Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko zbolelih za korono poznate?

Koliko zbolelih za korono poznate?

Zdaj pa vse skupaj že tako dolgo traje, da gotovo poznate kar nekaj ljudi ki so zboleli za korono.

Koliko od teh je bilo kadilcev?

Jaz poznam 6 nekadilcev.

Cca 10% je kadilcev, od teh, kar jih jaz poznam.

4 in noben kadilec ali bivši kadilec

Jaz poznam 4. Kar se mi zdi grozno malo, glede na številke in vso paniko ki okoli tega vlada….

In nihče od teh štirih ni kadilec.

Jaz pa jih poznam dosti več. Ena veja sorodstva, zboleli vsi od najmlajšega do najstarejšega. Sigurno blizu 20 ljudi. Sicer živijo na drugem koncu Slovenije … pa tudi nekaj primerov znancev in poslovnih partnerjev.

Odgovor na objavo uporabnika
odval, 25.05.2021 ob 09:49

Jaz pa jih poznam dosti več. Ena veja sorodstva, zboleli vsi od najmlajšega do najstarejšega. Sigurno blizu 20 ljudi. Sicer živijo na drugem koncu Slovenije … pa tudi nekaj primerov znancev in poslovnih partnerjev.

in koliko od teh je kadilcev – to je vprašanje te teme!

Skoraj vsi bližnji okoli mene.

Anonimno 6896, 25.05.2021 ob 09:20

Zdaj pa vse skupaj že tako dolgo traje, da gotovo poznate kar nekaj ljudi ki so zboleli za korono.

Koliko od teh je bilo kadilcev?

Covid ni pogojen na obolevanje kadilcev trolasto bitje, veš?

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

med mojimi sorodniki jih je bilo šestnajst obolelo za covidom, eden umrl. med obolelimi je en bivši kadilec in ta ni še umrl.

Kadilci imajo samo večje tveganje za težji potek. Za okužbo so enako dovzetni.

Kar nekaj, tako kot vsako leto kar nekaj znancev z gripo, anginami, prehladnimi obolenji, raznoraznimi virozami ki jih otroci prinesejo iz sol in vrtcev..

Ampak letos je bila baje samo korona. Mi smo prvic preziveli zimo brez  vsega.. Enga robcka nismo porabili od oktobra do zdaj..

Mlajsi je zdaj par dni nazaj zacel smrkat, pa malo ga je grlo bolelo.. Pediatrinja bi ga pa posiljala na testiranje.. Hvala lepa, naj si najde druge kandidate.

V glavnem, letos je bila samo korona, koliko pa to vpliva na nas imunski sistem, ki prakticno ni imel dela, kot ga ima vsako zimo, bomo pa videli.. Slabo se nam pise.

Štiri, trije nekadilci eden občasni kadilec ta je tudi umrl ampak je imel že nekaj let raka na črevesju, ki se je razširil povsod in je bilo samo vprašanje časa kdaj bo preminul.

Korona je kriva, 100%!

Ne drzni si pomisliti na kaj drugega!

…prebolelih, uradno, čez dvajset, kadilcev le za vzorec…

Bemeda, 25.05.2021 ob 10:07

Kar nekaj, tako kot vsako leto kar nekaj znancev z gripo, anginami, prehladnimi obolenji, raznoraznimi virozami ki jih otroci prinesejo iz sol in vrtcev..

Ampak letos je bila baje samo korona. Mi smo prvic preziveli zimo brez  vsega.. Enga robcka nismo porabili od oktobra do zdaj..

Mlajsi je zdaj par dni nazaj zacel smrkat, pa malo ga je grlo bolelo.. Pediatrinja bi ga pa posiljala na testiranje.. Hvala lepa, naj si najde druge kandidate.

V glavnem, letos je bila samo korona, koliko pa to vpliva na nas imunski sistem, ki prakticno ni imel dela, kot ga ima vsako zimo, bomo pa videli.. Slabo se nam pise.

Dvomim, moje še z vročino ni hotela dat na test, sem morala kar malo izsiliti.

Ce pomislim, jih poznam kar nekaj, ki so zboleli za korono, a dejansko ni nihce kadilec, nekaj je bivsih kadilcev in to ze dolgoletnih, ostali pa od nekdaj nekadilci. Se teta, ki je kadilka, naj bi imela hud bronhitis in ne korone.

Zanimivost se, par, moz bivsi kadilec, ze skoraj 40 let ne kadi, je zbolel za lazjo obliko, zena kadilka, skoz skupaj, nelocljiva, tudi v casu njegove okuzbe se nista nic cuvala, zena se je sla 4x testirat, negativna, ni se nalezla.

In ceprav ta moja privat statistika pravi, da kao kadilci ne zbolevajo, ji jaz ne zaupam, to je samo nakljucje.

Poznam jih okoli 15, vsi srednje potek bolezni, od teh večina nekadilcev. En je strasten kadilec, imel je težji potek bolezni.

Nitine, 25.05.2021 ob 10:34

Dvomim, moje še z vročino ni hotela dat na test, sem morala kar malo izsiliti.

jah lej, verjameš ali ne, tvoja stvar..sem klicala, niti pod razno, da hodiva tja, kar na testirno mesto naju je poslala, potem pa da vidimo dalje. Sem rekla hvala lepa in nasvidenje. Prej sta bila pa vsako leto oba 3-4 krat prehlajena, pa je bilo vse OK:

Zdaj pa bognedaj, da si prehlajen pa malo po grlu praska.

modrival, 25.05.2021 ob 09:56

Covid ni pogojen na obolevanje kadilcev trolasto bitje, veš?

Jah….dgovori v tej temi kažejo drugače.

Bemeda, 25.05.2021 ob 11:08

jah lej, verjameš ali ne, tvoja stvar..sem klicala, niti pod razno, da hodiva tja, kar na testirno mesto naju je poslala, potem pa da vidimo dalje. Sem rekla hvala lepa in nasvidenje. Prej sta bila pa vsako leto oba 3-4 krat prehlajena, pa je bilo vse OK:

Zdaj pa bognedaj, da si prehlajen pa malo po grlu praska.

Pametna zdravnica žal ni vedela s kom ima opravka.

Poznam nekje 30 ljudi, ki so zboleli. Večinoma vsi lahek potek, tudi kadilci.

Dva nekadilca, eden 44 in eden 49 pa ju je kar izmučilo. 44 letnik je bil na začetku pljučnice, še tri mesece po ozdravitvi je imel težave z dihanjem, 49 letnik je pa tudi bil bolj tako tako…oba drugače zdrava.

V našem bloku sta mož in žena, okoli 70 stara. Mož nekadilec kar hudo zbolel, žena kadilka ne. Pa sta bila ves čas njegovega okrevanja skupaj, ker ga je negovala.

Nekaj očitno je na temu, ampak seveda zdravstvena stroka tega ne bo potrdila, ker bi to pomenilo da reklamira kajenje.

Od začetka te epidemije je bilo celo govora o tem, kako so kadilci še posebej ogroženi.

Ne  poznam niti enega, ki bi zbolel.  Poznam , na videz, enega, za katerega nekateri trdijo, da je umrl 5 dni po prvi dozi cepiva. Če je res, ne vem. Res prej ni bil srčni bolnik ( star 56), res veliko naklučje, da je nekaj dni po cepljenju umrl zaradi srca. Upam, da bo šlo to čim prej skozi. Da ni covida, je neumno govorit. Da se pa pretirava, verjamem.

Poznam jih kar veliko – na hitro jih naštejem 19 (veliko sodelavcev, bližnji sorodniki so zaenkrat vsi zdravi). Od teh sta dva kadilca, ostali nekadilci. Večina prebolela brez hujših posledic, samo en, star še ne 45 je hudo nastradal (respirator). Pa dva imata še vedno posledice – pljuča še vedno niso ok. Trije še po več mesecih nimajo vonja, to je pa to.

Glede tiste, ki pravi, da ni prehladov. Jaz jih imam enako kot vsako leto (ene dvakrat na leto malo hujše), moji otroci tudi povprečno – enkrat na leto vročina, viroza. Vsi pa zaenkrat negativni na covid, pa smo bili v tesnejših stikih z okuženimi. Imam doma hitre teste in če je je kaj bolj sumljivo, pač naredim test. Če je treba, grem pač tudi na tisti PCR test, enako otroci. Kaj je tako strašnega pri tem?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close