koliko za prehrano?
Koliko je minimalni znesek za prehrano v službi, in kako po zakonu izvajati malico, če jo ne moreš koristiti, namreč delamo v takšnem podjetju, ko ne moremo na malico! Plačajo jo nam, dejansko pa na malico ne moremo! Smo se pogovarjali da bi nam morali vsak dan prišteti k del. času 30 min. Se motimo? Kje se da to pogledati?
Hvala za odgovor!
Zakon o delovnih razmerjih
154. člen
(odmor med delovnim časom)
(1) Med dnevnim delom ima delavec, ki dela polni delovni čas, pravico do odmora, ki traja 30 minut.
(2) Delavec, ki dela krajši delovni čas v skladu s 64. ali 66. členom tega zakona, vendar najmanj štiri ure na dan, ima pravico do odmora med dnevnim delovnim časom v sorazmerju s časom, prebitim na delu.
(3) Dolžina odmora se v primeru neenakomerne razporeditve ali začasne prerazporeditve delovnega časa določi sorazmerno dolžini dnevnega delovnega časa.
(4) Odmor se lahko določi šele po eni uri dela in najkasneje eno uro pred koncem delovnega časa.
(5) Čas odmora med dnevnim delom se všteva v delovni čas. !!!!!!!!
A dajte no, če 7 ur ne ješ pa res ne zboliš!!
Tudi jaz sem ena tistih, ki si med delovnim časom enostavno ne moremo vzeti časa za malico.Jaz sem se enostavno navadila, lačna nisem, službe pač pa tudi ne smem zapustiti prej.
Ja, pa tudi jaz delam 7 ur, ampak zato pa 1x na teden 12 ur, oz včasih pa zato soboto.
Pa predno me kdo napade, da sem za računalnikom- imam dopust.
Forum je zaprt za komentiranje.