Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek koliko ste se zredila med nosečnostjo

koliko ste se zredila med nosečnostjo

Sama sem v drugem mesecu in tehtam 80kg. prej sem jih imela 92kg a sem jih pred nosečnostjo dala 12 dol. zdaj me je pa groza, da se bi full zredila in prišla na kakih 100kg. kako je bilo pri vas?

ti to sprašuješ teleta?

ste se zredila? množina, srednji spol.

drugače je pa tako, da se močnejše ženske zredijo praviloma manj, kot tiste, zelo suhe, če le malo pazijo. telo ima dovolj zalog in manjšo težnjo po ustvarjanju novih, tako, da ne skrbi preveč.

ampak to ne pomeni, da lahko poješ vse, kar vidiš. jej normalno, kot da ne bi bila noseča, pa bo. samo hujšat, če je le možno, ne.

23 kg. Sem prišla na staro težo šele po dobrih dveh letih, ko se je nočno nespanje nehalo. Pa nisem nič več jedla, očitno moje telo tako reagira, saj sem se že v prvih treh mesecih, ko sem vse izbruhala, dobesedno napihnila.

Pred prvo nosečnostjo sem imela 78 kg, v nosečnosti sem se zredila za 8 kg. Jedla sem normalno (oboževala polnozrnat kruh), slabo mi ni bilo, bruhala tudi nisem.
Drugo nosečnost sem začela z 80 kg in jih do konca nabrala +9. Nič bruhala, nič slabosti, jedla normalno (polnozrnate stvari so se mi uprle in sem jedla samo stvari iz bele moke).

Zanosila sem pri teži 54 kg, rodila z 72 kg.
V drugo zanosila pri 61, rodila pri 71.

Pred prvo zanositvijo teža 52kg, rodila z 64kg
pred drugo teža 57kg, rodila z 63kg (imela sladkorno in bila na dieti).

Jaz sem se obakrat zredila 18 kg, ampak sem imela potem tudi obakrat približno 4-5 mesecev po porodu manj kg kot pred zanositvijo. Pa to brez kakšne posebne telovadbe ali odrekanja hrani, pač pa sem zelo veliko “vozičkala” in to v hrib pa dojenje baje tudi nekaj pobere.

Zanosila z 59kg, jih pridobila 21…. po 9 mesecih sem prišla nazaj na svojo težo, ki se je pa še kr nižala…po 18 mesecih sem na 57 kg….veliko vozičkat, pa gre vse dol…

Začela z 62, končala pri 74. Takoj po porodu je šlo 10 kg, potem takoj na staro težo, samo se pa kljub isti številki kg vidi na telesu, da je bolj “iz forme”. :))) Med nosečnostjo telo pač dela zaloge, ki naj bi jih kao skuril med dojenjem. Nama dojenje ni povsem steklo, sam se je odstavil že pri treh mesecih in se zaloge sploh na zadnji plati in trebuhu vidijo, “šlauf(k)i”. Sem 10 mesecev po porodu. Do poletja bo treba malo mišice natrenirat. :))))

Jej normalno kot do sedaj, zdravo prehrano, nikar ne hujšaj ali stradaj med nosečnostjo, ker gre za otroka. Za kile boš že potem poskrbela. Jaz se tudi že celo življenje ubadam s kilami in moram precej pazit (imela sem jih tudi že 75 pri svoji višini 160), samo mi niti na kraj pameti ni prišlo, da bi zato med nosečnostjo stradala. Se pa nisem nažirala in je šlo lepo gor, s tem da sem samo v zadnjem mesecu dobila 5 kg, prej je šlo pa tako po kilco, kilco in pol gor na mesec.

Kaj ste smotane s tem strahom, da se boste zredile! A zdej ko si noseča bo pa to tvoja glavna okupacija? Tukaj gor ti 1000 ženska lahko napiše kako je bilo, a misliš da ti bo boljše, če ti bo ena napisala, da se pa ni zredila? In kako bo pri tebi? Tukaj ti nobena ženska tega ne more povedati. Pravzaprav ti nihče ne more povedati. Upam le, da ne boš komplicirala in hujšala še med nosečnostjo!
Ne komplicirej!!

8 kg.

Živi in pusti živeti

Prva nosečnost: zanosila pri 52, rodila pri 56 (sem hujšala, bruhala celo nosečnost).

Druga nosečnost: zanosila pri 49, rodila 59, takoj po porodu sem imela nazaj pod 50 kg. Tokrat sem se zredila normalno, oziroma se nisem zredila. Teža se je pač povečala zaradi teže plodu in plodovnice.

Zakaj bi se pravzaprav med nosečnostjo zredile? To mi nikoli ni bilo jasno.

Zredila sem za 10 kg. Iz 63 na 73. Iz porodnišnice sem šla v svojih ozkih kavbojkah, 1 mesec po porodu pa sem imela par kil pod svojo prvotno težo. In tako je ostalo.

Zredila sem se za 20 kg. Pa ni bilo nobenega nažiranja, še celo pazila sem, koliko jem in sem jedla manj, kot pred nosečnostjo. Imam pač potraten organizem ki pa je šel v nosečnosti očitno na “špar” program. Po cca 5 mesecih po porodu sem bila na isti teži kot pred zanositvijo, pa še celo nižje je hotelo iti. Po odstavljanju pa sta šli 2 kili gor. TI dve moram spraviti dol (delam na tem) in okrepiti trebušne mišice. potem bom itak na svoji idealni teži in bo vse ok.

prvič 23 kg, v 4 mesecih po porodu prišla pod porodno težo brez hujšanja in odrekanja. Drugič 19 kg, zdaj je dva meseca od poroda, še cca 5 kg imam več od teže pred zanositvijo. Pa nima veze, samo da si ti in otrok zdrav.

V vseh treh nosečnostih sem pridobila krepko čez 20kg in vedno sem prišla po porodu nazaj na svojih 53kg.

zredila 23 kg . . . štartala z 54kg, danes 3,5 let po produ – 64kg . . . ja vem, pridna sem:((

Mogoče, ker je plodovnica težka nekaj kg (mislim, da 3) in seveda otrok težek nekaj kg…

Štartala z 59, rodit šla z 85. Po točno treh letih – sine bo čez en teden star 3 leta, sem na 59.

Veliko dela in odrekanja, veliko pazila pri prehrani. Samo od sebe ni šlo nič dol. Po enem letu sem bila še vedno na 74.

Mogoče, ker je plodovnica težka nekaj kg (mislim, da 3) in seveda otrok težek nekaj kg…[/quote]

Ja, saj. Plodovnica 3 kg, otrok recimo 5 kg, vse skupaj 8, pa zaokrožimo na 10. Po porodu si na normalni teži. Tukaj pa ženske razlagajo, da so se zredile 20 in več kg, da so jih dol spravljale še nekaj let po porodu. Evo, to sem imela v mislh. Ne pa povečano težo zaradi teže otroka in plodovnice.

Pri prvemu 8 ,pri drugemu 20 kg.

Mogoče, ker je plodovnica težka nekaj kg (mislim, da 3) in seveda otrok težek nekaj kg…[/quote]

Ja, saj. Plodovnica 3 kg, otrok recimo 5 kg, vse skupaj 8, pa zaokrožimo na 10. Po porodu si na normalni teži. Tukaj pa ženske razlagajo, da so se zredile 20 in več kg, da so jih dol spravljale še nekaj let po porodu. Evo, to sem imela v mislh. Ne pa povečano težo zaradi teže otroka in plodovnice.[/quote]

nosečnost obvladujejo hormoni. če se ti nisi zredila čisto nič, je to zato, ker imaš pač tako predispozicijo, ne pa zato, ker si bila tako disciplinirana. res je, da nekatere ženske jejo preveč, ampak najnovejša priporočila ginekologov za drobne ženske so, da se lahko zredijo do 20 kilogramov, pa je to še vedno normalno. tako, da

back off.

se pa pojavlja trend tudi pri nas, da so nosečnice obsedene s tem, da se zredijo samo za tri kilce ali malo več med nosečnostjo in grejo v skrajnosti, da to tudi dosežejo. celo na facebooku je ena javno reklamirala svoj bajni dosežek, le plus pet kil. in to s tistim sranjem od herbalifa.
če mene vprašaš, bolno. ubogi otrok pri taki mami.

Pri prvem iz 56kg na 64 kg, pri drugem iz 58 kg na 72 kg, mi je pa pri drugem zastajala voda.

3 x 12kg

res ne vem, kako mi je ratalo, ampak vedno sem se enako zredila:)

Jst sem se tut zredila za več kot 25kg, prej bila suha. Zdele bo dve leti po porodu, pa moram še vedno dol vržt vsaj 5 kg. Kot predhodnica, tudi meni ne gre nič dol samo od sebe, zadnje čase celo zelo počasi. Jem normalno kot pred porodom, nimam diete, telovadim pa vsak dan. Se tolažim, da je bolje, da mi gre počasi dol, da se pol to obdrži. Sem pa kar nekaj kil vrgla dol odkar sem v službi.

Aja, kako sem jih nabrala 25 ne vem, nisem nič posebno več jedla kot prej, je pa res, da sem nenormalno zatekala in imela proti koncu še sladkorno. Ob porodu mi je šlo dol takoj 15kg.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close