Koliko ste same?
Danes imam res en slab dan, pa moram malo potožiti. Z možem sva poročena, imava vsak svojo službo in stanovanje. Zaradi narave dela pa je mož ogromno odsoten. To pomeni da je doma mogoče en teden v mesecu.
Sedaj pa lepo prosim se vzdržite vseh komentarjev, da ima drugo, da takšnega dela ni… Zanimajo me izkušnje tistih žensk, ki so v podobni situaciji kot sem sama. Imam hobije, pa veliko dela. Samo včasih mi je tako dolgčas po tem, da bi me kdo objel. Nimava otrok, ne morem se odločiti za njih, ker vem da bom potem sama z otrokom.
Ne sprašujem kaj naj, samo slab dan imam.
M
Tudi jaz sem veliko sama….trenutno ne delam ker sem pred kratkim zaključila s študijem, jeseni me čaka drug, tako da sem si poletje (morda zadnje) vzela fraj.Moj dragi dela večinoma popoldan, včasih tudi ponoči…tako da sem večkrat osamljena…je pa to po drugi strani tudi dobro, saj imam veliko časa zase…za hobije, prijateljice za kozmetičarke, masaže….v glavnem si kar privoščim….Ampak še vseeno mi je včasih dolgčas…takrat pa malo na forum in filmi, pa mine čas….Zelo rada tudi kuham in pečem….
Men je kar grozno ko slišim, da ste tako malo skupaj- občudujem takšne ženske. Jaz ne bi prenesla, da se ne bi videla vsak dan- je pa res včasih luštno ko gre na službeno pot za nekaj dni – potem sledijo tako sladki dnevi, pa telefonski pogovori so dosti bolj romantični.
Če si se odločila za takšno vezo in ni nikakršnih možnosti, da bi mož službo menjal, potem boš pa takšno vezo morala sprejeti in se čim manj obremenjevati. Je pa res, ko boš imela otroka in boš sama za vse bo še težje.
Skušaj se o tem pogovoriti z možem, želim, da prideta do zaključkov, ki bo za oba ustrezen in seveda čimveč lepih trenutkov.
Kaj pa v teh treh tednih ko ni pri tebi ima še dve drugi ženi??? meni se zdi ta odsotnost absolutno preveč, če te ima rad takšne službe ne bo sprejel dolgoročno, oziromo boš odšla z njim kjerkoli že bo. Meni to nekaj smrdi, pa reci ti kar češ. Vsekakor pa to ni primeren za očeta tvojih otrok – kaj pa naj dela otrok brez očeta??? Denar tud ni vse, sploh če hočeš družino. Pa brez zamere.
Tudi jaz sem večinoma sama kajti mož ima tak poklic, da mora biti vedno na razpolago, ko se kaj groznega zgodi v tej državici. Lahko pa rečem, da hvalu bogu, da imam dva otroka. Ravno ta teden sem brez njih in se počutim kot največji puščavnik. Hvala bogu, da obstajajo mobiji. Res , da te čim manj rabijo, ko so večji. Vendar so pa zato bolj sladki trenutki , ko si z njimi.
Ravno tako tudi sama hrepenim po kakšnem toplem objemu. Tolažim se s tem, da pač današnji tempo življenja je tak in tak bo ostal ali pa bo postal še zahtevnejši.
Jaz trenutno, ko se učim za izpite… (ups, več za računalnikom sedim, sam če bi pa šla od doma bi mela pa še bolj slabo vest). In mal zanemarjam vezo trenutn… sicer pa on razume situacijo… ma tud eno pomembno obveznost, za aktero se pripravlja, sva na istem in oboje je nakeko hkrati, tak da obema verjetn čas mine. Čudno mi je sam to, da ga niti pogrešam ne, pol pa pride kak trnutek, ko ga pa zelo…
Saj ni tri tedne skupaj odsoten. To da ma drugo, sem jaz že zdavnaj nehala poslušati, ker drugače bi se mi zmešalo. Dolgo sva skupaj in tako kot bi se jaz lahko gizla če ma katero, bi se lahko on tudi.
Na žalost je narava njegovega dela takna, da ne morem zraven.
Res je, da je fajn imeti malo več časa zase, samo pogrešam njega. Vem, da ne bo vedno tako, da bo čez nekja let boljša služba z boljšim delovnikom in da to pač morava dato skozi. Samo včasih je tako težko, da sem vesela da vstanem s postelje zjutraj.
Hvala za dobre misli,
Mojca
Tudi moj mož dela cel dan. Gre ob sedmih in pride ob šestih, sedmih,ker se pač vozi. Vendar sva skupaj zvečer in seveda ob vikendih. Včasih (3-krat letno gre za par dni v tujino, na službeno potovanje). Vendar me to ne moti. Služba je pač služba.
Sem pa pred leti hodila z enim, ki je bil 200 km daleč od mojega doma. Ker sva bila študenta je nekako šlo, poleti sem bila večinoma pri njem, vendar zna biti razdalja tudi utrujajoča. Ni se izšlo.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.