasten kadilec). Posebej ta kadilec že skoraj pol leta ne pride k sebi po koroni. Najprej embolija in zelo dolgo in mučno okrevanje. Prej je bil človek, ki je lazil po planinah, bil s kužkom vsak dan zunaj ipd. Sedaj kilometer po ravnem težko prehodi.
Sem in tja so tudi taki reveži po cepljenju. Par jih poznam, ki jim ni bilo nič, par jih je imelo 40 vročine 2 dni. Par pa je takih, ki že dober mesec po cepljenju ne pridejo k sebi, naprej je bila par dni vročina, potem pa slabo počutje, švohost do danes. Stvar se v dobrem mesecu ni čisto nič popravila.
V bistvu po vonju vem ali je človek kužen. Ne samo korona, vse bolezni imajo “vonj”. Včasih stojim v vrsti v trgovini in zavoham bolezen in samo povečam razdaljo. Ljudje se sploh ne zavedajo. Mogoče zato, ker so okužena pljuča….
Vem tudi doma, so preboleli korono (ne ravno stoje), srednja leta, vendar vem, da imajo to še v sebi, če se niso znova okužili, vem po vonju.
In ker zavoham, takoj začnem odpirat okna ko to zavoham, za njimi….
nekajpa, 25.05.2021 ob 13:53
V bistvu po vonju vem ali je človek kužen. Ne samo korona, vse bolezni imajo “vonj”. Včasih stojim v vrsti v trgovini in zavoham bolezen in samo povečam razdaljo. Ljudje se sploh ne zavedajo. Mogoče zato, ker so okužena pljuča….
Vem tudi doma, so preboleli korono (ne ravno stoje), srednja leta, vendar vem, da imajo to še v sebi, če se niso znova okužili, vem po vonju.
In ker zavoham, takoj začnem odpirat okna ko to zavoham, za njimi….
Ti se moraš javit zdravstvu ali pa na mejo, da ne bodo zahtevali testov, boš ti samo povohal/a pa bošvedel/a, nakazala, kdo je za naprej kdo za nazaj.
————————————————-
Drugače pa je v tem dejansko nekaj resnice in vonj pove veliko pa tudi odkriva veliko.
Poznam kar nekaj prebolelih, več kot dvajset, kadilci samo trije. Nobeden ni imel težkega poteka. Je pa zanimivo, zdaj sem se spomnila pogovorov, ki smo jih imeli s sodelavci kadilci, kadili smo zunaj in ugotavljali vsako leto, ko so razsajale viroze, da so zboleli in na bolniški nekadilci, kadilci se pa nismo dali. Zanimivo.
Ne more bit, to je samo prehladek. Covid ne obstaja. Darwin je napisal, da so pljuča nepomemben organ in nepotreben organ, ki zadnji dobi kri od srca. Da pljuč pa tako nobena pljučnica ne more prizadet in uničit, tudi covid pljučnica ne. Tako das vsi ti na kisiku se samo afnajo z navadnim prehladom.
Antimaskerju doma v bližini zelenjavarskega psihoteka Robija je medicina lagala da ima covid, on pa ve, da je bil na kisiku, ker ga je mafija zastrupila, zato ker je teoretik zarot. In to tako hudo, da ima resne posledice, ne more ne pošteno dihat, ne hodit.
Tako, na kratko, da boste vedeli in ne verjeli v nek covid, ki ga ni.
modrival, 25.05.2021 ob 14:30
Ne more bit, to je samo prehladek. Covid ne obstaja. Darwin je napisal, da so pljuča nepomemben organ in nepotreben organ, ki zadnji dobi kri od srca. Da pljuč pa tako nobena pljučnica ne more prizadet in uničit, tudi covid pljučnica ne. Tako das vsi ti na kisiku se samo afnajo z navadnim prehladom.
Antimaskerju doma v bližini zelenjavarskega psihoteka Robija je medicina lagala da ima covid, on pa ve, da je bil na kisiku, ker ga je mafija zastrupila, zato ker je teoretik zarot. In to tako hudo, da ima resne posledice, ne more ne pošteno dihat, ne hodit.
Tako, na kratko, da boste vedeli in ne verjeli v nek covid, ki ga ni.
Bla bla bla ….
Poznam veliko. Vse več je tistih, ki imajo long covid posledice. Kolega po 6 mescih še vedno ne vonja, okus ima zmeden, zadnjič je vonjal postrv, ko smo jedli klasično pico. Znanec umira, zdrav, vitaln, sesulo mu je pljuča, kot bi jih nekdo za malco jedo, znanka je umrla, nekadilka, ni prišla do zraka, ne urgence, starješa sodelovka anticepilka – bilo je tako hudo, da je vse prijavila na cepljenje, sestra pa je 3x kihnala – vse ok. Poznamo veliko cepljenih, trenutno brez komplikacij, kolega uživata na Malorki in mi pošiljata sončne slikce s terase ob pivu. Kolegica – rahla vročina, znanka koprivovka po telesu, izginila v roku 14 dni.
CrazY FroG, 25.05.2021 ob 16:01
Poznam veliko. Vse več je tistih, ki imajo long covid posledice. Kolega po 6 mescih še vedno ne vonja, okus ima zmeden, zadnjič je vonjal postrv, ko smo jedli klasično pico. Znanec umira, zdrav, vitaln, sesulo mu je pljuča, kot bi jih nekdo za malco jedo, znanka je umrla, nekadilka, ni prišla do zraka, ne urgence, starješa sodelovka anticepilka – bilo je tako hudo, da je vse prijavila na cepljenje, sestra pa je 3x kihnala – vse ok. Poznamo veliko cepljenih, trenutno brez komplikacij, kolega uživata na Malorki in mi pošiljata sončne slikce s terase ob pivu. Kolegica – rahla vročina, znanka koprivovka po telesu, izginila v roku 14 dni.
Seveda je veliko ljudi nastradalo in še bo. Jih po nam kar dosti, pa ne starih. Fenomen je pa, da so antimaskerski norci čedalje bolj agresivni v zanikanju, da bolezni ni.
Bemeda, 25.05.2021 ob 11:08
Nitine, 25.05.2021 ob 10:34
Bemeda, 25.05.2021 ob 10:07
Kar nekaj, tako kot vsako leto kar nekaj znancev z gripo, anginami, prehladnimi obolenji, raznoraznimi virozami ki jih otroci prinesejo iz sol in vrtcev..
Ampak letos je bila baje samo korona. Mi smo prvic preziveli zimo brez vsega.. Enga robcka nismo porabili od oktobra do zdaj..
Mlajsi je zdaj par dni nazaj zacel smrkat, pa malo ga je grlo bolelo.. Pediatrinja bi ga pa posiljala na testiranje.. Hvala lepa, naj si najde druge kandidate.
-
V glavnem, letos je bila samo korona, koliko pa to vpliva na nas imunski sistem, ki prakticno ni imel dela, kot ga ima vsako zimo, bomo pa videli.. Slabo se nam pise.
Dvomim, moje še z vročino ni hotela dat na test, sem morala kar malo izsiliti.
jah lej, verjameš ali ne, tvoja stvar..sem klicala, niti pod razno, da hodiva tja, kar na testirno mesto naju je poslala, potem pa da vidimo dalje. Sem rekla hvala lepa in nasvidenje. Prej sta bila pa vsako leto oba 3-4 krat prehlajena, pa je bilo vse OK:
Zdaj pa bognedaj, da si prehlajen pa malo po grlu praska.
Zakaj pa siliš k pediatru zaradi smrkla in praskanja po grlu? HB so zdravniki našli način, da se rešijo hipohondrov, ki hodijo delat gnečo v čakalnico zaradi vsakega kihca.
Večina ljudi, ki jih poznam, smo korono že preboleli. Dejansko je v moji soseski, sorodstvu, službi zelo malo takšnih, ki korone še niso imeli. Večina nas je imela korono od srede novembra do srede februarja.
Vsi z blagimi simptomi, edino utrujenost se je vlekla tudi do meseca dni. 2 s težjim potekom, od tega eden kadilec, drugi ne, je bil na urgenci zaradi dehidracije, oba malo nad 40. Pa oba delata v javni upravi. Drugi v gospodarstvu smo bili po 10. dneh v službi. 😀
Okuženih s covid.
Enega nekadilca, ki je pristal v bolnici. Enega občasnega kadilca, ki je bil teden dni doma, 10 brez simptomov.
Koliko jih poznam cepljenih s stranskimi učinki?
Dve. Eno, ki ima občasne napade, da ne more dihat. Druga ima pomešan menstruacijski ciklus.
Koliko jih poznam, ki so storili samomor zaradi situacije zaradi corone? 7 , od tega dva mladoletna.
Forum je zaprt za komentiranje.