Koliko uspešna je prva veza po ločitvi , razhodu
Zs, 10.09.2024 ob 22:03
Na primer si poročen, pa se locis. Spoznaš prvič novo osebo. Koliko je možnosti da veza obstane? Ali pa da vezana oseba spozna drugo osebo, se zaradi nje loči, koliko takih vez uspe?
Razpade cca. polovica zakonov (podatki za ZDA), ta statistika velja za 1. zakone, če se poročita dva ločenca, razpade že 67% takih zakonov, in tudi v tretje ne gre rado, razpade 72% tretjih zakonov.
Ne vem , jaz sem bila vedno mnenja da moraš stvari predelati. Eni pravijo da propade 95% takih vez (Brane Kastelic je vedno te procente navajal ?), ampak v reali pa poznam kar precej parov, ki so uspeli in so zadovoljni. Eni so šli z ljubico ali ljubimcem, s zaradi njih ločili in so zadovoljni skupaj.
Jaz mislim, da je to čisto odvisno od tega, koliko si star, koliko si mentalno zrel in koliko časa je minilo med razhodom in novo vezo. Skakanje iz ene veze v drugo je totalna bedarija, kje bi tu bil čas, da predelaš, kaj se je zgodilo? Če novega partnerja spoznaš še medtem, ko si v vezi, potem je to samo znak, da v tisti vezi že nekaj časa stvari niso OK. Ampak tudi v tem primeru je riziko, da vse težave, navade neseš s sabo v novo vezo.
Torej prehitro v novo vezo zame pomeni večjo možnost, da ta spodleti oz. si nesrečen. Če vmes mine dovolj časa, pa je verjetnost, da je to srečna veza zelo, zelo velika.
Zakaj bi sploh iskal vezo po ločitvi? Jaz sem vse skupaj vrgel v koš pozabe. Fokus so otroci, vzdrževanje kolikor toliko normalnega odnosa z njihovo materjo in moj lajf. Ne rabim spet nekoga, kateremu se bom prilagajal. Enkrat sem se tako odločil, to bom speljal do konca najbolje, kot se da v dani situaciji, še enkrat pa ne grem v to, ni variante.
Nekdo430, 11.09.2024 ob 14:52
Za žensko, ki je imela 3 spolne partnerje je verjetnost dolgoročnega obstoja naslednje zveze 19%. Odstotek pada z vsakim sledečim spolnim partnerjem.
Veza po ločitvi je zelo verjetno obsojena na propad.
Večina poznanih po ločitvi so ostali skupaj z novimi partnerji- govorim za tiste, ki jih poznam, sedaj so stari med 50-70let. Ne vem pa koliko so menjali po ločitvah ali so bili te edini. V glavnem ne bi niti rekel, da niso poročeni celo življenje, ker jih večina deluje tako. Nekateri so večno samski (nikoli poročeni), nekateri v nesrečnih zakonih, ki si ne upajo na novo začeti in peščica takih, ki so skupaj iz srednješolskih let in imajo res super zakone in jih še ujameš med trenutki nežnosti in ko si izmenjujejo poglede.
Če ni za bit je za it…precej težje,ko so otroci vpleteni, pa vendar hladni odnosi, nerazumevanje, kreg v zakonu so slaba popotnica v življenju otrok…otroci čutijo tudi če je tišina. Bolje it narazen, pa ne na vrat na nos novega partnerja rinit otrokom pod nos…Življenje je nepredvidljivo in kljub temu, da si poročen te usoda lahko združi z osebo s katero se ujameš v vsem in sta si pač usojena. Zakaj živeti skab zakon, če je lahko lepo. Sami 1x smo na tem svetu v tej obliki…zato je mogoče treba slediti srcu in poskrbeti za svojo srečo
eafg, 11.09.2024 ob 14:56
Zakaj bi sploh iskal vezo po ločitvi? Jaz sem vse skupaj vrgel v koš pozabe. Fokus so otroci, vzdrževanje kolikor toliko normalnega odnosa z njihovo materjo in moj lajf. Ne rabim spet nekoga, kateremu se bom prilagajal. Enkrat sem se tako odločil, to bom speljal do konca najbolje, kot se da v dani situaciji, še enkrat pa ne grem v to, ni variante.
Podobno jaz. Pac poskrbim za otroke, zene, starše, starše od bivše itd… Ne vedo pa razloga, da bi se enkrat sel v vezo. V mojem primeru je to vedno pomenilo ogromno prilagajanja, veliko dajanja,skorajda nic prejemanja. Pa niso zenske za to bile krive. Nekako se počutim kar sposobnega in vse sam naredim. Od kosila, zabave, gospodinjskih opravil, do izgradnje his za bližnje. Torej ce sem v vezi dajem. Predvsem custveno,ekonomsko in kar se tice stabilnosti in socialnega kroga. Manjka mi praktično ne nic. Poleg močne custvene povezave ki vodi v izjemen seks, od žensk ne potrebujem res ničesar. Ko sem bil mlajši sem bil motiviran s trm da bi imeli otroke. Sedaj jih imam. Torej monogamna veza zame nima nobenega smisla. Obratno pa je zelo smiselna za zenske, ki želijo biti z mano.
Vse bo vredu, 17.09.2024 ob 18:11
Če ni za bit je za it…precej težje,ko so otroci vpleteni, pa vendar hladni odnosi, nerazumevanje, kreg v zakonu so slaba popotnica v življenju otrok…otroci čutijo tudi če je tišina. Bolje it narazen, pa ne na vrat na nos novega partnerja rinit otrokom pod nos…Življenje je nepredvidljivo in kljub temu, da si poročen te usoda lahko združi z osebo s katero se ujameš v vsem in sta si pač usojena. Zakaj živeti skab zakon, če je lahko lepo. Sami 1x smo na tem svetu v tej obliki…zato je mogoče treba slediti srcu in poskrbeti za svojo srečo
Podpis
Vita141, 11.09.2024 ob 07:08
Vsi so potem še bolj nesrečni, kakovost življenja je za vse slabša. Tako je v večini primerov.
Vse je odvisno od partnerstva nasploh.
Jaz sem se od prvega partnerja razšla, oziroma dogovorila sva se kako greva narazen, pa nama to ni uspelo dve leti. Zmeraj sva se vračala eden k drugemu. Po dveh letih se končno odločiva za skupno pot in bivanje, pa glej ga zlomka se prav v istem mesecu pojavi ženska, ki se ni dala odgnati. Eno leto je sobival malo z menoj malo z njo pa njej še ni potegnilo, raje ga je nategnila z nosečnostjo in je prekinil z menoj in ostal z njo. Kaj želim povedati, da se tudi on po 5 letih ločuje.
Tako, da ni pravila.
Sicer pa veliko ljudi živi v zakonih, kjer ni sloge, ljubezni, pač so v partnerstvu, da pač niso sami…žalostno. Srce pa drugje.
Prva zveza po ločitvi je vedno obsojena na propad, ker si predpražnik ob katerega se obriše vso sranje od bivše partnerice ali partnerja.
Vezanim ne verjemi da se bodo ločili. Če se ne loči v prvih 6 mesecih od vajinega poznanstva, se nikoli ne bo. Karkoli ti govori ti laže.
Bi imela tipa ki gre iz tople ženine postelje v tvojo?
iDesi ?, 15.09.2025 ob 15:42
Po nekaterih podatkih ima prva zakonska zveza 55% verjetnost, da obstane. Druga pa 69%.
Haha desi, torej tretja veza 85%, četrta čez 90, ja ni hudič, da ne prideš enkrat tudi do 100%! Po haha, kar tolaži se in verjemi prirejenim statistikami, ki trobijo v tvoj prid. 🙂
Ne skačeš iz ene postelje v drugo! Najprej si sam, da se stanje umiri in v miru razčistiš kdo sploh si, ko si sam. Šele po dobrem letu se greš spet zmenke. Taka veza pa ima veliko šanso da obstane in da je boljša kot katerakoli prej. Vidim pri parih v družbi. Ali so se hitro ločili in šli z ljubico, ki je kmalu postala žena ali pa so si vzeli čas za razčiščevanje. Te zveze so najbolj trdne in najdaljše, so skupaj že več kot 20let in vidno srečni.
Forum je zaprt za komentiranje.