Koliko se na letalu komplicira za višek prtljage
Osebne prtlage ponavadi ne čekirajo, tako da je mogolče bolje, da daš malo več tja…Če ti pa kljub temu zatežijo, pa ponavadi pomaga, če jim začneš dopovedovat, da si študent, pa da nimaš denarja, pa da boš tisto, kar imaš preveč kar ven zložil….če si pa še bolj pri ta majhnih, se pa lah sklicuješ še na svojo lahkost v primerjavi s kakšno osebo zraven tebe :))… kskratka – ne daj se jim
Vso srečo, upam, da ne bo komplikacij!
anka
Jaz imam z Adrio zelo slabe izkušnje lansko leto bi moral za 20 kg presežka do Sydneya plačati !!!260 000 SIT !!! , pa sem potem plačal samo do Frankfurta 35 000 SIT za vse ostale leta na potovanju, zamenjala sva 14 avionov pa ni nihče več kompliciral.
Kar se pa tiče ročne prtljage jo ponavadi ne tehtajo , meni osebno so jo samo enkrat in to pri ASC (african safari club) , in seveda sem tudi tem pošteno segel u žep . :((
Tako da veliko sreče !!!
Živjo!
Izkušenj z omenjenima družbama nimam. Pri Qatar-ju je veliko odvisno od tistega, ki je na šalterju, pa kako se znajdeš. Midva s fantom sva mela ene 10 kg preveč in pol sva se nekak zmenla in nekaj kg preložila v osebno prtljago, ki je ne tehtajo – tko da čim več na avion. Problem pri prtljagi je, da je od družbe do družbe odvisna dovoljena teža, tko da se je res fino pozanimat že prej, da potem ne kompliciraš pred chek in-om
Velik sreče!
Še moj prispevek:
na Adriji (Brniku) nikoli ne komplicirajo. Če že, se jih da prepričati, da zamižijo na eno (obe) oko.
Na tujih letališčih pa pogosto tehtajo ročno prtljago vsem potnikom. Ponavadi že preden greš čez security check. Emirati imajo od letos novo pravilo, da posamičen kos prtljage ne sme biti težji od 32 kg.
No ta pa definitivno ne drži da na Brniku nikoli ne komplicirajo meni so za 20 kg viška , ko sva letela v Avstralijo računali ceno 260 000 SIT !!!!! , potem sem pa plačal samo do Frankfurta 30 000 SIT od tam naprej pa do prihoda nazaj pa nisva imela nikjer več problemov pa sva 14 zamenjala letalo.
Ne glede da sem prosil pa razlagal kako pa kaj se mi je dama na “šalaltarju” samo nonšalantno nasmehnila in mi potegnila kartico po POSu !!!!
LP M.
Forum je zaprt za komentiranje.