Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko se spodobi?

Koliko se spodobi?

Povabljeni smo na družinsko kosilo v gostilno za okroglo obletnico. Smo štirje odrasli in me malo zanima v kolikšnji vrednosti se spodobi kupit darilo? Nagibam se k darilnemu bonu.

ja, potem menda  dobro  poznaš prisotne, oziroma slavljenca? Daj, kolikor moreš, če je to malo, je pač malo, če imaš veliko, lahko daš veliko.

Najvažneje je, po mojem skromnem mnenju, da daš to, kar bi si slavljenec želel.

Čudno, da ne poznaš osebe,ki te povabi na družinsko kosilo…

Odgovor na objavo uporabnika
Ah, a družinska reč, 01.12.2021 ob 10:08

ja, potem menda  dobro  poznaš prisotne, oziroma slavljenca? Daj, kolikor moreš, če je to malo, je pač malo, če imaš veliko, lahko daš veliko.

Najvažneje je, po mojem skromnem mnenju, da daš to, kar bi si slavljenec želel.

Čudno, da ne poznaš osebe,ki te povabi na družinsko kosilo…

Ne sprašujem kaj naj kupim ampak koliko evrov je primerno za darilo, za okrogle obletnice. Je 100E dovolj,  premalo?

Najmanj toliko, kolikor boste pojedli in popili.

rosana535, 01.12.2021 ob 10:34

Ne sprašujem kaj naj kupim ampak koliko evrov je primerno za darilo, za okrogle obletnice. Je 100E dovolj,  premalo?

Racunaj, vi ste 4 odrasli, torej od 100e naprej.

Potem je odvisno, v kaksnem odnosu ste s slavljencem, kaksna je relacija med vami,je to bliznja oseba, zelo dober prijatelj, sorodnik, daljni sorodnik, znanec itd.

Mi smo imeli pred kratkim okroglo praznovanje, na druzino je bilo darilo plus 100e v denarju ali bonu, pa darila so bila tudi za vsaj 100e.

Prav to sem tudi želela reči.

Kako naj jaz ali kdorkoli drugi ve, koliko se spodobi. Saj ne poznamo te družine, niti slavljenca, niti tebe.

Ok, rečem, spodobi se dati 400 Eur po osebi. Kaj boš rekla?

Da ne vem, kaj govorim, saj ne poznam vaših financ 🙂

Seveda ne, kot niti kdo drugi tu. Se boš morala kar sama odločiti, koliko boš dala.

če je to darilo od 4 odraslih oseb, je 100 eur za okroglo obletnico kar malo skromno. popili in pojedli boste več kot je to vredno

čekdisout, 01.12.2021 ob 10:49

če je to darilo od 4 odraslih oseb, je 100 eur za okroglo obletnico kar malo skromno. popili in pojedli boste več kot je to vredno

Ampak te miselnosti pa jaz ne razumem. A vabi se zato, da si povabljenci sami plačajo al kako? Potem naj v naprej sporočijo meni in cenik pijač, da se zna človek orientirat…

100€ bo čisto ok, saj verjetno ne vabi da bi imel dobiček ampak, ker bi rad videl družbo na kupu

ohjej, 01.12.2021 ob 10:51

Ampak te miselnosti pa jaz ne razumem. A vabi se zato, da si povabljenci sami plačajo al kako? Potem naj v naprej sporočijo meni in cenik pijač, da se zna človek orientirat…

Ja a ni to samoumevno??

Ti nebi nic pricakoval?

Kvecjemu se u minus sel?

Dej no…

Od vsakega po 50 pa je..

Ne rečem, ko ti ni čisto jasno, kaj si slavljenec želi, pride kot možnost kak bon ali gotovina. Ampak, da bi človek preračunaval koliko, glede na pojedeno in popito…no, ja ??

Če jaz vabim koga na rojstnodnevno kosilo, ne pričakujem plačila računa od povabljenih. Tako ,kot delajo to tudi novi poročni pari.

Ja, madonca, če že vabiš, se ve, da si pripravljen to tudi sam plačati.

Od kod se je vzela ta bedarija, da morajo povabljenci kriti stroške praznovanja ,pa še kaj naj ostane za profit??:):):) Če zmoreš, praznuj, če čakaš,da odpreš kuverte in se treseš,če bo dovolj za čago, raje nehaj.

Eh, Slovenčki.

V večini sem dobila 50 na družino/prijatelja. Samo od mami in stare mame sem dobila več. To z pokritjem kosila tudi jaz ne razumem.

O bed… A ni malo glupo obremenit npr mladoporocence ki ji glih omenjas?

Tek progledali oz malo stasali in da placa npr za 100 ljudi slavje…

Kolk je na stol???

Pac ja spodobi se da ne pricakujes nic… Samo spodobi se pa tudi da primaknes nekaj v koverti.

Jaz raje nebi sel kot pa da grem praznih rok…

Bruka.

Takole so rekli včasih………stegni se toliko, kolikor imaš veliko odejo.

Če ti pa noge in rit ven gledata, se ne steguj. Jaz nisem od včasih,da ne bo pomote :). So pa imeli prav, zelo prav.

To velja za praznovanja vseh vrst, še posebej za kao razkošne poroke in rojstnodnevne zabave.

Če imaš veliko, razturaj. Če si bolj skromno z denarjem, naredi lepo, skromnejše praznovanje, kjer prav tako lahko vsi uživajo. Mogoče še bolj.

Vabiti zato, da ti bodo za to plačali…..ojoj….kakšni karakterji…

pokrij se tolko kolko se mozes pokrit.

Iti oz se udeleziti..  Pa nic ne primaknit… To so sele karakterji… Kaj je rekel sigmund za odsotnost sramu??

Brezveze…

Slobodno idi praznih ruku. Ti kar… Mozda ces tad shvatit sta sam hteo da ti kazem.

Samo ne pol rect… Kaj nisem daroval… Daroval bi pa nebi mel ???

Stari jst samo ko pomislim… Cringe…

Jaz sem imela letos okroglo in glede na vse omejitve, pa to, nisem pripravljala nobene žurke, sem pa vseeno od ožjih dobila darila v vrednosti cca 100 eur na družino. Torej glede na to, da ni bilo žurke, bi bila darila lahko veliko skromnejša, saj kos torte in malo pijače pač ni toliko vredno.

Jaz pa ne razumem miselnosti, da so zabave priloznost, da gres za cel dan zastonj jest in pit!

Mene bi bilo sram samo pred sabo, da me kdo povabi na neko festo in da se tam prikazemo cela druzina z eno flaso vina iz Hoferja in 20€ v kuverti!

Pred nekaj tedni sva bila povabljena na eno prestizno zabavo z menijem za vec kot 100€, glasbeniki iz tujine, smetana nad smetano… Prvo, to ni najina druzba in nama je bilo ze to brez veze, drugo pa, slavljencu, ki je le najin znanec, ne bi namenila 200€ ali vec za darilo, z manj bi me bilo pa sram, tako da sva se brez vsakega pomisleka, slabe vesti ali slabega pocutja lepo zahvalila in povabilo zavrnila.

Anonimno 6474, 01.12.2021 ob 10:40

Najmanj toliko, kolikor boste pojedli in popili.

A še vedno obstajajo taki, ki tako merijo?!   )  .

cudna miselnost, 01.12.2021 ob 11:26

Jaz pa ne razumem miselnosti, da so zabave priloznost, da gres za cel dan zastonj jest in pit!

Mene bi bilo sram samo pred sabo, da me kdo povabi na neko festo in da se tam prikazemo cela druzina z eno flaso vina iz Hoferja in 20€ v kuverti!

Pred nekaj tedni sva bila povabljena na eno prestizno zabavo z menijem za vec kot 100€, glasbeniki iz tujine, smetana nad smetano… Prvo, to ni najina druzba in nama je bilo ze to brez veze, drugo pa, slavljencu, ki je le najin znanec, ne bi namenila 200€ ali vec za darilo, z manj bi me bilo pa sram, tako da sva se brez vsakega pomisleka, slabe vesti ali slabega pocutja lepo zahvalila in povabilo zavrnila.

Seveda da bi bilo sram. Bed bed bed in se enkrat bed.

Ej… Samo ko pomislim….

Daj pistolj da se ubijem… Stari res… Zemljo otvori se i progutaj me da bi prisel praznih rok.

Ah, družinska reč ki je ne razumem, 01.12.2021 ob 10:59

Ne rečem, ko ti ni čisto jasno, kaj si slavljenec želi, pride kot možnost kak bon ali gotovina. Ampak, da bi človek preračunaval koliko, glede na pojedeno in popito…no, ja ??

Če jaz vabim koga na rojstnodnevno kosilo, ne pričakujem plačila računa od povabljenih. Tako ,kot delajo to tudi novi poročni pari.

Ja, madonca, če že vabiš, se ve, da si pripravljen to tudi sam plačati.

Od kod se je vzela ta bedarija, da morajo povabljenci kriti stroške praznovanja ,pa še kaj naj ostane za profit??:):):) Če zmoreš, praznuj, če čakaš,da odpreš kuverte in se treseš,če bo dovolj za čago, raje nehaj.

Eh, Slovenčki.

Pred nekaj leti smo praznovali in poanta praznovanja je bila mega zur, pac je bil razlog, zeleli smo si dobre zurke in jo organizirali. 100 ljudi. Na darila nismo gledali, vseeno nam je bilo,v bistvu ob taki priloznosti se raje vidim, da nihce nic ne prinese, kot pa da nosi neka neuporabna darila.

Ti povem, da smo bili najbolj veseli dveh kosar sladkarij!

Ampak, ko pa mene kdo povabi, da ne pokrijem svojega stola, bi se pogreznila v tla od sramu!

Ce tako razmisljas in cutis, nisi nikdar razocaran.

Tisti pa, ki gre na slavje zastonj jest in pit, v kuverto pa zbase zmeckanih 50€ za 5 clansko druzino, bo za svoje slavje od take druzine pricakoval najmanj 59€ po glavi, ce ne kar 100 in ves kaj, vedno bo razocaran, nesrecen in vsi drugi mu bodo vedno slabi, ker je sam pi.zda po dusi…

Pri nas so darila skromna tako znotraj družine kot med bližnjimi prijatelji in sorodniki, zato nihče ne pričakuje polnih kuvert. Če hočemo kupiti darilo večje vrednosti (več kot 100 €), se dogovorimo med sabo in vsak prispeva svoj del, tako da spet na eno družino ali eno osebo ne nanese toliko.

Zelo tezko reci koliko, ker ne poznamo tvoje zlahte in tvojega fin.stanja. Midva dava tasci za rd vsako leto 5000 e ( edino za okroglo dobi 10 tisoc) da ima za trosit po svoji zelji. Dava ta znesek ker ima majhno penzijo in samo s svojo penzijo bi zivotarila, to se pa za mojo tasco ne spodobi, ker jo imam zelo rada. Ce praznuje kdo od prijateljev ne nosimo daril in denarja, tudi ce praznujeva midva rd nama ne nosijo denarja in daril. Prinese se kaksna dobra (drazja flasa) pijaca, lep sopek in to je to. Pogostitev pa itak placa gostitelj. Tako imamo mi, drugi delajo drugace. Najbolje bos sama ocenila koliko bi jim prav prislo.

yram, 01.12.2021 ob 11:46

Zelo tezko reci koliko, ker ne poznamo tvoje zlahte in tvojega fin.stanja. Midva dava tasci za rd vsako leto 5000 e ( edino za okroglo dobi 10 tisoc) da ima za trosit po svoji zelji. Dava ta znesek ker ima majhno penzijo in samo s svojo penzijo bi zivotarila, to se pa za mojo tasco ne spodobi, ker jo imam zelo rada. Ce praznuje kdo od prijateljev ne nosimo daril in denarja, tudi ce praznujeva midva rd nama ne nosijo denarja in daril. Prinese se kaksna dobra (drazja flasa) pijaca, lep sopek in to je to. Pogostitev pa itak placa gostitelj. Tako imamo mi, drugi delajo drugace. Najbolje bos sama ocenila koliko bi jim prav prislo.

Narobe si napisala: 50 EVROV se napiše  50,00€ in ne 5000€?

Nic nisem narobe napisala.

Tako bi tudi jaz, samo namesto flase in roz bi imela cokolade in sladkarije ?????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close