Koliko sadja dnevno pojeste?
Pozdravljeni!
Koliko sadja dnevno pojeste? A je to samostojen obrok ali med obroki? Katero sadje jeste oz. ali gledate, da vsak dan pojeste različne vrste sadja?
Jaz pojem eno, največ dve jabolki. Če so doma banane, tudi eno. Ko je sezona pomaranč oz. mandarin, pa eno do dve. Ananas četrt sadeža enkrat na mesec ali dva. Grozdje, hruške, breskve samo v sezoni.
hvala in lp
pojem ogromno sadja. zjutraj ob kavi kakšen kos (ne maram piti kave na prazen želodec), običajno je to ena banana. potem v službi, kao za zajtrk, kakšne tri kose (različno, kar pač je, jabolka, banane, mandarine, slive, breskve, nektarine. popoldan še kakšen kos ali dva (spet, kar pač imamo doma, trazno sadje) in obvezno zvečer pred tv tudi. pomoje se nabere kar kakšna kila sadja dnevno. smo veliki potrošniki sadja pri nas doma (nekaj ga pridelamo tudi sami). ta navada mi je ostala še iz časov, ko sem hujšala.
Najbrž sem edina vegetarijanka daleč naokrog, ki sploh ne je sadja. Nobenega, že od malega. Mogoče pojem kakšen kos v sezoni (npr. eno breskvo poleti, eno grozdje jeseni,…), pa še to se mi upira. Enostavno ga ne maram, čeprav vem, da bi mi koristil vsaj kakšen košček tu pa tam.
Zelenjavo pa naravnost obožujem, vso.
Tudi jaz pojem ogromno sadja. Do kosila jem le sadje, to mi je ostalo od ločevalne diete. Včasih jem ves dan le sadje, če je gužva in ni časa za kulturno kosilo. Če sem lačna po 18h zvečer, tudi sadje, večinoma sezonsko. Včasih kaj eksotičnega.
Če bi dnevno količino prenesla v kilograme, znese najbrž več kot kg sadja na dan.
Mašil med obroki se ne poslužujem, zato piškotki, čipsi…odpadejo, samo čokoladi se ne bom odpovedala nikoli (razen če bo šlo za konkreten zdravstveni razlog), ampak čokolada paše tudi k sadju 🙂
Zdravje pa…večinoma jo odnesem s kakšno lažjo virozico v vsem letu, upam, da ostane tako.
Nelida, ti pa potem moraš biti ultra zdrava, kaj? :)) Ne, čisto res me zanima, a sploh zboliš za kakimi virozami itd. pri taki količini sadja ali imaš čisto ok zdravje? Da vidimo, če dosti sadja res tako pomaga, kot pravijo! :)[/quote]
hm ne vem če je kaj povezano s količino sadja ali dobrim imunskim sistemom, ampak jaz dejansko nikoli ne zbolevam. nimam viroz, ne prehlada, gripe, nič. pri splošni zdravnici sem bila v zadnjih 20 letih tako malo, da vsakič sproti pozabim, kako se piše:) lahko preštejem, kolikokrat sem jo v teh letih rabila: dvakrat, da mi je odprla bolniško zaradi amniocenteze (ki sem jo imela v obeh nosečnostih), in enkrat, da mi je odprla bolniško, ko mi je zobar pulil zob.
Nelida, ti pa potem moraš biti ultra zdrava, kaj? :)) Ne, čisto res me zanima, a sploh zboliš za kakimi virozami itd. pri taki količini sadja ali imaš čisto ok zdravje? Da vidimo, če dosti sadja res tako pomaga, kot pravijo! :)[/quote]
hm ne vem če je kaj povezano s količino sadja ali dobrim imunskim sistemom, ampak jaz dejansko nikoli ne zbolevam. nimam viroz, ne prehlada, gripe, nič. pri splošni zdravnici sem bila v zadnjih 20 letih tako malo, da vsakič sproti pozabim, kako se piše:) lahko preštejem, kolikokrat sem jo v teh letih rabila: dvakrat, da mi je odprla bolniško zaradi amniocenteze (ki sem jo imela v obeh nosečnostih), in enkrat, da mi je odprla bolniško, ko mi je zobar pulil zob.[/quote]
Zdaj si me pa motivirala, da še jaz malo pogostje posežem po sadju, res! :)) Ravnokar prebolevam eno nadležno virozo in razmišljam o tem, da bo treba dolgoročno nekaj ukrenit za imunski sistem!!
Forum je zaprt za komentiranje.