Koliko se da običajno predujema za nakup nepremičnine?
Odvisno, najvišja pa je deset procentov, kar je več, se smatra že kot kupnina. Ni pa nikjer zabetonirano, da mora biti deset procentov in če prodajalec meni, da samo to izkazuje tvojo resnost, medtem ko recimo pet procentov are ne … to je buča.
No, če gre pa za to, da tudi on kupuje naprej (verižno) in rabi še za kake stroške itd., pa razumem, da hoče dobit čim več. Jaz sem recimo dala najrazličnejše zneske, pa tudi nič are, samo roka (pa ne tako, kot lepa Julija).
pri nakupu stanovanja 10%
pri nakupu hiše 0. banka je rekla, da dokler ne odobrijo kredita, naj ne plačujeva ničesar, ker lahko ostaneva brez. po odobritvi sva plačala celotni znesek.
ampak, to je šlo leta 2013, ko je prodajalec prodajal svojo hišo že celo leto brez uspeha in je pač pristal tudi na to, da bo dobil vse v enem znesku po tem, ko bo kredit odobren.
danes je trg malo drugačen, če ne prideš že na ogled z denarjem, če hočeš kupit, se lahko zgodi, da ostaneš brez.
sicer pa, nekdo je pisal, če daš več kot 10% je to že kupnina. pa saj ara se šteje v kupnino, ne plačaš tega posebej.
Forum je zaprt za komentiranje.