koliko ste se zredila med nosečnostjo
Ja, saj. Plodovnica 3 kg, otrok recimo 5 kg, vse skupaj 8, pa zaokrožimo na 10. Po porodu si na normalni teži. Tukaj pa ženske razlagajo, da so se zredile 20 in več kg, da so jih dol spravljale še nekaj let po porodu. Evo, to sem imela v mislh. Ne pa povečano težo zaradi teže otroka in plodovnice.[/quote]
nosečnost obvladujejo hormoni. če se ti nisi zredila čisto nič, je to zato, ker imaš pač tako predispozicijo, ne pa zato, ker si bila tako disciplinirana. res je, da nekatere ženske jejo preveč, ampak najnovejša priporočila ginekologov za drobne ženske so, da se lahko zredijo do 20 kilogramov, pa je to še vedno normalno. tako, da
back off.
se pa pojavlja trend tudi pri nas, da so nosečnice obsedene s tem, da se zredijo samo za tri kilce ali malo več med nosečnostjo in grejo v skrajnosti, da to tudi dosežejo. celo na facebooku je ena javno reklamirala svoj bajni dosežek, le plus pet kil. in to s tistim sranjem od herbalifa.
če mene vprašaš, bolno. ubogi otrok pri taki mami.[/quote]
Nikjer nisem trdila, da sem disciplinirana. Samo jem toliko, kolikor tudi porabim, to je vse. Kar se tiče tega s herbalife-om, se strinjam popolnoma. Tudi moja prva nosečnost ni bila čisto v redu, ker sem hujšala, namesto, da bi se zredila. Ampak ne namenoma. Dejstvo pa je, da vse tiste kile, ki po porodu ostanejo, so odveč in so se nabrale zaradi prevelikega vnosa kalorij med nosečnostjo.
Mogoče, ker je plodovnica težka nekaj kg (mislim, da 3) in seveda otrok težek nekaj kg…[/quote]
Ja, saj. Plodovnica 3 kg, otrok recimo 5 kg, vse skupaj 8, pa zaokrožimo na 10. Po porodu si na normalni teži. Tukaj pa ženske razlagajo, da so se zredile 20 in več kg, da so jih dol spravljale še nekaj let po porodu. Evo, to sem imela v mislh. Ne pa povečano težo zaradi teže otroka in plodovnice.[/quote]
Tako je bila pametna tudi moja prijateljica dokler ni zanosila sama. in je tako opravljala najino skupno prijateljico, ki ji je po porodu ostalo nekaj kilogramov viška (pravzaprav po dveh porodih). ko pa je ona sama zanosila, no, je obrnila ploščo. na svojih 150 centimetrov višine je nabila 16 kil in še zdaj po treh letih ima kakšnih 6 viška. samo zdej pravi, da ona je pač taka in da se redi od zraka…
in kaj je ta izjava drugega, kot nabijanje krivde ostalim, ki so se zredile za več?
pa preden me začneš napadat, da sem se ziher zredila za 30 kil. nimam otrok.[/quote]
Zakaj nabijanje krivde? Mi pač ni jasno, zakaj bi se bilo treba med nosečnostjo zrediti, saj nosečnost sama po sebi ne povzroča debelosti. Mi je pa jasno, da nekatere mislijo, uh, zdaj se pa lahko nažiram, saj sem itak noseča in sem upravičena do “biti debela”. Tiste, ki imajo pa zdrav odnos do hrane, se pač ne zredijo. To je vse.
nandina se motiš.Jaz sem se pri prvemu nažirala,ker sem bila non stop lačna,zredila sem za za 8 kg. Pri drugemu sem jedla samo 2 x na dan( enolončnice ,juhe…),ker mi enostavno ni nič pasalo ,kasneje sem pa imela tudi hude bolečine in mi ni bilo do hrane,pa sem se zredila za 20 kg.
Povej torej kako je to mogoče?
in kaj je ta izjava drugega, kot nabijanje krivde ostalim, ki so se zredile za več?
pa preden me začneš napadat, da sem se ziher zredila za 30 kil. nimam otrok.[/quote]
Zakaj nabijanje krivde? Mi pač ni jasno, zakaj bi se bilo treba med nosečnostjo zrediti, saj nosečnost sama po sebi ne povzroča debelosti. Mi je pa jasno, da nekatere mislijo, uh, zdaj se pa lahko nažiram, saj sem itak noseča in sem upravičena do “biti debela”. Tiste, ki imajo pa zdrav odnos do hrane, se pač ne zredijo. To je vse.[/quote]
ker to ni res. pika. ene se zredijo, ene ne, telo uporabi drugačne mehanizme v nosečnosti, ker dela zalogo za mesece dojenja. pri enih je to močno izraženo, pri drugih pač ne. ni pa res, da se vse zredijo, ker se nažirajo.
in točno to ti trdiš. da so se kar vse po vrsti zredile zaradi nažiranja in kako to ni nabijanje krivde???
še enkrat. nismo vsi enaki. eni lahko pojejo vola in pol, pa se ne bodo zredili, drugi bodo na obupnih dietah samo zato, da obdržijo normalno težo. zakaj bi bilo v nosečnosti kakorkoli drugače???
V prvi nosečnosti 25 kg.
V drugi sem bila bolj zmerna, sem se samo 22 kg. 🙂
Sem bla prav luštna in si ne predstavljam, da bi takrat pazila na prehrano ( v smislu količine in števila obrokov). Sem bila pač lačna. 🙂
No kljub moji pridobitvi med nosečnostjo lahko rečem, da zgledam zdaj bolš kot kdajkoli prej in noben ne ve, da sem že imela kdaj 80 kg. 😉
nosečniški diabetes, nič hujšega, vrednosti malce povišane, niti toliko ne da bi dobila insulin. dobim dieto, tehtam, kuham po predpisih, grem na pregled, kregana zaradi dodatnih kil, grem skrušeno nazaj, tehtam, kuham po predpisih, jem po predpisih, ne grešim, nikoli nobenega prekrška, pridem na pregled, kregana zaradi naraščanja teže, hospitalizirana in strogo na bolnišnični hrani za diabetike, teža narašča in narašča, lačna, sestradana, švoh, teža narašča.
To je nosečnost. Tiste, ki mislite da ste požrle celo pamet sveta, ker mislite, da se vse nažiramo ko pujsi pri koritu, se krepko motite. Pri enih, kot v tem mojem primeru, teža narašča tudi na minimalnih maščobah, na nikakršnih sladkarijah, na nesoljeni hrani. Dvakrat kregana sem bila, ker mi nihče ni verjel in je rabila daljša hospitalizacija, ki je pokazala obilno rejenje na špartanski dieti.
Naraščanje teže zaradi diabetesa, je vezano na zastoj vode. Lahko tudi grožnja s preeklampsijo. tako da ne govori kar nekaj v tri krasne. Če ti je teža naraščala kot si napisala, si vso to težo izgubila po porodu. Če pa teža dejansko naraste zaradi prenažiranja oz.zaradi premalo samokontrole pri vnosu hrane v telo, potem pa je to druga zgodba.
In samo v vednost, tudi jaz sem imela diabetes.
Evo, to o zalogah je zame nekaj novega. Tega nisem vedela, prvič slišim. In zakaj bi se enim te zaloge nabirale, drugim pa ne? In kako potem med dojenjem telo črpa iz te zaloge? In če črpa, zakaj potem ženska ne izgublja teže na račun tega, in se jo mora iznebiti z dieto še po par letih?[/quote]
glej bejbika, daj si mal preber kaj drugega, kot liso in anjo ter kako držat težo s tremi pereščki solate na dan, pa malo lastne možgane uporabljaj še za kaj drugega, kot za preračunavanje kalorij.
dobro je vedet recimo, da so naši genetski zapisi iz časov, ko so ženske izključno dojile otroka tudi do par let, ker primernejše hrane ni bilo, ne tako, ko danes, ko se dodaja gosta hrana že po 4 mesecih.
zato je bilo še kako pomembno, da mati ni rodila čisto shirana in sestradana.
zakaj pa se enim zaloge nabirajo, drugim pa ne? zakaj se enim nabira maščoba v telesu, drugim na riti? eno je hudo škodljivo, drugo je bolj estetski problem. zakaj imajo nekateri temnejšo kožo, drugi svetlejšo?
če se zrediš več kot 20 kil med nosečnostjo, je to problem. ne pa propagirat, da je normalno, da se zrediš za 8 kil, ker je to normalno pri par procentih žensk, pa še pri tistih je večina takih, ki so že začele s prekomerno težo.
Naraščanje teže zaradi diabetesa, je vezano na zastoj vode. Lahko tudi grožnja s preeklampsijo. tako da ne govori kar nekaj v tri krasne. Če ti je teža naraščala kot si napisala, si vso to težo izgubila po porodu. Če pa teža dejansko naraste zaradi prenažiranja oz.zaradi premalo samokontrole pri vnosu hrane v telo, potem pa je to druga zgodba.
In samo v vednost, tudi jaz sem imela diabetes.[/quote]
kaj ti si pismena al kaj? si prebrala, da sem bila dlje časa hospitalizirana in strogo jedla samo bolnišnčno hrano za diabetike? voda? izguba kil po porodu? ja pa kaj še!? Pri porodu sem res pustila 6 kilogramov, 8 pa sem jih odnesla s sabo domov in jih izgubljala v letu porodniške z dojenjem, rekreacijo in proti koncu tudi z blažjo dieto!
To, da si ti imela diabetes, mi nič kaj dosti ne pove, če imaš diabetes, ne znaš pa brat oz dojemat mojega sporočila, da se nekateri organizmi pretirano zredijo med nosečnostjo zaradi pretiranega vpliva drugih faktorjev in ne samo hrane.
Bejbika? Bom vzela kot kompliment:)
Sem rodila dvakrat, dojila dvakrat, otroka sta odrasla, sem v obdobju, ko naj bi se ženske spet zaradi hormonskih sprememb redile, spet je to normalno po tvoje, ne? Zame pa ni, ker je pač treba ustrezno zmanjšati vnos hrane, če se nočeš zrediti.
Mislim, da tvoj pokroviteljski in rahlo nesramni ton ni na mestu.
Na moja vprašanja nisi odgovorila. Je to, kar trdiš, znastveno podprto? Se da kje prebrati kaj o teh zalogah, ki naj bi se nalagale za dojenje? Ali pa si ti to pogruntala z uporabo lastnih možganov?
Obakrat zredila za 22 kg, s tem da prvič 10kg gor v drugem mesecu nosečnosti. Ni šans, da bi ustavila naraščanje, sem bila celo tolk blesava, da sem se začela skor stradat (prvič), ko sem videla +2kg na teden, pa je bil naslednji teden enak. Po porodu 5 mesecev teža stala, kljub “hujšanju” potem ves presežek dol v 3 tednih. Enako je bilo v drugi nosečnosti, le da sem tu telesu pustila prosto pot.
wau, spet predpostavljaš na podlagi svojega edinega primera, da si merodajna za vse ženske na svetu. nisi se zredila! dosežek leta! nobelova nagrada ti pripada!
neverjetna si. kaj naj ti rečem… moja teta je v tvojih letih in ima hude probleme s pridobivanjem teže. ne more se zrediti, čeprav bi se kot ti praviš zaradi hormonov morala. potem je ona unikum? je pa boljša od tebe. ni ji treba stradat (pardon, po tvoje ustrezno zmanjšat vnost hrane), da ustreza veljavnim estetskim merilom.
evo, tudi pušenjak govori o normalnem povečanju teže do 18 kg! ne pet ali osem, po tvoje.
http://med.over.net/forum5/read.php?19,6680153,6681516#msg-6681516
o zalogah za dojenje pa bi te napotila že na osnovno stran na wikipedii o dojenju, kjer piše
citiram
Weight loss
As the fat accumulated during pregnancy is used to produce milk, extended breastfeeding—at least 6 months—can help mothers lose weight….
sicer sledi, da je vadba bolj zanesljiv način za hujšanje, kar je normalno v današnjem času, ko v zahodnem svetu pomanjkanje hrane ni ravno pogost pojav, ravno tako, kot izključno dojenje do petega leta. ostale zaključke prepuščam tebi.
ampak še enkrat. bravo. za tvojo izredno disciplino pri zmanjševanju vnosa hrane.
No, kot sem napisala, sem šla iz 59 na 85 in rabila tri leta da sem sklatila težo.
Brez prevelike govorance pri meni je bil vzrok prenažiranje zadnja dva meseca. Bila sem že doma na dopustu, sedela pri svoji mami na sedežni, ona je kuhala, jaz sem jedla. in blazno mi je pasala vroča čokolada, smetana in sadje. Tako, da ja je bilo prenažiranje do konca.
Po pravic povedano, sem rekla, če bom še kdaj noseča, da ne bom dovolila, da se mi zgodi kaj takega. Sploh pa to, da sem imela v začetku sedmega meseca samo 7 kilogramov viška.
Z dojenjem pa ni moralo iti nič dol, ker nisem dojila ker nisem imela mleka, klub sprejem, tabletam in ne vem še čemu, ni in ni bilo. Tako, da zaloga je ostala. Je pa nekaj resnica, da ženske ki dojijo hitreje zgubljajo to pridobljeno maščobo. To je znanstveno dokazano. Jaz nisem bila te sreče.
Kdo pa pravi, da jaz karkoli predpostavljam zaradi sebe? Poznam veliko žensk, ki se niso zredile med nosečnostjo.
Mene napadaš, da mečem vse v isti koš, obenem pa sama počneš isto. Brezveze že vse skupaj. Samo: trdiš, da nosečnost obvladajo hormoni, torej tiste ženske, ki se ne zredijo, nimajo hormonov, ali kaj, po tvoje? Tiste, ki se ne zredijo, kako potem one dojijo, če nimajo nobenih zalog, ker te zaloge so po tvoje ključne za dojenje, saj so ravno s tem namenom nastale, kot trdiš. Nekatere stvari pač niso logične in jih tudi ti ne znaš razložiti.
Nandina
lej, če štartaš nosečnost z 100 kilogrami je celo priporočljivo, da se ne zrediš preveč. Če štartaš nosečnost kot ena suhica 170 cm in 50 kil podlage, ti noben ginekolog ne bo težil če se zrediš 20 kilogramov. Tudi meni ni nikolil nič rekel glede kilaže.
Nekaj je res: pretirana zreditev ni dobra za telo, kot tudi ne premajhna. Poznam kar nekaj žensk, ki so hujšale v nosečnosti in niso naredile nič dobrega niti otroku niti sebi, celo dojenčki so imeli kar nekaj težav pri dihanju, kisiku v krvi itd… Ne trdim da je to vzrok, lahko pa je. Tudi poznam punco, ki je forsirala vegetarianstvo med nosečnostjo, da ne povem kaj vse je bilo z sinom narobe in je še vedno. V drugi nosečnosti je sama rekla: Bog ne daj da sem enaka koza kot v prvi nosečnosti, raje se zredim 20 kil kot pa da sem posledično lahko kaj kriva za probleme mojega otroka.
Zrediti se od 8 – 16 kilogramov v nosečnosti je vse normalno. In ne ni pogoj za dojenje zaloga maščobe, je pa dejstvo, da ženske ki dojijo hitreje izgubijo pridobljeno maščevje v nosečnosti kot tiste, ki en dojijo.
Forum je zaprt za komentiranje.