Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koliko vode v bazen

koliko vode v bazen

Koliko vode je v bazenu, ki meri premer 366 in višina 78 cm. Prosim, če mi kdo lahko izračuna koliko kubikov vode gre vanj.
Jaz sem že pozabila kako se to izračuna. Hvala za pomoč in lahko noč.

Površina dna: [366 cm deljeno z dva] krat [366 deljeno z dva] krat 3,14. Dobljeno število pomnožiš z globino vode (ne z višino bazena, ker to ni isto) in imaš. Za lažje računanje v litrih je dolžinske mere najbolje pretvoriti v decimetre.

Torej:
36,6 dm deljeno z 2 je 18,3
18,3 krat 18,3 je 335
335 krat 3,14 je 1052
1052 krat 7 je 7365
=> v bazen gre približno 7,5 kubika vode

pi krat polmer na kvadrat krat višina 😉

volumen valja (bazena) je v tvojem primeru 8,2 kubika oz. 8200 litrov – dejanska količina vode pa je verjetno malo manjša, saj ne napolniš čisto do robov

Mi smo kupili bazen približno teh dimenzij pred kratkim (366 x76), del prostornine gre na račun napihljivega roba, na embalaži piše da je kapaciteta prbl 5400 l .

10 cm vode = cca 1m3

10 cm vode = cca 1m3

To seveda ni res.

Pa je, točno 1,05 m3 znese 10 cm višine v tem bazenu.

Hvala, zlate ste, vsaj približno me je zanimalo, ker smo dobili račun za vodo – toje 27m3. se mi zdi zelo visok, daj smo medtem bili na dopustu. So pa sosedje kupili tak bazen, mi cev od vode na dvorišču pustili med tem ko smo bili na dopustu. Ma malo razmišljam, če slučajno niso…….

pi(3,1416) krat premer na kvadrat krat višina deljeno z štiri. Kalkulator izračuna izredno hitro.

drug drugega programiramo

Tako tako, sosede napast in izvat prepir, povod za to se vedno najde, tudi če nimajo nič pri tem. 🙂 Dobro, da nimam niti enega takega soseda. Pa še fejst brihtna, se ni v osnovni šoli naučila prostornine izračunat….jaoooo

Imam bazez duzine 6m Sirina 3 m Dubina 120 Koliko kubika vode moze da stane ???

Može može.Ti samo sipaj i ne pitaj.

Hahah

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close