Koliko ste se ženske res pripravljene potrudit v življenju?
V primerjavi s tradicionalisti, ki se furajo na “eno porocit + otroke nardit + upati na happy ever after” s(m)o moderni moski “prefriganci”, ki svojega zivljenja nis(m)o pripravljeni podrediti “potrebam” (modernih) zensk.
In other words, a modern man prefers to rent (date, ff, fwb, …) over buying (marrying, living with, etc) unless, or until, a truly wonderful woman comes his way, and even then he’ll think three times before fully committing (with actions not only words) because his life is plenty good as it is… so why would he want to limit his options. 🙂
V primerjavi s tradicionalisti, ki se furajo na “eno porocit + otroke nardit + upati na happy ever after” s(m)o moderni moski “prefriganci”, ki svojega zivljenja nis(m)o pripravljeni podrediti “potrebam” (modernih) zensk.
[/quote]
Takšnih moških ni prav veliko.
Izkusila sem že marsikaj. Spustila kriterije zelo močno in živela na neki predpotopni ravni in ugotovila, da se tega ne grem, da je cena, ki jo plačujem previsoka, da bom dolgoročno umsko povsem zakrnela, da se ne bom mogla uresničit ne kot ženska ne kot žena ne kot mati. Nič.
Po tem sem spoznala, da še vedno obstajajo moški, ki so na podobni intelektualni ravni, ki so srčni, pozorni. Zakaj nisem šla v akcijo in prvemu primernemu rekla: ti boš moj, da se njemu ne bi bilo trudit, ha ha? Vesela sem, da tega nisem naredila, ker sodobni moški so res zviti. Mogoče si res ne predstavljajo, da je možno v partnerski zvezi imet “vse” in bit zadovoljen. Zato poleg partnerske zveze, ki je ne razglašajo, iščejo še nekaj-neko zraven.
Koliko sem se pripravljena potrudit? Grem naproti, ko začutim, da si tega želim. Gledam reakcije, odzive, kako deluje name. Koliko je rad v moji družbi in jaz v njegovi, koliko ga zanimam. S kom se druži, kako je tam. Ni dovolj, da me gleda in bi jaz že padla v njegov objem.
Mogoce bo kateri punci pomagalo, ce opisem eno svojo staro izkusnjo.
Pred leti sem si bolj za salo kot za res naredil profil na eni spletni strani za dating. Firbec, pac. Tudi to je treba poskusiti. Temu je sledilo presenecenje nad ze kar neverjetno burnim odzivom deklet; pa niti ene same nisem prvi kontaktiral. Kar “vse” bi se “spoznavale”, lol. No, po parih dneh “odgovarjanja” “simpaticnim” sem ugotovil, da gre za napacen pristop. Ce hocem zares dobro, jo moram sam najti, ne pa “izbirati” med tistimi, ki mene “bezajo”.
Marsikatera punca bi se iz napisanega lahko kaj naucila. Morda imas enega, morda nobenega, morda pa 100 “kandidatov” med katerimi “izbiras”. Naredi si uslugo. Potrudi se iskati med “vsemi”, ne le tistimi, ki ti “trkajo” na vrata.
Zdaj, ko si sklepam našel “ta pravo” pa upaj, da ne bo ona ugotovila istega kot ti, to je, da mora ona izbrati, ne pa da si ti njo. :))
Ko se jaz pojavim, se “vsi” začnejo čudno obnašat. Nisem vedel, da imam tako močan vpliv na druge. :))
V glavnem, kar želim povedat je to, da bi lahko izbral tudi med tistimi, ki so te “bezale”, saj so bile simpatične praviš. Misliš, da se samo eden odloča, drugi pa se prepusti pri izbiranju? Misliš, da tvoja ni imela nobene besede pri tem, če bo tvoja ali pa ne?
Ma ne razumeš ti, pa Robi tudi ne bo nikoli tega razumel, kar je pisal Fotrov Sine. Eno je, da ženska izbira med 100imi moškimi, ki se ji sami ponujajo, čisto druga zgodba pa je, da izbira med 10.000imi. Če želi imet kvalitetnega moškega in čim prej priti do njega, potem ni dovolj, da samo čaka na ponudbe, bi mogla še sama kej nrdit glede tega. To je pač dejstvo kar sem zdaj napisal.
Sicer imaš prav..Res je potrebno marsikaj vložiti v kakovosten odnos, ne pa le čakati, da bo vse popolno. Da bi prišel idealen in izpolnil vsako žensko željo.
Problem, ki ga opisuješ, pa je le posledica tega, da na drugi strani imamo ravno tako takšnega razvajenega moškega, ki ima ista pričakovanja, kot ženska.
Verjamem, da imaš kot moški kritike in pričakuješ, da se bo ženska trudila..Ampak je za kvaliteten odnos potrebno, da se oba trudita.
Razlog pa je v mentalni lenobi in v težnji po čimbolj lagodnem življenju, kjer so nam želje izpolnjene bolj ali manj same po sebi.
Zdaj je tu neko upanje po spremembi čisto nesmiselno, saj ne boš nikogar spremenil.
Moški, ki nosijo te značilnosti mentalne lenobe, vidijo problem le v ženskah.
A nikoli ni problem le pri enem spolu. 🙂
Pametna ženska se ne bo trudila okrog razvajenega sinčka. To, kar razvajen sinček v bistvu od ženske pričakuje. Ker pa ne dobi, pa jih začne kritizirati, da so nesposobne in nič ne naredijo…Le zakaj bi ?
In zakaj je čisto drugo zgodba, če izbira med 10.000 tisočimi ali pa med stotimi? Če ga med stotimi ne bo našla, ga tudi med 10.000-imi ne bo.
Se ti zdi, da ženska, ki ima 100 ponudb, mora iskati še sama? In če naleti na take, kot je Dater, ki želijo izbirat sami, kaj ji potem preostane? :))
In kako ta ženska ve kdo je razvajen sinček, če pa ga še spoznala ni ? A je on je kar avtomatično razvajen sinček samo zato, ker tist trenutek, ko je njej zapasalo ni pristopil do nje in jo ogovoril ?[/quote]
To se hitro začuti. Saj se ne gre smo za delovne navade v gospodinjstvu. Že samo odzivanje, besede itn ga izdajo.
Spraševala sem zato:
Glede na obrazložitev, kaj moderen moški je…
in
bi sklepala, da si moderen moški želi imeti svojo osebnost. Da si želi svobodo. Da si želi sprejemanja kot takšnega, kakršen je. Ne pa (še eno?) mamo, ki mu bo “govorila” kaj sme in česar ne sme “delati”.
To si nihče ne želi. Podrejanja. Tudi tradicionalni moški ne. Tudi ženska ne.
Ali pa sem narobe razumela?
Govoriti mu ne sme kaj sme delati in česa ne, ker je potem problem svoboda..Lahko pa skrbi za njega in mu gospodinji..Potem pa več ni problem svoboda ? :)))
Zato pa moderni moški in ženske lahko živijo v le odnosu, ki temelji na seksfrendovstvu. To je logična posledica vzgoje in prepričanj, ki so jih dobili od okolice.
zadosti je par stavkov, da prepoznaš nebuloze, branje celotnega sestavka je podobno temu ko si nekateri z celo rolo papirja obrišejo rit skratka neracionalno , sam sestavek je pa itak podoben mentalnemu iztrebljanju človeka, ki je zamnejal rit za usta…oz v tem primeru tipkovnico in pc
večina žensk ki jih poznam in moških se točno zavedajo kaj je življenje, kaj morajo storiti, …se pa seveda najdejo tudsi primerki ki tega ne vedo, njih pač postavi prej ali slej življenje na pravo sran ali pa tudi ne….najhujši prmerki pa so ala fotrov sine in spider ki imajo neznansko potrebo po kritiziranju življenj drugih, sami pa zaviti v celofan čakajo da jim kaj samo od sebe pade na betico ( v njihovem primeru ženska, ki bi v vseh pogledih poskrbela za njihove potrebe), robi je lepo napisal, to so moški ki so lep primerek mentalne lenobe ter po mojih izkušnjah tudi nič kaj drugače ni z njihovo produktivnostjo na delovnem mestu….paraziti sodobnega časa ki zapravljajo ženskam čas in firmam denar…
Forum je zaprt za komentiranje.